9+1 πράγματα που «μαθαίνεις» για τον σύντροφό σου στην εγκυμοσύνη!
9+1 πράγματα που «μαθαίνεις» για τον σύντροφό σου στην εγκυμοσύνη!


Η εγκυμοσύνη δεν είναι μόνο η περίοδος που ανακαλύπτεις ότι συμβαίνουν τεράστιες αλλαγές στο σώμα, στη ψυχολογία και σύντομα και στη ζωή σου. Είναι και μια μοναδική ευκαιρία και για τους… προσεχώς γονείς να μάθετε καλύτερα ο ένας τον άλλον.

Όσο η προσοχή του μπαμπά είναι στραμμένη στο μωρό που θα έρθει, το πώς θα διαχειριστεί τα γεγονότα αυτούς τους 9 μήνες θα σας αποκαλύψει περισσότερα από όσα φαντάζεστε.
Ας δούμε τα 10 πράγματα που θα ανακαλύψετε για το άλλο σας μισό:

1.Τα όριά του

Σίγουρα αυτούς τους εννέα μήνες θα φτάσετε και οι δυο στα όρια σας για πολλά θέματα. Εκείνος, για παράδειγμα, πώς θα αντιδρά στις καθορισμένες επισκέψεις στον γυναικολόγο σας; Αντέχει κάτι παραπάνω από μία ένεση; Παρακολουθεί το υπερηχογράφημα από την αρχή ως το τέλος ή έχει υπερβολικό άγχος; Και η πιο σοβαρή απορία: Θα μπει μέσα την ώρα του τοκετού ή θα λιποθυμήσει μόλις σπάσουν τα νερά;

2. Την αντοχή του στην αϋπνία

Οι ενοχλήσεις, οι απρόσμενες κλωτσιές του μωρού και η κοιλιά που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα σας κάνουν να μην κοιμάστε καλά. Βέβαια, αυτό δεν συγκρίνεται με τα ατελείωτα βράδια αϋπνίας που σας περιμένουν μόλις έρθει το μωρό… Τι γίνεται όμως με τον μπαμπά; Αντέχει την αϋπνία; Θα τον έχετε συμπαραστάτη τα δύσκολα βράδια ή θα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου;

3.Πόσο έχει συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει

Ναι, ήταν μπροστά όταν κάνατε το test εγκυμοσύνης ή άκουσε μαζί σας για πρώτη φορά τον χτύπο της καρδούλας του. Αυτά σίγουρα δεν τον καθιστούν έτοιμο για το ρόλο του πατέρα. Μη βιώνοντας τις σωματικές αλλαγές που περνάτε εσείς, είναι φυσιολογικό να χρειάζεται περισσότερο χρόνο να καταλάβει τι αλλάζει στη ζωή σας. Το θέμα είναι: Θα το καταλάβει εγκαίρως ή θα έχει πάει το παιδί φαντάρος;

4.Τι μπαμπάς θα είναι

Από το πώς σας φροντίζει στις πρωινές ναυτίες μέχρι πόσο σας υποστηρίζει ψυχολογικά στις μέρες της προχωρημένης εγκυμοσύνης, μπορείτε να διαπιστώσετε τι μπαμπάς θα είναι ο σύντροφός σας. Προσπαθεί να σας ανακουφίσει για να νιώσετε καλύτερα; Σας βοηθάει στην καθημερινότητά σας; Αυτά είναι στοιχεία που δείχνουν το εάν θα συμμετάσχει ή όχι στην καθημερινή φροντίδα του παιδιού.

5.Πώς αντιμετωπίζει την αβεβαιότητα

Είναι σχεδόν αδύνατο να είσαι 100% προετοιμασμένος για τον ερχομό ενός μωρού. Αυτοί οι 9 μήνες θα είναι γεμάτοι αναμονή, άγχος για το άγνωστο και παράλληλα μια μοναδική ευκαιρία να δείτε πώς ο σύντροφός σας προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη δοκιμασία της ζωής σας.

6.Πόσο συμπαραστέκεται

Για να είμαστε και λογικές, το ότι δεν είναι πάνω από τη λεκάνη της τουαλέτας κάθε φορά που σας έρχεται αναγούλα, δεν σημαίνει ότι δεν σας συμπαραστέκεται αρκετά. Εάν όμως ενδιαφέρεται να μάθει για κάθε άγνωστο ιατρικό όρο που ακούει από τον γυναικολόγο σας και σας συνοδεύει σε κάθε απαιτούμενη ιατρική εξέταση, δείχνει πόσο συμπονετικός είναι -και σίγουρα θα τον έχετε δίπλα σας όταν έρθει με το καλό το μωρό σας.

7.Εάν είστε η γυναίκα της ζωής του

Πολύ σύντομα η καθημερινότητα όπως την ξέρατε θα αλλάξει. Οι ερωτικές σχέσεις σας θα μπουν σε δεύτερη μοίρα αλλά θα είναι πολύ σημαντικό να συνεχίζει να σας βλέπει ως μια όμορφη γυναίκα, τη γυναίκα της ζωής του, και να σας το λέει σε κάθε ευκαιρία.

8.Την αγάπη του για το σώμα σας που αλλάζει

Η αγάπη του προς το σώμα σας μπορεί να εκφράζεται με… επιφυλακτικότητα τώρα που διανύετε περίοδο αλλαγών. Όπως και να ‘χει, είναι σημαντικό να βλέπετε στα μάτια του ότι αγαπάει το κάθε σημείο του σώματός σας, ακόμα κι αν έχει αλλάξει αρκετά. Εννοείται ότι λατρεύει την κοιλιά σας!

9.Θέματα τα οποία πιστεύει

Συγκεκριμένες αξίες, πίστη, παραδόσεις ακόμα και προλήψεις που δεν είχατε συζητήσει ποτέ ως τώρα, μπορεί να αποδειχθούν σημαντικά για τον σύντροφό σας. Και έτσι θα αποκαλυφθεί ένα κομμάτι του που μέχρι τώρα δεν ξέρατε.

10.Ότι μπορεί να σας αγαπήσει ακόμα περισσότερο

Σας αγαπά, σας λατρεύει και το ξέρετε. Κι όμως η εγκυμοσύνη και ο ερχομός ενός μωρού μπορεί να κάνει ένα αγαπημένο ζευγάρι να αγαπηθεί ακόμα πιο πολύ!

Δεν είναι μαγικό να βλέπεις την αγάπη σου για τον σύντροφό σου να μεγαλώνει όπως μεγαλώνει και η κοιλίτσα σου;

Πηγή: mothersbird.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!