7+1 ενοχλητικές ερωτήσεις για την εγκυμοσύνη
7+1 ενοχλητικές ερωτήσεις για την εγκυμοσύνη


Και πώς να τις αποφύγετε!

H Μαρία Μπεκατώρου αποκάλυψε πρόσφατα πόσες ερωτήσεις έχει δεχθεί για το πότε θα μείνει έγκυος και γιατί δεν έχει συμβεί ακόμα. Σκεφτείτε πόσες ερωτήσεις θα δεχθείτε από την περήφανη ελληνική οικογένεια όταν ανακοινώσετε τελικά τα χαρμόσυνα νέα και όταν αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον ερχομό του μωρού σας ... Και το κυριότερο, πόσες ενοχλητικές, αδιάκριτες και περίεργες ερωτήσεις  θα δεχθείτε απ' όλα τα μέλη της οικογένειας σας; Μην ανησυχείτε, δεν θα συμβεί μόνο σε σας!

Εδώ, θα βρείτε 8 από τις πιο εκνευριστικές ερωτήσεις που θα σας κάνουν κατά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά παράλληλα σας δίνουμε και τις διπλωματικές απαντήσεις για βγείτε γρήγορα από τη δύσκολη θέση.

Προσπαθούσες καιρό να μείνεις έγκυος;
Σε απλά ελληνικά σας ρωτούν: «Είχατε συχνές σεξουαλικές επαφές με τον σύζυγό σας;». Το μόνο που έχετε να απαντήσετε είναι ότι τόσο εσείς όσο και ο σύζυγός σας  είστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό το γεγονός και ανυπομονείτε να γνωρίσετε αυτό το πλασματάκι.

Έχετε επιλέξει όνομα για το μωρό;
Κανένας δεν θα σας κρίνει αν ανακοινώσετε το όνομα του παιδιού σας στον περίγυρό σας, αλλά να περιμένετε τις… αντιρρήσεις τους. Μια καλή απάντηση για να σας αφήσουν στην ησυχία σας είναι: «Όχι ακόμα, το σκεφτόμαστε» ή «Θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε…. μετά από το μωρό φυσικά».

Τι καροτσάκι θα του αγοράσετε;
Όσο αθώα και αν ακούγεται αυτή η ερώτηση, πιστέψτε το δεν είναι. Πρόκειται για μια σκοτεινή προσπάθεια να καταλάβουν τι είδους γονιός πρόκειται να είστε. Η αντίδρασή σας σε αυτή την ερώτηση θα πρέπει να είναι ανάλογη με αυτήν για το όνομα του μωρού.

Θα θηλάσεις, έτσι δεν είναι;
Μα πόσο προσωπική ερώτηση! Εν πάση περιπτώσει, για να τους αποφύγετε μπορείτε να πείτε ότι «προς τα εκεί κλίνουμε» και να τελειώσει η κουβέντα. Βέβαια, και εδώ οι αντιδράσεις μπορεί να είναι ποικίλες, π.χ. «Καλή τύχη. Ήταν εφιάλτης για μένα» ή «Τί δηλαδή; Υπάρχει πιθανότητα να μη θηλάσεις και να  στερήσεις  από το μωρό σου τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται;». Σ' αυτές τις περιπτώσεις η σιωπή μαζί με ένα συγκαταβατικό χαμόγελο είναι η καλύτερη απάντηση.

Θα κάνεις επισκληρίδιο;
Ανάλογα με το ποιος σας ρωτάει, μπορείτε να αποφασίσετε τι θα απαντήσετε. Διαφορετικά κρατήστε αυτή την πληροφορία μόνο για εσάς, τον σύζυγό σας και τον γιατρό σας. Μια διπλωματική απάντηση θα ήταν η εξής: «Θα αποφασίσω εκείνη τη στιγμή, γιατί όπως λέει και ο γιατρός μου δεν μπορείς να προβλέψεις τι μπορεί να συμβεί».

Πώς θα καταφέρετε να τα βγάλετε πέρα (οικονομικά);
Ναι, οι άνθρωποι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να ρωτάνε ευθέως για την οικονομική σας κατάσταση. Η απάντησή σας; «Όπως όλοι οι άλλοι, έτσι και εμείς».

Θέλεις να σου πω πώς ήταν η γέννα μου;
Αν κάποιος έχει την ευγένεια να σε ρωτήσει πρώτα, πριν αρχίσει να διηγείται, θεώρησε τον εαυτό σου τυχερό. Αν θέλεις να ακούσεις, συνέχισε την κουβέντα. Αν πάλι δεν θέλεις, πες απλώς ότι είσαι αγχώδης και προτιμάς να μην προκαταβάλλεσαι.

Μπορώ να αγγίξω την κοιλιά σου;
Κλασική ερώτηση. Βέβαια, το πόσο θα ενοχληθείς εξαρτάται από το άτομο που σε ρωτάει. Εσύ για να γλιτώσεις, απλώς απάντησε με τον εξής τρόπο: «Συγγνώμη, αισθάνομαι ζαλάδα και ναυτία σήμερα». Πιστέψτε μας, κανένας δεν θα το διαπραγματευτεί με αυτήν την απάντηση. Θα σας αφήσουν στην ησυχία σας.

Πηγή: all4mama.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!