Θα αγαπάει ο άντρας μου το μωρό περισσότερο κι από μένα;
Θα αγαπάει ο άντρας μου το μωρό περισσότερο κι από μένα;


Ενώ βρισκόμουν στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μου στο πρώτο μας παιδί, είχα έναν πραγματικό φόβο για τη στιγμή που θα ερχόταν το μωρό. Όχι επειδή ήμουν νευρική για να έχω το μωρό, αλλά γιατί ήμουν τόσο ευτυχισμένη με τη σχέση που είχα με το σύζυγό μου που ανησυχούσα μην αλλάξει.

Η ανακάλυψη οτι ήμουν έγκυος συμπλήρωσε τη σχέση αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι τα μωρά δείχνουν τις ρωγμές σε μια σχέση – το δικό μας μωρό αποδείχτηκε ότι είναι η λύση των διαφορών μας.

Είμαστε δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι, που αγαπούν ο ένας τον άλλον αλλά το δείχνουν με εντελώς διαφορετικούς τρόπους. Περάσαμε πολλά στην αρχή της σχέσης μας προσπαθώντας να τραβήξουμε ο ένας τον άλλο στην άλλη πλευρά. Αλλά ήταν σαν το μωρό να μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία του συμβιβασμού. Και οι δύο αποφασίσαμε να συναντηθούμε στη μέση και αυτή τη φορά ήταν εύκολο. Αν το είχαμε κάνει μόνο χρόνια πριν! Αλλά, κατά συνέπεια, το δίλημμα μου. Συναντηθήκαμε στη μέση, ζούσαμε ευτυχώς και ποτέ δεν ένιωθα τόσο αγαπημένη από τον σύζυγό μου. Ήμουν χαρούμενη με την ευτυχία που είχα εδώ και πολύ καιρό και παρόλο που ήμουν ενθουσιασμένη για τη νέα μας δέσμη χαράς, φοβόμουν ότι η αγάπη του συζύγου μου θα μετατοπίζονταν από μένα στο μωρό και ότι όλα αυτά που ένιωθα θα τελείωναν.

Το κράτησα αυτό για τον εαυτό μου. Το έλεγα ως αστείο μόνο στον σύζυγό μου μερικές φορές, αλλά ποτέ δεν έλεγα στους φίλους μου ή ακόμα και στις αδελφές μου για το φόβο μου. Φαινόταν τόσο ασήμαντος και ανασφαλής και ανώριμος. Αν και ντρεπόμουν για τις σκέψεις μου, θυμήθηκα μια συζήτηση με μια φίλη για το ίδιο θέμα. Μου είπε ότι περίμενε χρόνια προσπαθώντας να κάνουν ένα μωρό και για λίγο δεν ήταν σίγουρη ότι ήθελε παιδιά. Μου αποκάλυψε ότι της άρεσε πολύ ο γάμος της και δεν ήταν σίγουρη ότι μπορούσε να χειριστεί το σύζυγό της να αγαπά κάποιον άλλο περισσότερο από αυτήν. Εκείνη την εποχή, ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν μια ανησυχία για μένα. Το να ζηλεύεις ένα μωρό; Πόσο γελοίο! Αλλά ο φόβος συνέχισε να εισέρχεται μέσα μου. Και ποτέ δεν σταμάτησα να το σκέφτομαι μέχρι την ημέρα που γεννήθηκε ο γιος μου.

Ήταν μήνες μετά τη γέννηση του γιου μου όταν μια έγκυος φίλη μου ομολόγησε ότι είχε τους ίδιους φόβους. Μου είπε ότι ποτέ δεν αισθάνθηκε πιο κοντά στο σύζυγό της και δεν ήθελε τα πράγματα να αλλάξουν. Της είπα ευτυχώς ότι οι φόβοι της δεν είναι τρελοί και είχα τις ίδιες επιφυλάξεις. Τώρα όμως μπόρεσα να της πω την αλήθεια για την αγάπη μετά από ένα παιδί.

Η αλήθεια είναι πως όταν κάνεις ένα παιδί, είναι σαν ένα ολόκληρο άλλο μέρος της καρδιάς σου, της ψυχής σου, της ύπαρξής σου, να ανοίγει. Ένα αδρανές τμήμα της καρδιάς σου ξαφνικά ζωντανεύει. Υπάρχει τόσο πολύ αγάπη που ρέει μέσα από εσένα, που με το ζόρι το αντέχεις. Και καταλαβαίνεις τι σημαίνει να αγαπάς πραγματικά κάποιον άλλο περισσότερο από τον εαυτό σου.

 
Και αυτή η αγάπη προστίθεται στην αγάπη που έχετε με τον σύζυγό σας. Δεν τη χωρίζει. Δεν μπορεί γιατί αυτό είναι το αντίθετο της αληθινής αγάπης. Η αγάπη πολλαπλασιάζεται μόνο.

Περισσότερη αγάπη από όση θα περίμενες ποτέ – αυτή θα είναι πραγματικότητα. Και καθώς εσύ και ο σύντροφός σου μοιράζεστε αυτήν την απόλυτη, ολόψυχη, παθιασμένη αγάπη για το ίδιο μικρό άτομο, απλά θα μεγαλώνετε και θα αγαπάτε ο ένας τον άλλον περισσότερο. Επειδή μοιράζεστε μια αγάπη μαζί όπως κανένας άλλος στην αγάπη του νέου σας παιδιού.

Έτσι λοιπόν γλυκές μου μέλλουσες μαμάδες: μην φοβάστε! Μπορώ να σας πω ειλικρινά, ότι αισθάνομαι πως ο σύζυγός μου με αγαπά περισσότερο σήμερα απ’ ότι χθες επειδή μοιραζόμαστε αυτό το όμορφο κομμάτι. Βλέποντας τη δημιουργία μας, μας συνδέει σε ένα βαθύτερο τρόπο από ποτέ έχετε συνδεθεί πριν.

Αφήστε λοιπόν τον φόβο να φύγει. Απολαύστε τα επιπλέον φιλιά και τις αγκαλιές και το χάιδεμα στην πλάτη και την λατρεία που σας δίνει ο σύζυγός σας. Αγαπήστε το. Κλείστε το στη μνήμη και την καρδιά σας, γιατί είναι πραγματικά ένας από τους καλύτερους χρόνους της ζωής σας. Μην αφήστε τον φόβο να πάρει την ευχαρίστηση αυτού του χρόνου από εσάς. Επειδή όλα είναι εντάξει. Στην πραγματικότητα, όλα θα γίνουν καλύτερα επειδή θα υπάρξει ακόμα περισσότερη αγάπη να μοιραστείτε σύντομα.

Πηγή: babyradio.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!