Τα 10 απαραίτητα αξεσουάρ στην παραλία για τα πρώτα του μπάνια
Τα 10 απαραίτητα αξεσουάρ στην παραλία για τα πρώτα του μπάνια


Μπορεί τις τελευταίες ημέρες ο καιρός να έχει δροσίσει και οι μπόρες να… καραδοκούν, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως το καλοκαίρι έχει καταφτάσει δυναμικά! Αυτό σημαίνει πως όσο πιο πολύ ζεσταίνουν οι ημέρες, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η επιθυμία σου να επισκεφτείς την κοντινότερη παραλία για ένα αναζωογονητικό μπανάκι και εννοείται πως μαζί σου θα έχεις και το μικροσκοπικό και τρισχαριτωμένο μωρό σου!

Και κάπως έτσι, θα ξεκινήσουν τα πρώτα μπάνια για το μικρό σου, “ανοίγοντας” μια νέα εποχή τόσο για εκείνο, όσο και για εσένα! Βλέπεις, μπορεί κάποτε οι εξορμήσεις σου στην παραλία να περιελάμβαναν μια πετσέτα και ένα νεσεσέρ με τα αντηλιακά και τα χρήματά σου, αλλά πλέον με το παιδί θα πρέπει να είσαι πάντα επαρκώς εφοδιασμένη για να μην του λείψει τίποτα!

Φυσικά, και για το μικρό σου η παραλία και η θάλασσα είναι μία μοναδική εμπειρία, αφού σύμφωνα με έρευνες η αίσθηση ελευθερίας που προκαλείται στα παιδιά από τη θάλασσα και τις διακοπές μπορεί να παρατείνει την ευτυχία τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα!

Πώς θα καταφέρεις, όμως, να είσαι προετοιμασμένη για όσα πρόκειται να χρειαστεί το μωρό σου, για όση ώρα παραμείνετε στην ακροθαλασσιά; Παρακάτω, σου έχω συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα αντικείμενα, που καλό θα είναι να προνοήσεις να “πακετάρεις” για την παραλία, για να μην σας λείψει τίποτα!

♦ Καπέλο και γυαλιά
Μπορεί να πηγαίνετε για μπάνιο τις κατάλληλες ώρες και να αποφεύγετε το διάστημα (12:00-17:00) με την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία, αλλά η προστασία από τον ήλιο θα πρέπει να είναι σταθερή και τακτική κάθε ώρα της ημέρας! Απαραίτητα, λοιπόν, αξεσουάρ για τη θάλασσα είναι ένα καπελάκι, που να δένει στο πηγούνι του μωρού ώστε να μην πέφτει από το κεφαλάκι του, καθώς και ειδικά βρεφικά γυαλιά ηλίου (άθραυστα και εύκαμπτα) με κορδονάκι ή λαστιχάκι, για να μην φεύγουν ποτέ από τα μάτια του!

♦ Απορροφητική πετσέτα
Θάλασσα χωρίς πετσέτα δεν γίνεται και αυτό ισχύει για όλους! Και για το μικρό σου, επομένως, θα χρειαστεί να έχεις μία έξτρα απορροφητική πετσέτα παραλίας, για να στεγνώσεις το σώμα και το κεφαλάκι του ενδιάμεσα από τις “βουτιές” και τα πλατσουρίσματα!

♦ Απορροφητικό πόντσο
Και ενώ μπορεί η πετσέτα να είναι πάντα παρούσα στον… εξοπλισμό θαλάσσης, αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι πάντα βολικό για το μικρό σου να είναι “φασκιωμένο” με αυτή! Γι’ αυτό, φρόντισε να εφοδιαστείς και με ένα μωρουδιακό πόντσο, που θα μπορεί να φοράει συνεχώς και να παραμένει στεγνό καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής σας στην παραλία! Ταυτόχρονα, θα προστατεύει το σώμα του μπόμπιρα από τον ήλιο!

♦ Παιχνίδια θαλάσσης
Κάποτε είχαμε τα απαραίτητα κουβαδάκια και φτυαράκια για την παραλία. Πλέον, παρ’ ό,τι αυτή η retro επιλογή παραμένει πάντα κλασική, ωστόσο μπορείς να επιλέξεις περισσότερο minimal παιχνίδια για την παραλία, που να προσφέρουν την ίδια απόλαυση, αλλά να μην αυξάνουν πολύ το βάρος που κουβαλάς, ούτε των αριθμό των τσαντών που θα πρέπει να έχεις μαζί σου!

