Προς τους άντρες: Έτσι είναι η εγκυμοσύνη!
Προς τους άντρες: Έτσι είναι η εγκυμοσύνη!


Αγαπητοί άντρες,

Όσο κι αν σας αγαπάω και μου αρέσετε πρέπει να ακούσετε τα παρακάτω. Έχω πολλούς άντρες στη ζωή μου που σέβομαι και αγαπώ, αλλά αυτό δεν αλλάζει την αλήθεια.
Για να είμαι λοιπόν ειλικρινής, δεν θα ήθελα ποτέ να είμαι άντρας! Όχι μόνο γιατί τα σώματα σας μοιάζουν άβολα (όντως!) ούτε γιατί θα μου λείψουν οι βραδιές κοριτσιών (θα μου λείψουν!) αλλά κυρίως γιατί το να είσαι γυναίκα είναι τέλειο. Ακόμα και με την περίοδο, και τα νεύρα και τα προϊόντα υγιεινής.

Όλα είναι μια χαρά, εκτός από ένα πράγμα.

Την εγκυμοσύνη. 

Αυτοί οι 9 (και κάτι) μήνες είναι σκληροί!

Επειδή λοιπόν δεν πρόκειται να καταλάβετε πώς είναι αυτές οι 40 εβδομάδες, ακούστε όσα έχω να σας πω.

Έλεγχος της κύστης; Ας μιλήσουμε γι ‘αυτό.

Σίγουρα θα βρέξεις το εσώρουχο σου όσο είσαι έγκυος! Μπορεί να νομίσεις οτι έσπασαν τα νερά, να αρχίσεις να κλαις, να πάρεις τηλέφωνο το γιατρό/ τον άντρα σου/τη μαμά σου και να πας επειγόντως στο νοσοκομείο για να σου πουν οτι … βράχηκες… Και άντε να το πεις σε όλους όσους ανησύχησες!

Δεν ξέρεις τι θα πει πείνα.

Η πείνα της εγκυμοσύνης σε κάνει να νομίζεις οτι θα λιποθυμήσεις αν δεν φας αυτό που θες ακριβώς ΤΩΡΑ!

Το να στέκεσαι είναι πραγματικά δύσκολο.

Κάθε φορά που καθόμαστε κάτω, ξαπλώνουμε, σκύβουμε ή κοιτάμε κάτω, η πλάτη μας γίνεται μια τεράστια μπάλα από νεύρα. Έτσι αναγκαζόμαστε να εξασκήσουμε τα στριφογυρίζω για να αλλάξω πλευρό, κρατιέμαι από κάπου, θέλω βοήθεια για να σηκωθώ. 

Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να εξηγήσουν την εξάντληση.

Τόσο κουρασμένη που νιώθω οτι θέλω να κοιμηθώ μέχρι να γεννήσω!

Αλλά ΔΕΝ μπορούμε να κοιμηθούμε.

Το ξέρω. Είσαι κουρασμένη, κοιμήσου! Το λέτε λες και είναι εύκολο. Νομίζεις οτι μπορείς να κοιμηθείς ενώ σε κλωτσάνε όλη την ώρα;

Μη με ρωτάς γιατί κλαίω.

Δεν ξέρω! Μη μου λες «θα πρέπει να υπάρχει κάποια αιτία»! Απλά δεν υπάρχει. Απλά κλαίω. Οι ορμόνες παίζουν μαζί μου με αποτέλεσμα να κλαίω. Και σταμάτα να προσπαθείς να βρεις τι έχω γιατί θα κάψω περισσότερο!

2 λέξεις: ο εγκέφαλος της μαμάς.

Ο Θεός μας έχει δώσει έναν εγκέφαλο που ξεχνάει τι περνάμε, ώστε να μπορούμε να ξαναμείνουμε έγκυες. Βασικά αμέσως μόλις γεννήσουμε και δούμε το μωρό, ο εγκέφαλος έχει διαγράψει όλα τα προηγούμενα.

Επομένως μπαμπάδες. Το μόνο που ζητάμε είναι να κάνετε υπομονή με το κινούμενο θαύμα που βλέπετε μπροστά σας για 9 μήνες. Να μας αγκαλιάζετε χωρίς λόγο και να μας λέτε πόσο μας λατρεύετε. Γιατί δεν είναι μόνο οι κοιλιές μας που αλλάζουν, αλλά ολόκληρη η ζωή μας!

Να μας προσέχετε λοιπόν…

Σίγουρα και ένα μασάζ στα πόδια και ένα κρουασάν με σοκολάτα θα είναι ακόμα πιο τέλειο!

Πηγή: babyradio.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!