Έτσι θα προστατεύσεις το μωρό σου από το άσθμα
Έτσι θα προστατεύσεις το μωρό σου από το άσθμα


Πολλοί είναι οι παράγοντες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που επηρεάζουν την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών, μιας και τα πάντα είναι αλληλοεξαρτώμενα σε αυτή τη φάση ανάμεσα στη μητέρα και το έμβρυο. Ανάμεσα, λοιπόν, σε αυτά τα στοιχεία προκύπτει μία νέα (επιβεβαιωμένη) θεωρία, η οποία θέλει την κατανάλωση λαχανικών κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου κύησης να προλαμβάνει την εμφάνιση άσθματος στα παιδιά. Η έρευνα που επιβεβαιώνει αυτή τη συνθήκη διενεργήθηκε από πολλαπλούς οργανισμούς υγείας και ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ιαπωνίας, με επικεφαλής το Εθνικό Κέντρο Ερευνών για την Παιδική Υγεία και Ανάπτυξη στο Τόκιο.

Λαχανικά, όπως μπρόκολο, σπανάκι, κουνουπίδι, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών και λαχανίδα (kale), εάν καταναλώνονται κατά το πρώτο διάστημα μιας εγκυμοσύνης μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά από τη μελλοντική εμφάνιση άσθματος στην ηλικία των δύο ετών!

Η μελέτη εξέτασε τις περιπτώσεις 310 βρεφών σε σχέση με τις διατροφικές συνήθειες των μαμάδων τους. Από αυτά, τα 82 (26,5%) εμφάνισαν άσθμα όταν συμπλήρωσαν το δεύτερο έτος ζωή τους. Οι γυναίκες, που κατανάλωναν κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης λαχανικά από την “οικογένεια” των Σταυρανθών και πλούσιων σε φυλλικό οξύ, εμφάνισαν μικρότητα συχνότητα άσθματος στα παιδιά τους όταν έφτασαν στα δύο έτη, σε σχέση με τις μητέρες που η πρόσληψη αυτών των τροφών ήταν μικρότερη, και μάλιστα κατά 52%.

Παρ’ όλα αυτά, η κατανάλωση των εν λόγω λαχανικών κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο με την εμφάνιση ή μη άσθματος.

Πηγή: Tlife.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!