Επιτρέπεται ο καφές στην εγκυμοσύνη;
Επιτρέπεται ο καφές στην εγκυμοσύνη;


Απαγορεύεται τελείως και αν επιτρέπεται ποια είναι η αποδεχτή ποσότητα καφέ την περίοδο της εγκυμοσύνης;

Γιατί είναι βλαβερός για μένα; 
Στην περίπτωση που υποφέρετε από καούρες –μια από τις πιο συνηθισμένες ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης–, η κατανάλωση καφέ είναι πιθανό να επιδεινώσει την κατάσταση, επειδή αυξάνει την παραγωγή οξέων στο στομάχι. Παράλληλα, ενδέχεται να προκαλέσει ταχυπαλμία. 

Γιατί είναι βλαβερός για το μωρό;
Αν και η καφεΐνη εισέρχεται στον πλακούντα, δεν έχει διαπιστωθεί ότι είναι βλαβερή για το έμβρυο, εφόσον βέβαια καταναλώνεται σε μικρές δόσεις. Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Άαρχους στη Δανία έδειξε ότι η κατανάλωση οχτώ φλιτζανιών και πάνω την ημέρα μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αποβολή. 

Τι συνιστάται; 
Να μην το παρακάνετε. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ενημέρωσης για τα Τρόφιμα (EUFIC, www.eufic.org), δεν πρέπει να καταναλώνετε περισσότερα από 300 mg καφεΐνης την ημέρα, ποσότητα που περιέχεται σε δύο-τρία φλιτζάνια καφέ. 

Τι άλλο πρέπει να προσέξω; 
Εκτός από τον καφέ και το μαύρο τσάι, καφεΐνη περιέχουν επίσης τα αναψυκτικά τύπου κόλα, κάποια «ενεργειακά ποτά» και το πράσινο τσάι.

Με τη συνεργασία του Νiκου Πετρογιάννη, χειρούργου-γυναικολόγου- μαιευτήρα, επιμελητή Γυναικολογικής Κλινικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνώ.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!