Κι όμως, η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη ζωή των μαμάδων ευκολότερη!
Κι όμως, η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη ζωή των μαμάδων ευκολότερη!


Τεχνολογία δεν είναι μόνο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ούτε τα κινητά που βγάζουν φωτογραφίες, μπαίνουν στο ίντερνετ και το μόνο που δεν κάνουν είναι να... σου φτιάχνουν καφέ. Αν ξέρεις να την χρησιμοποιείς σωστά, οι δυνατότητες που σου δίνει είναι αμέτρητες και μπορούν να «ξαλαφρώσουν» τη φορτωμένη καθημερινότητά σου, ειδικά αν έχεις παιδιά και το πρόγραμμά σου δεν σου αφήνει ούτε λεπτό ξεκούρασης. Πώς, λοιπόν, μπορεί η τεχνολογία να κάνει τη ζωή των απανταχού μαμάδων που τρέχουν και δεν φτάνουν, πολύ ευκολότερη;

Ενημερώνονται άμεσα για θέματα που αφορούν τα παιδιά
Είναι αυτονόητο ότι το ίντερνετ δεν είναι γιατρός και δεν απαντάει (ούτε πρέπει να απαντάει) σε κάθε μας απορία, ειδικά αν πρόκειται για την υγεία των παιδιών μας-  σε τόσο σημαντικά ζητήματα κάθε περιστατικό είναι μοναδικό. Μπορεί όμως να λειτουργεί συμπληρωματικά σαν μέσο ενημέρωσης και αφύπνισης των γονιών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, για παράδειγμα, τις ανακοινώσεις φορέων όπως του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ σχετικά με σοβαρά ζητήματα υγείας ή τις ανακλήσεις επικίνδυνων για παιδιά προϊόντων.

Κάνουν τα ψώνια του νοικοκυριού από την άνεση του σπιτιού τους χωρίς να χάνουν χρόνο
Θέμα πρώτο: η κλασική σαββατιάτικη επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ (που μπορεί να είναι... πολύωρη, ειδικά αν έχεις συνοδεία τα παιδιά) μειώνει κι άλλο τον ελεύθερο χρόνο, που κάθε μαμά θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί διαφορετικά. Η τεχνολογία, όμως, και πάλι γίνεται σύμμαχός μας αφού μέσω του online shopping, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε όλα τα ψώνια της εβδομάδας μέσω του υπολογιστή μας, όποτε καταφέρnουμε να «ξεκλέψουμε» λίγη ώρα από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις! Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε τις αγορές μας ό,τι ώρα της μέρας (ή της νύχτας) θέλουμε, ακόμα και αφού βάλουμε τα παιδιά για ύπνο ή ένα βράδυ που απλώς έχουμε... αϋπνίες και θέλουμε να τελειώνουμε με κάποιες δουλειές. 

Θέμα δεύτερο: δεν χρειάζεται να αγχωθούμε για το αν θα χάσουμε μία μέρα τη λαϊκή της γειτονιάς ή αν θα προλάβουμε ανοιχτό τον κρεοπώλη, όπως έκαναν οι μαμάδες μας. Πλέον μπορούμε γεμίζουμε το online καλάθι μας με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που θέλουμε, αποφεύγοντας έτσι και το κουβάλημά τους- και όλοι ξέρουμε πόσο βαριά είναι τα ψώνια της μαναβικής, ειδικά το καλοκαίρι που το καρπούζι έχει την τιμητική του! Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το κρέας, το οποίο μπορούμε να παραγγείλουμε online σε όση ποσότητα και να φυλάξουμε στην κατάψυξη όσο μας περισσέψει. 

Τους δίνει τη δυνατότητα να εργαστούν από το σπίτι
Αρκετές μαμάδες, και ειδικά όσες δεν έχουν τη βοήθεια των παππούδων, αναζητούν μία ευέλικτη μορφή εργασίας που θα τους επιτρέπει να μένουν στο σπίτι με τα παιδιά και ταυτόχρονα να συνεισφέρουν στο οικογενειακό ταμείο. Το «δουλεύω εξ αποστάσεως», λοιπόν, ως υπάλληλοι σε κάποια εταιρεία είναι μία από τις λύσεις καριέρας που όλο και περισσότερες μαμάδες φαίνεται να προτιμούν γιατί τα συνδυάζει όλα και συμφέρει.

Υπάρχει όμως και η άλλη κατηγορία των μαμάδων: όσες θέλουν να το... ψάξουν λίγο παραπάνω και να χρησιμοποιήσουν τα ταλέντα τους, μπορούν ακόμα και να στήσουν τη δική τους επιχείρηση από το σπίτι με αφεντικό τον εαυτό τους, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι διαχειρίζονται τη δουλειά ανάλογα με τις υποχρεώσεις και το πρόγραμμά τους. Μην αναρωτιέστε, λοιπόν, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί πολλά επιτυχημένα e-shops, sites και blogs από μαμάδες! Μήπως σας βάλαμε ιδέες; Αν ναι, αυτό το άρθρο θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο. 

Διευκολύνεται η επικοινωνία με τις φίλες μας και άλλες μαμάδες
Ο ελεύθερος χρόνος όταν είσαι μαμά είναι κάτι παραπάνω από περιορισμένος και πλέον δεν έχεις τη δυνατότητα να βγαίνεις με τις φίλες σου για καφέ ή να μιλάς με την κολλητή σου στο τηλέφωνο για ώρες -αν δε, το μικρό σου φωνάζει επίμονα «Μαμά, μαμά» εσύ αναγκάζεσαι, στο τέλος, να το κλείσεις! Οι εύκολοι τρόποι επικοινωνίας που προσφέρει το ίντερνετ είτε μέσω άμεσων μηνυμάτων είτε μέσω βιντεοκλήσεων, διευκολύνει τις μαμάδες να τα λένε μεταξύ τους, ακόμα και να γίνουν μέλη σε μαμαδο-μπλογκ και να... ξεδίνουν -κάτι που όλες έχουμε μεγάλη ανάγκη.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!