5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα συμπληρώματα διατροφής στην εγκυμοσύνη
5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα συμπληρώματα διατροφής στην εγκυμοσύνη


Οι ανάγκες μιας εγκύου είναι αυξημένες και βέβαια πρέπει να προσλαμβάνει όσα θρεπτικά συστατικά έχει ανάγκη για εκείνη και το μωρό. Σε αυτό το πλαίσιο, πάμε να δούμε αν πρέπει να παίρνετε συμπληρώματα διατροφής και υπό ποιες προϋποθέσεις:

  • Σε γενικές γραμμές, τα συμπληρώματα διατροφής χορηγούνται όταν κάποιος δεν τρέφεται σωστά και πρέπει να χορηγούνται κατόπιν συνεννόησης με γιατρό, όχι αυτοβούλως και ιδιαίτερα στην εγκυμοσύνη.
  • Ο γιατρός σας, ως καθ'ύλην αρμόδιος, ουσιαστικά αξιολογεί αν οι δικές σας ανάγκες και του μωρού καλύπτονται μέσα από τη διατροφή ή πρέπει να πάρετε συμπληρώματα. Σχεδόν πάντα όμως σε μια έγκυο χορηγούνται συμπληρώματα για όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Ένα από τα πιο διαδεδομένα συμπληρώματα διατροφής για την περίοδο της κύησης είναι αυτό του σιδήρου.
  • Μπορεί να θεωρήσετε ότι οι ανάγκες σας δεν καλύπτονται μόνο με την πρόσληψη σιδήρου, όμως δεν είναι θέσφατο ότι η χορήγηση επιπλέον συμπληρωμάτων θα κάνει κάποια αισθητή διαφορά, ενώ ίσως να μην είναι και ασφαλή για την υγεία σας.
  • Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν ειδικοί οι οποίοι αντιτίθενται στην πρόσληψη συμπληρωμάτων από μια έγκυο, αφού τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν οι τροφές ουσιαστικά δεν αναπληρώνονται από τα σκευάσματα. 

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!