♦ Δεύτερο (και τρίτο) μαγιό, πάνες, μωρομάντηλα
Μην ξεχνάς πως το μικρό σου δεν έχει ακόμα ιδέα για τη χρήση… της τουαλέτας και πολύ εύκολα θα κάνει την ανάγκη του -που αλλού;- στο μαγιό του! Γι’ αυτό και θα πρέπει να είσαι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσεις μία ανάλογη μικρή “κρίση”! Το δεύτερο μαγιό είναι απαραίτητο, αν θέλεις το μωρό να συνεχίσει ελεύθερα το πλατσούρισμά του, ενώ όταν σταματήσει το παιχνίδι στο νερό, οι πάνες θα ξαναπάρουν τη θέση του μαγιό! Φυσικά, από την τσάντα σου δεν πρέπει να λείπουν τα μωρομάντηλα για παν ενδεχόμενο!

♦ Θερμός ή ψυγείο θαλάσσης/camping
Μία ζεστή ημέρα στη θάλασσα σημαίνει πως θα χρειαστείτε και οι δύο επαρκή ενυδάτωση. Γι’ αυτό και θα χρειαστεί να προνοήσεις για δροσερό νερό, σε όλη τη διάρκεια παραμονής σας στη θάλασσα! Ένα θερμός για το νερό σας ή ένα ψυγειάκι, όπου θα αποθηκεύσεις το νερό ή τα υπόλοιπα ροφήματα, θα σου λύσουν τα χέρια!

♦ Αντηλιακό γαλάκτωμα
Δεν ξεκινάμε ποτέ για την παραλία, αν προηγουμένως δεν έχουμε εφοδιαστεί με το κατάλληλο αντηλιακό προϊόν για το μικρό μας (και για εμάς)! Γι’ αυτό και θα πρέπει να επιλέξεις το απαραίτητο αντηλιακό για το παιδί, με επαρκή δείκτη προστασίας από την ακτινοβολία του ήλιου, και να φροντίσεις να το ανανεώνεις τακτικά, ανεξάρτητα από την ώρα που θα παραμείνετε στη θάλασσα!

♦ Σαμπουάν και αφρόλουτρο
Αν φοβάσαι πως το θαλασσινό αλάτι σε συνδυασμό με τα αντηλιακά γαλακτώματα και την άμμο θα προκαλέσουν δυσαρέσκεια στο μικρό σου μετά από κάποια ώρα, τότε φρόντισε να έχεις μαζί σου και μερικές εύχρηστες συσκευασίες (travel size) από το σαμπουάν και το αφρόλουτρό του, ώστε να κάνετε ένα γρήγορο μπανάκι στις ντουζιέρες τις παραλίες και να νιώσει αμέσως αναζωογονημένο και δροσερό!

♦ Ταλκ
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ταλκ μετά το μπανάκι του μωρού στην ντουζιέρα, ώστε να αποφύγεις τα συγκάματα, αλλά και για έναν ακόμη λόγο: για να καθαρίσεις την άμμο από το δέρμα του μικρού σου! Βλέπεις, τα αντηλιακά γαλακτώματα σε συνδυασμό με το αλάτι μπορούν να δημιουργήσουν μια κολλώδη επιφάνεια, ιδανική για να συγκεντρώσει επάνω της όλη την άμμο της παραλίας! Τρίβοντας, όμως, ελαφρώς το δέρμα του μωρού με λίγο τάλκ, θα καταφέρεις να απομακρύνεις την άμμο εύκολα και γρήγορα!

♦ Ευρύχωρη τσάντα
Και φυσικά, μην ξεχνάς πως όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τα μεταφέρεις με κάποιο τρόπο στη θάλασσα! Εφοδιάσου, λοιπόν, με μια ευρύχωρη και χρηστική τσάντα θαλάσσης, κατά προτίμηση αδιάβροχη, ώστε να χωρέσεις τα πάντα και να τα μεταφέρεις με ασφάλεια και χωρίς κόπο στην παραλία!

Πηγή: tlife.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!