5 χρήσιμες συμβουλές για κάθε έγκυο
5 χρήσιμες συμβουλές για κάθε έγκυο


Όσα ξεχνούν να σου πουν για να περάσεις καλύτερα την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου

Είναι η καλύτερη περίοδος αλλά και η πιο αγχωτική. Τι πρέπει να φας, τι καλλυντικά να χρησιμοποιήσεις, πώς θα προετοιμαστείς για τη γέννα και χιλιάδες ακόμα ερωτήσεις περνούν από το κεφάλι σου καθημερινά. Κάθε γυναίκα που είναι έγκυος- ειδικά όσες περιμένουν το πρώτο τους παιδάκι- έχουν πολλές απορίες στις οποίες συνήθως παίρνουν και πολλές-διαφορετικές απαντήσεις. Η πιο σημαντική συμβουλή είναι να ακούς πάντα τον γιατρό σου (και κανέναν άλλο) και όλα θα πάνε καλά!

1.Μίλα στον γιατρό σου για όλα και ειδικά για τα φάρμακα που παίρνεις: Ακόμα κι ένα απλό παυσίπονο ή ένα φάρμακο πιο δυνατό που συνηθίζεις να παίρνεις μπορεί να περιέχει κάποιο συστατικό που το απαγορεύει ο γιατρός σου. Πριν το πάρεις ζήτα τη γνώμη του ώστε να βρείτε μαζί εναλλακτικές.

2.Να τρως γεύματα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και πιο μικρές μερίδες. Φυσικά, είναι η περίοδος που πρέπει να τρέφεσαι σωστά αλλά καλό είναι να μειώσεις λίγο την ποσότητα (και να αυξήσεις την συχνότητα) ώστε να αποφύγεις φουσκώματα και καούρες.

3. Κοιμήσου…άνετα! Εάν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το βράδυ, τότε δοκίμασε να κοιμάσαι στο πλάι-και συγκεκριμένα από την αριστερή πλευρά- και να βάζεις ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια για να στηριχτεί η κοιλιά σου.

4.Πήγαινε στον οδοντίατρο πριν την γέννα: Μετά τη γέννα θα αργήσεις να βρεις χρόνο και καλό είναι να αποφύγεις… πονόδοντους σε αυτή την απαιτητική περίοδο της ζωής σου.

5.Να είσαι προετοιμασμένη ότι θα …είσαι απροετοίμαστη: Μην έχεις καμιά προσδοκία και κανένα άγχος. Όταν έρθει το μωρό όλα θα αλλάξουν και τίποτα δεν θα είναι όπως το είχες στο μυαλό σου. Όλα θα είναι καλύτερα και εσύ θα μάθεις ότι είσαι πιο δυνατή από ότι πίστευες. Θα τα καταφέρεις!

Πηγή: giatimmama.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!