Γιατί αλλάζουν χρώμα τα μάτια του μωρού;
Γιατί αλλάζουν χρώμα τα μάτια του μωρού;


Ορισμένα μωρά γεννιούνται με χρώμα ματιών το οποίο δε μοιάζει με το αντίστοιχο των γονιών, οι οποίοι αναρωτιούνται από πού τα πήρε. Για όλα όμως υπάρχει εξήγηση!

Θυμηθείτε μόνο πόσες φορές έχετε δει ή έχετε ακούσει περιπτώσεις νεογέννητων, τα οποία έχουν ναι μεν υπέροχο χρώμα ματιών, όμως δεν έχει πάρει από κανέναν από τους δυο γονείς τους και μέχρι σήμερα δεν μπορούσατε να δώσετε κάποια εξήγηση.

Ακριβώς όπως το λέμε: μέχρι σήμερα, καθώς οι ειδικοί εξηγούν το φαινόμενο τεκμηριωμένα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι το χρώμα των ματιών του παιδιού σχετίζεται με μια χρωστική ουσία εν ονόματι μελανίνη. Όταν το μωρό έρχεται στον κόσμο, τα επίπεδα της μελανίνης είναι χαμηλά κι έτσι εξηγείται το γεγονός ότι πολλά από αυτά έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν καθώς το μωρό πλησιάζει τον ένα χρόνο ζωής. Σε αυτή την ηλικία τα μάτια του παίρνουν το τελικό τους χρώμα, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει κάποια αλλαγή στη διάρκεια της ζωής του.

Για να το πούμε με απλά λόγια, ουσιαστικά τα πάντα σε αυτό το κομμάτι κρίνονται από τα επίπεδα μελανίνης που υπάρχουν στον οργανισμό του μωρού. Όσο πιο υψηλά, τόσο πιο σκούρα θα είναι τα μάτια του και αντίστροφα.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!