4 σημεία και αντικείμενα που είναι επικίνδυνα το καλοκαίρι για τα παιδιά
4 σημεία και αντικείμενα που είναι επικίνδυνα το καλοκαίρι για τα παιδιά


Πισίνα. Η έντονη μυρωδιά του χλωρίου δεν σημαίνει ότι είναι πεντακάθαρη. Σημαίνει ότι υπάρχουν δυνατά χημικά στοιχεία που καλύπτουν τη μυρωδιά των ούρων, του ιδρώτα και άλλων ενοχλητικών στοιχείων στην πισίνα. Αν σας μυρίζει πολύ έντονα στον αέρα, σημαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετό στο νερό για να σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες. Αν το νερό είναι κάπως θολό, αυτό σημαίνει ότι τα χημικά της πισίνας δεν είναι σε ισορροπία και το φίλτρο δεν λειτουργεί σωστά. Όταν κολυμπούν πολλά μωρά με πάνα, δεν ξέρετε αν έχουν αλλαχθεί πρόσφατα. Ο συνωστισμός είναι επίσης μία κακή ένδειξη για το πόσο αρκούν τα φίλτρα μίας πισίνας.


Μέσα στο σπίτι. Τα παιδιά πρέπει να πλένουν καλά τα χέρια τους πάντα όταν επιστρέφουν στο σπίτι και πριν το φαγητό. Το πάτωμα χωρίς χαλί ή μοκέτα γίνεται ένα επικίνδυνο μέρος για το παιχνίδι των παιδιών, που μπορεί να πέσουν και να χτυπήσουν σοβαρά. Η σκόνη στις γωνίες γίνεται η μεγαλύτερη πηγή μικροβίων γιατί μεταφέρεται σε όλο το χώρο μέσω του αέρα.


Ξενοδοχεία. Οι κουβέρτες που καλύπτουν τα κρεβάτια όπου κοιμάστε πλένονται το πολύ μία φορά το μήνα και λειτουργούν περισσότερο διακοσμητικά. Αν όμως τις χρησιμοποιήσετε, γίνονται επικίνδυνες. Αν δείτε σημάδια ή βούλες στα πόμολα και τις λάμπες, σημαίνει ότι το δωμάτιο δεν καθαρίζεται καθόλου καλά.


Εστιατόρια. Αν ο κατάλογος που χρησιμοποιείτε έχει λαδιές, σημαίνει ότι θα έπρεπε να είχε ήδη αντικατασταθεί. Μην τον ακουμπάτε ποτέ πάνω στο πιάτο και βάλτε τα παιδιά να πλύνουν τα χέρια τους πριν φάνε. Αν βλέπετε ότι οι μάγειρες δεν χρησιμοποιούν γάντια ενώ φτιάχνουν το φαΐ σας ή αυτός που μαγειρεύει χειρίζεται και το ταμείο, καλό θα είναι να μην παραμείνετε στο χώρο.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!