Ένα γράμμα προς τις γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί...
Ένα γράμμα προς τις γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί...


Αν διαβάζετε αυτό επειδή απευθύνεται σε εσάς, λυπάμαι.

Λυπάμαι που ακόμα και αν καταφέρνετε να παραμείνετε θετικοί και ευγνώμονες, ξυπνάτε καθημερινά με έναν πόνο στην καρδιά σας που ποτέ δεν φαίνεται να φεύγει.

Λυπάμαι που οι άνθρωποι μπορούν να είναι τόσο αδυσώπητοι και αφελείς στον αγώνα σας με τη στειρότητα.

«Πότε θα κάνετε παιδιά;»

«Απλά πρέπει να χαλαρώσετε και θα συμβεί!»

«Παρακολουθείς τον κύκλο σου;»

«Θα έπρεπε πραγματικά να υιοθετήσετε.»

«Ίσως το σώμα σου προσπαθεί να σου πει κάτι.»

Λυπάμαι που όταν οι άνθρωποι είναι τόσο αδυσώπητοι και αφελείς, πρέπει να ηρεμήσετε το κομμάτι στο λαιμό σας, πριν μετατραπεί σε λυγμό και το θυμό στην καρδιά σας πριν μετατραπεί σε οργή και να απαντήσετε με αξιοπρέπεια και χάρη.

Λυπάμαι που πρέπει να περπατάτε καθημερινά από αυτόν τον ημιτελές «ξενώνα» που σας θυμίζει ότι έπρεπε να είναι ένα παιδικό δωμάτιο εδώ και πολύ καιρό.

Λυπάμαι που η σχέση σας έχει δοκιμαστεί σε τόσο δύσκολα θέματα.

Λυπάμαι για κάθε άνοιγμα προσκλήσεων για  baby shower που σας φέρνει δάκρυα στα μάτια .

Λυπάμαι που δεν μπορείτε να κάνετε τους γονείς σας παππούδες όταν ξέρετε ότι θα ήταν οι καλύτεροι παππούδες και γιαγιάδες που υπήρξαν ποτέ. Λυπάμαι που αισθάνεστε ένοχοι εξαιτίας αυτού.

Λυπάμαι που πρέπει να δώσετε σημασία και στους γύρω σας όταν αισθάνεται ότι ολόκληρος ο κόσμος σας καταρρέει.

Λυπάμαι που το συναισθηματικό βάρος δεν είναι το μόνο που μεταφέρετε.

Λυπάμαι που πρέπει να ξοδέψετε χρήματα που δεν έχετε για να δημιουργήσετε την οικογένεια που πάντα ονειρευόσασταν..

Λυπάμαι που μια διαφημιστική πάνας μπορεί να σας κάνει να κλάψετε γιατί τα κρατούσατε μέσα σας καιρό.

Λυπάμαι που αισθάνεστε  ότι το σώμα σας σας έχει απογοητεύσει.

Λυπάμαι που αισθάνεστε ότι είστε μόνη σας σε αυτόν τον αγώνα.

Αλλά δεν είστε. Είμαι εδώ μαζί σας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να σας πω όλους τους λόγους για τους οποίους λυπάμαι που είμαι και εγώ στην «ομάδα» των γυναικών που προσπαθούν να συλλάβουν – το ζείτε καθημερινά. Έχετε την ίδια θλίψη και ξέρετε το μαρτύριο που περνάω. Αυτή τη στιγμή, ίσως αυτό που χρειάζεστε είναι όλοι οι λόγοι για τους οποίους δεν λυπάμαι.

Δεν λυπάμαι που έχετε μάθει να αγαπάτε τον εαυτό σας για τη δύναμη και το θάρρος σας. Αυτό το ταξίδι δεν είναι εύκολο, αλλά εξακολουθείτε να σηκώνεστε κάθε πρωί και να βρίσκετε την εσωτερική σας δύναμη ακόμα και όταν αισθάνεστε χάλια.

Δεν λυπάμαι που μάθατε να είστε ευαίσθητη με όλους τους ανθρώπους που αγαπάτε. Να μοιράζεστε κάτι τόσο προσωπικό και βαρύ είναι κάτι τρομακτικά δύσκολο. Είναι ηρωικό.

Δεν λυπάμαι που αυτός ο αγώνας θα σας κάνει μια ακόμη καλύτερη μαμά κάποια μέρα. Έχετε μάθει την υπομονή και την ευσπλαχνία και αποκτήσατε μια ευγένεια που μπορεί να δημιουργηθεί μόνο μέσα από μια καρδιά όπως αυτή.

Δεν λυπάμαι που ο πόνος σας σας βοήθησε να βρείτε μια φωνή για να βοηθήσετε τους άλλους όταν αισθάνονται μόνοι τους.

Δεν λυπάμαι που βρήκατε την πραγματική έννοια της φιλίας, μαθαίνοντας να αφήνετε κάποιες σχέσεις να τελειώνουν ενώ καλλιεργούνται άλλες που είναι πιο ικανοποιητικές.

Δεν λυπάμαι που έχετε μάθει πώς να είστε πραγματικά εκεί για τον σύντροφό σας όταν σας χρειάζεται. Δεν λυπάμαι που έχετε μάθει να αφήνετε αυτον τον πόνο να σας φέρει πιο κοντά αντί να σας χωρίσει.

Δεν λυπάμαι που έπρεπε να μάθετε να βάζετε πρώτο τον εαυτό σας, τοποθετώντας τις δικές σας ανάγκες πάνω απ’ τις ανάγκες των άλλων.

Δεν λυπάμαι που έπρεπε να μάθετε πώς να βάλετε όλη την πίστη σας σε κάτι που δεν έχει καμία βεβαιότητα και καμία εγγύηση.

Δεν λυπάμαι που ο αγώνας της στειρότητας σας έκανε να είστε ευγνώμονες για όλα όσα έχετε στη ζωή σας και δεν λυπάμαι που σας έμαθε να εκτιμάτε τα μικρά πράγματα.

Δεν λυπάμαι που είμαστε όλες μαζί σε αυτό.

Εκατοντάδες ή και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, όλες ζούμε την ίδια ιστορία. Έτσι κι αν είναι μόνο για σήμερα ή ακόμα και μόνο αυτή τη στιγμή, προσπαθήστε να μην λυπάστε που είστε μέρος της «ομάδας» των γυναικών που προσπαθούν να συλλάβουν. Είμαστε μερικές από τις ισχυρότερες γυναίκες που γνωρίζω και είμαστε όλες μαζί σε αυτό.

Πηγή: babyradio.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!