5+1 tips για τη δεύτερη εγκυμοσύνη
5+1 tips για τη δεύτερη εγκυμοσύνη


Είναι σαφές ότι κάθε εγκυμοσύνη έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Όταν μείνετε για δεύτερη φορά έγκυος, υπάρχουν πράγματα που γνωρίζετε από την πρώτη κύηση και αρκετά ακόμα που είναι πρωτόγνωρα!

  • Αν κατά τη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης σας ταλαιπωρηθήκατε από πρωινές ναυτίες, είναι πιθανόν να αντιμετωπίσετε το ίδιο πρόβλημα και στη δεύτερη. Αν αυτό συμβεί, να έχετε στο μυαλό σας ότι είναι πολύ σημαντικό να μη δείχνετε καταβεβλημένη και άκεφη μπροστά στο πρώτο σας παιδί για να μην του προκαλέσετε ανασφάλεια.
  • Ενδέχεται να νιώσετε ότι το δεύτερο έμβρυο κινείται νωρίτερα στην κοιλιά σας σε σχέση με το πρώτο. Αυτό δεν είναι απόλυτα ακριβές, αφού τη διαφορά κάνει η εμπειρία που έχετε πλέον στην παρατήρηση και αναγνώριση των κινήσεων.
  • Από τη στιγμή που η κοιλιά σας είναι χαλαρή από την πρώτη εγκυμοσύνη, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει αντιληπτή νωρίτερα η κύηση από τον περίγυρό σας και συγκεκριμένα γύρω στους 3 μήνες.
  • Ιδανικά θα πρέπει να έχετε επιστρέψει στα κιλά που είχατε πριν την πρώτη εγκυμοσύνη, για ναμείνετε εκ νέου έγκυος και ο λόγος προφανής. Αν δεν έχετε χάσει τα περιττά κιλά και προσθέσετε περισσότερα ακόμα στη δεύτερη κύηση, πολύ δύσκολα θα μπορέσετε να τα ξεφορτωθείτε.
  • Αν ο πρώτος τοκετός έγινε φυσιολογικά και εύκολα, το ίδιο θα πρέπει να περιμένετε και για το δεύτερο. Αντίστοιχα, αν την πρώτη φορά γεννήσατε με καισαρική, οι πιθανότητες να γίνει το ίδιο και στη δεύτερη είναι αρκετές.
  • Ένας κλασικός, ενδόμυχος προβληματισμός αρκετών γυναικών είναι αν θα αγαπούν το ίδιο και το δεύτερο παιδί τους. Φυσικά, η απάντηση είναι καταφατική και η μοναδική διαφορά μεταξύ των παιδιών είναι η διαφορετική φροντίδα που θα απαιτηθεί εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους. 

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!