Είναι πρόβλημα αν το παιδί δεν βγάζει τις βοηθητικές ρόδες;
Είναι πρόβλημα αν το παιδί δεν βγάζει τις βοηθητικές ρόδες;


Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η μόνη περίπτωση που εγείρει ανησυχίες είναι όταν βλέπετε ότι το παιδί έχει προβλήματα ισορροπίας και όταν δεν κάνει ποδήλατο. Ένας τρόπος για να το ανακαλύψετε είναι να βάλετε μία τριχιά ή χοντρό σπάγκο στο πάτωμα και να περπατήσετε μαζί πάνω του. Κατά τα άλλα, μην ανησυχείτε αν επιμένει να έχει τις βοηθητικές ρόδες ακόμα. Ίσως να το κάνει επειδή απολαμβάνει την αίσθηση της ασφάλειας που του παρέχουν. Ή μπορεί να μην είναι ακόμα έτοιμο για τη μεγάλη αλλαγή. Ή απλά συνδέεται συναισθηματικά και δεν θέλει να τις χάσει από τη ζωή του.


Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην πιέζετε το παιδί και να αφήσετε σε εκείνο την επιλογή. Όσο περισσότερο το αποδέχεσθε, τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση του χαρίζετε. Αν το συγκρίνετε με τον καλύτερό του φίλο που τα κατάφερε νωρίτερα, θα πετύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι γονείς μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικοί λόγω των γρήγορων ρυθμών και του απαιτητικού περιβάλλοντος αλλά καλό είναι να θυμούνται ότι κάθε παιδί έχει το δικό του χρόνο.


Αν όμως σας εκμυστηρευτεί ότι θέλει να ξεφορτωθεί τις βοηθητικές ρόδες αλλά φοβάται να το κάνει, βοηθήστε το και περάστε χρόνο μαζί προσπαθώντας, χωρίς να χάσετε τη διασκέδαση της ποδηλασίας.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!