7+1 φράσεις που θα ακούσεις από την κόρη σου πριν γίνει 10!
7+1 φράσεις που θα ακούσεις από την κόρη σου πριν γίνει 10!


Μέχρι να σβήσουν τα δέκα τους κεράκια, οι κορούλες μας τεστάρουν με τον πιο χαριτωμένο, είναι η αλήθεια, τρόπο την υπομονή και την αντοχή μας, με λογάκια, ερωτήσεις και τσαχπίνικες ιδιοτροπίες που ναι, ας το παραδεχτούμε λοιπόν, θυμίζουν κάτι από τον εαυτό μας στην ηλικία τους, σαν να κοιτάμε σε καθρέφτη. Έναν καθρέφτη, που αποτυπώνει από τις πιο αστείες μέχρι τις πιο απελπισμένες μας εκφράσεις,  μπροστά στις απίστευτες ατάκες τους... που για για κάποιο ανεξήγητο λόγο όλες οι πιτσιρίκες θα τις πουν…

ΕΓΩ θέλω να φορέσω αυτό! 
Και να φανταστείτε ότι είναι μόλις 3 ετών! Φυσικά όσες μανούλες ήδη έχετε κοριτσάκια θα γνωρίζετε ότι είναι αυτή είναι μια άνιση μάχη που πάντα «ηττημένη» θα είστε εσείς!

Θέλω να φάω στο πιάτο με την γοργόνα.
Τι κι αν το έσπασε την προηγούμενη μέρα; Εκείνη θέλει να φάει σε εκείνο. Kαι δεν αλλάζει γνώμη ό,τι κι αν της τάξετε. Ακόμα κι αν γονατιστή την ικετεύετε, εκείνη θα προτιμήσει να μείνει νηστική, παρά να υποκύψει σε ένα  πιάτο που δεν είναι το κατεστραμμένο, το σπασμένο, το ανύπαρκτο πια δικό της! Πόση λογική χωράει σε ένα σερβίτσιο; Στη συγκεκριμένη περίπτωση καμία! Και δυστυχώς για εμάς αυτές οι εμμονές για συγκεκριμένα αντικείμενα θα συνεχιστούν για πολύ καιρό.

Μαμά που είναι το κραγιόν σου;
Ρητορική ερώτηση κυρίως γιατί το αντικείμενο του πόθου της, στην συγκεκριμένη περίπτωση το κραγιόν, δεν βρίσκεται στο οπτικό της πεδίο.  Αν το ανακαλύψει…απλά θα το χρησιμοποιήσει χωρίς  καν να σας ρωτήσει.

Θέλω κινητό / tablet.
«Μα αφού έχουν όλες μου οι φίλες»… είναι η ατάκα που παίζει…εκεί γύρω στα 8 της χρόνια.  Και η δική σας «Δεν με νοιάζει τι κάνουν τα άλλα παιδιά, το δικό μου με νοιάζει».  Και κάπως έτσι είναι οι καθημερινοί σας διάλογοι…

Θέλω να πάω κι εγώ στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο»
Ναι το ξέρει ότι είναι χαριτωμένη, το ξέρει ότι μπορείτε να την κάνετε χάζι για ώρες, αλλά μάλλον δεν είναι τόσο ολιγαρκής για να έχει μόνο εσάς για φιλοθεάμων κοινό. Όλη μέρα μπροστά στον καθρέπτη, με το πλαστικό μικρόφωνο στο χέρι ή με οτιδήποτε άλλο φανταστεί, ονειρεύεται πως… καταπλήττει τα πλήθη με το ταλέντο και το νάζι της.. Και εντάξει μπορεί να μην πάει τελικά στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» αλλά για το «Μαμά, έχεις κόρη» είναι η ιδανικότερη υποψήφια!

Δεν με θέλει κανείς.
Ναι… ο αγαπημένος της ρόλος είναι αυτός της Drama Queen! Είναι μόλις 6 χρονών και είναι υποψήφια για Oscar Α' γυναικείου ρόλου. Γοητεύεται με τα πάντα και εξίσου όμως απογοητεύεται με τα πάντα.. Και όλη αυτή η μουρμούρα…επειδή η φιλενάδα της  δεν ήθελε να παίξει το παιχνίδι που ήθελε, ή γιατί αρνηθήκατε να δει για εκατοστή φορά το ίδιο επεισόδιο της αγαπημένης της παιδικής σειράς ή γιατί το σκυλάκι του γείτονα για μία και μοναδική φορά δεν της έκανε το χατίρι να σταθεί για να το χαϊδέψει και άλλα τέτοια παρόμοια, είναι η περίτρανη απόδειξη πως αυτή είναι η ηλικία του «τα θέλω όλα…εδώ και τώρα»!

Θα έρθω κι εγώ στο σούπερ μάρκετ μαζί σου. Πάω να βάλω την στολή της πριγκίπισσας!
Τα παιδιά από τη φύση τους αγαπούν τα παιχνίδια ρόλων και τη δυνατότητα που αυτά τους δίνουν να μιμηθούν, να εκφραστούν και να φανταστούν χωρίς όρια.  Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσετε να την πείσετε να μην την βάλει, το πιο πιθανό είναι να μην τα καταφέρετε. Απλά οπλιστείτε με θάρρος -γιατί όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω σας-  και αφήστε την μικρή σας «Βαρωνίτσα» να κάνει «τις κορδέλες της» στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ.

Να κοιμηθώ στην Ελένη;
Ημέρα ανεξαρτησίας από τα έξι; Πού ακούστηκε να θέλει να κοιμηθεί εκτός σπιτιού στην αγαπημένη της φιλεναδούλα όταν μόλις και μετά βίας θυμάται να πάει μόνη της στην τουαλέτα;  Και αν από τώρα ζητάει κάτι τέτοιο, στα 15 τι θα ζητήσει να κάνει; 
Μαμάδες, ψυχραιμία!  Στις "επικίνδυνες" ερωτήσεις ας οπλιστούμε με λογική, σύνεση και χιούμορ. Στο κάτω κάτω  και το «όχι» του Θεού είναι…

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!