5+1 tips για την έγκυο που γυμνάζεται
5+1 tips για την έγκυο που γυμνάζεται


Είστε έγκυος και νιώθετε έντονη την ανάγκη να γυμνάσετε το σώμα σας. Επιτρέπεται η άσκηση στην εγκυμοσύνη ή μήπως να την αποφεύγουμε;

Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα ως προς το εάν επιτρέπεται η άσκηση κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Φυσικά και είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε τόσο για εσάς όσο και για τα μωράκια σας.

Υπάρχουν απλά κάποια πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψιν και όπως σε κάθε θέμα, υπάρχουν ορισμένες παράμετροι. Ας δούμε ποιες είναι αυτές και τι πρέπει να προσέξετε εάν θέλετε να γυμνάζεστε όσο είστε έγκυος:

1.Καταρχάς, θα πρέπει να ενημερώσετε σχετικά τον γυναικολόγο σας έχοντας υπόψιν ότι η κάθε εγκυμοσύνη είναι ξεχωριστή. Το ότι γυμνάστηκε η καλύτερή σας φίλη όσο όταν έγκυος δεν αποτελεί κριτήριο.

2.Εάν δεν έχετε ξανακάνει γυμναστική και σας ήρθε τώρα η όρεξη, καλύτερα θα ήταν να γραφτείτε σε κάποια τμήματα ειδικά για εγκύους. Θα κάνετε και νέες γνωριμίες με γυναίκες που περνάνε πάνω-κάτω τα ίδια με σας και δεν θα νιώθετε περίεργα σε ένα γυμναστήριο γεμάτο με καλλίγραμμες και γεμάτες αντοχή κοπέλες.

3.Επιλέξτε το είδος άσκησης που σας ταιριάζει, χωρίς να υπερβάλλετε. Για παράδειγμα, το pilates και η yoga σε αρχικά στάδια θα σας προσφέρουν αντοχή αλλά και πνευματική ηρεμία.

4.Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να γραφτείτε σε κάποιο γυμναστήριο ή studio, επιλέξτε κάτι πιο απλό και σίγουρα πιο οικονομικό. Μπορείτε να κάνετε περπάτημα ή ελαφρύ τρέξιμο το πρωί.

5.Εάν κάνατε γυμναστική πριν μείνετε έγκυος, ενημερώστε το δάσκαλο ή τη δασκάλα σας και συζητήστε πώς μπορεί να προσαρμοστεί το πρόγραμμα στα νέα δεδομένα της ζωής σας.

6.Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό και να τρέφεστε σωστά.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές να είστε σίγουρη με τη γυμναστική θα τονώσετε και το σώμα σας αλλά και την αυτοπεποίθησή σας!

Πηγή: mytwins.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!