5+1 περίεργες σκέψεις κατά τη διάρκεια του τοκετού!
5+1 περίεργες σκέψεις κατά τη διάρκεια του τοκετού!


Όταν μία γυναίκα περιμένει παιδί, οι σκέψεις και οι προβληματισμοί της για το νέο μέλος που πρόκειται να φέρει στον κόσμο είναι αναπόφευκτες. Ποτέ όμως καμία γυναίκα δεν είναι έτοιμη για το τι θα αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια του τοκετού, ακόμα και αν δεν είναι η πρώτη της γέννα. Κάθε εμπειρία είναι διαφορετική και μοναδική. Σίγουρα όλες έχουμε στο μυαλό μας κάποια βασικά πράγματα που θα συμβούν, υπάρχουν όμως και πολλές «εκπλήξεις» που θα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια του τοκετού και παρακάτω συγκεντρώσαμε τις βασικές από αυτές.

1.Δεν είμαι έτοιμη να γίνω μάνα
Ναι η πρώτη σκέψη σας είναι ότι μετά απο 9 μήνες, θα έχετε προετοιμαστεί γι’ αυτό το δώρο, αλλά κάποιες γυναίκες συνειδητοποιούν όταν έρθει η ώρα, ότι δεν είναι έτοιμες. Ακόμα και αν έχουν ετοιμάσει το παιδικό δωμάτιο, έχουν αγοράσει τα πρώτα ρουχαλάκια του μωρού και έχουν επιλέξει το κατάλληλο όνομα που θα του δώσουν, αντιλαμβάνονται ότι η ζωή τους πρόκειται να αλλάξει για πάντα και να έρθουν τα πάνω κάτω.

2. Αλλάγη σχεδίου για τον τοκετό
Μπορεί μία γυναίκα να έχει φροντίσει να προετοιμαστεί κατάλληλα, κάνονες ασκήσεις ανώδινου τοκετού, μαθαίνοντας τις τεχνικές αναπνοής και να έχει την επιθυμία να γεννήσει φυσιολογικά αλλά όταν ετοιμάζεται να γεννήσει να αλλάξει το πλάνο. Αυτό δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία αφού προτεραιότητα είναι το μωρό και φυσικά η μητέρα, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο τοκετός.

3. Απλά θέλω να φάω
Είναι γεγονός ότι μία μητέρα που πρόκειται να γεννήσει δεν μπορεί να φάει νωρίτερα, αλλά είναι πολύ δύσκολο για μία γυναίκα να παραμείνει νηστική ενώ πρόκειται να γεννήσει.

4. Αφήστε με ήσυχη
Παρόλο που έρχεται αντιμέτωπη με μία τόσο δύσκολη και επίπονη διαδικασία, αυτή της γέννας, πολλές φορές μαζεύονται φίλοι, συγγενείς και γνωστοί για να της ευχηθούν και για να δουν το νεογέννητο, αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικό για μια γυναίκα να μην θέλει κανέναν μαζί της και να θέλει να μείνει μόνη της τη στιγμή του τοκετού.

5.Μην με αγγίζετε
Το ίδιο φυσιολογικό είναι να μην θέλει κανείς να την ακουμπά την ώρα της γέννας, ούτε ο άνδρας της, ούτε η μητέρα της, αφού εκείνη την ώρα όλες οι αισθήσεις της είναι συγκεντρωμένες στον τοκετό και ένα απλό χάδι μπορεί να της φανεί ενοχλητικό.

6. Είμαι άσχημη
Κυρίως μετά το τέλος του τοκετού μία γυναίκα αισθάνεται καταπονημένη και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όμως παράλληλα με αυτό το συναίσθημα υπάρχει και αυτό της μεγάλη εσωτερικής δύναμης και ανακούφισης, αφού κατάφερε να φέρει στο κόσμο το παιδί της.

Πηγή: all4mama.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!