Ξέρεις πώς να καθαρίσεις τη μύτη του μωρού;
Ξέρεις πώς να καθαρίσεις τη μύτη του μωρού;


Όταν καθαρίζετε την μπουκωμένη μύτη του μωρού σας, διευκολύνετε τη ζωή του ως προς την αναπνοή, το φαγητό και τον ύπνο του.

Οι περισσότεροι νέοι γονείς χρησιμοποιούν τη λαστιχένια σύριγγα που λειτουργεί ιδανικά για τον καθαρισμό του. Ξεκινήστε ρίχνοντας ρινικό αλατούχο διάλυμα στη μύτη ώστε να μαλακώσει το φλέγμα πριν το τραβήξετε. Μπορείτε να βρείτε το διάλυμα στα φαρμακεία ή να φτιάξετε στο σπίτι με ¼ κουταλάκι του γλυκού αλατιού διαλυμένο σε 225 γραμμάρια ζεστό νερό. Ανανεώστε το καθημερινά. Ρίξτε μία ή δύο σταγόνες σε κάθε ρουθούνι και κρατήστε το κεφάλι του μωρού ακίνητο για 10 δευτερόλεπτα.


Τοποθετήστε τη λαστιχένια σύριγγα μέσα στο ρουθούνι και αργά πιέστε την για να τραβήξει το φλέγμα. Αφαιρέστε το και ξαναπιέστε για να αδειάσει. Σκουπίστε τη σύριγγα και επαναλάβετε στο άλλο ρουθούνι. Περιοριστείτε σε 2 με 3 φορές την ημέρα το πολύ, αν βλέπετε ότι δεν ξεμπουκώνει με την πρώτη φορά. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε τη διαδικασία αργά και απαλά για να μην πονέσετε το μωρό σας.


Καθαρισμός σύριγγας. Καθαρίστε την καλά με ζεστό νερό και σαπούνι μετά από κάθε χρήση τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό. Αφήστε την να στεγνώσει μέσα σε ένα ποτήρι.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!