Ταξίδι με τα παιδιά, τips για να γίνει όσο το δυνατόν πιο εύκολο- γράφει η Αντιγόνη Μάρκου
Ταξίδι με τα παιδιά, τips για να γίνει όσο το δυνατόν πιο εύκολο- γράφει η Αντιγόνη Μάρκου


Μήπως στο επόμενο ταξίδι σας πρόκειται να ταξιδέψετε με τα μικρά σας;

Σας παραθέτουμε πιο κάτω συμβουλές για ένα πιο εύκολο και διασκεδαστικό ταξίδι για εσάς και τα παιδιά σας!

ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ!

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες έχουν γραμμή προτεραιότητας check in για οικογένειες για γρήγορη εξυπηρέτηση. Η Συμβουλή μας; Προνόησε να κάνεις online check in ούτως ώστε να κερδίσεις χρόνο στο αεροδρόμιο και ταυτόχρονα να κερδίσεις την ηρεμία των παιδιών τα οποία δεν θα αναγκαστούν να περιμένουν στην ουρά!

ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ!

Ποια θέση είναι κατάλληλη για τα μικρά μας;

Παιδιά άνω των 2 ετών έχουν δική τους θέση στο αεροπλάνο σε αντίθεση με τα βρέφη τα οποία είναι στην αγκαλιά του συνοδού τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Σίγουρα εάν ταξιδεύετε με τον σύντροφό σας διαλέξτε τις θέσεις σας έτσι ώστε το παιδί να βρίσκεται στη μέση σας. Με αυτό τον τρόπο θα είναι πιο εύκολη η παραμονή του στη θέση του. Επίσης σε περίπτωση που θέλει να κοιμηθεί θα μπορεί να ξαπλώσει στη μέση σας χωρίς να ενοχλεί άλλους ταξιδιώτες.

Εφοδιαστείτε με παιχνίδια, βιβλία ζωγραφικής και παιδικά παραμύθια τα οποία θα κρατήσουν το παιδί σας απασχολημένο!

Μπορεί να μην πολυσυμπαθείτε την όλη ιδέα επαφής του παιδιού σας με την τεχνολογία αλλά κατά τη διάρκεια της πτήσης θα ευχαριστείτε την οποιαδήποτε εφεύρεση είτε αυτή είναι dvd player είτε κινητό είτε τάμπλετ!

Κατεβάστε από πριν ταινίες και παιχνίδια στο ταμπλετ σας έτσι ώστε τα παιδιά να μείνουν απασχολημένα καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης σας.

ΚΑΡΟΤΣΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Από προσωπική μου εμπειρία θα ήταν καλό να πάρετε μαζί σας το καρότσι σας στις διακοπές σας εάν το παιδί σας είναι μέχρι 4 ετών. Ο λόγος; Σε περίπτωση που κουραστεί μπορείτε να τον σπρώχνετε με το καρότσι και πιστέψτε με θα είναι μεγάλη ευκολία για εσάς να μετακινήστε με το καρότσι στους δρόμους του προορισμού σας ειδικά εάν στο ταξίδι σας πρόκειται έχει αρκετό περπάτημα ή πολλά αξιοθέατα για να επισκεφτείτε!

ΤΙΠ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ:

Το καρότσι μην το δώσετε με τις βαλίτσες! Κρατήστε το μέχρι την ώρα που θα μπείτε στο αεροπλάνο έτσι ώστε να σας το παραδώσουν με την άφιξή σας στο αεροδρόμιο προορισμού!

ΤΙΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΡΟΤΣΙΟΥ:

Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα καρότσια ελαφριά και μικρά τα οποία δεν παίρνουν πολλή χώρο και μπορούν να μπουν και στην καμπίνα του αεροπλάνου. Μπορείτε να βρείτε πολλές μάρκες στην αγορά. Σας συστήνω το gb pockit το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από το κατάστημα Je t’ aime by mini– lo ( 1Ης Απριλίου 118, Παραλίμνι, 23743999)

ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΣΝΑΚ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑΞΙΑ ΡΟΥΧΑ

Πάντα να έχετε έτοιμη την τσάντα του μικρού σας, με μια αλλαξιά ρούχα και πολλά σνακ έτσι ώστε να μπορείτε να του προσφέρετε κάτι να φάει όταν αυτό θα διαμαρτύρεται.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στους κανονισμούς ασφαλείας του αεροδρομίου για να μην έχετε υγρά πάνω από το επιτρεπόμενο όριο και να καθυστερείτε τόσο εσείς όσο και οι υπόλοιποι ταξιδιώτες!

ΤΙΠ: Τα παιδιά είναι καλύτερα στο αεροδρόμιο να φοράνε κλειστά παπούτσια!

ΤΙΠ: Βάλτε μια ζακέτα στη τσάντα του παιδιού σε περίπτωση που κρυώσει. Στο αεροπλάνο συνήθως κάνει λίγη ψύχρα.

ΤΙΠ: Όσο αφορά τα σνακ αποφύγετε τις σοκολάτες γιατί θα λερωθεί!

ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Σημαντικό είναι να ξεχωρίσετε τα ρούχα σας από αυτά του παιδιού έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να βρίσκετε τα πράγματα του γρηγορότερα όταν αυτό τα χρειαστεί. Συστήνω να έχετε μαζί σας μια παιδική τσάντα ή τις καταπληκτικές παιδικές περπατούσες τσαντούλες. Υπάρχουν διάφορες μάρκες. Εμείς έχουμε την Shaun the Sheep η οποία όσες φορές έχουμε ταξιδέψει με το γιό μας, μας έχει λύσει τα χέρια εφόσον εκτός από βαλίτσα με τα απαραίτητα του παιδιού μπορεί να μπει και μέσα στο αεροπλάνο και επιπλέον χρησιμοποιείται περπατούσα η οποία κάνει το ταξίδι πιο διασκεδαστικό και λιγότερο κουραστικό για τους γονείς! Την Shaun the Sheep μπορείτε να την προμηθευτείτε από τα καταστήματα New Baby City!

ΦΑΡΜΑΚΑ

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας κάποια φάρμακα έτσι ώστε να μην τρέχετε σε τοπικά φαρμακεία να χρειαστείτε κάτι.

Καλό θα ήταν να πάρετε σταγόνες για τα αυτιά τις οποίες να τις έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο. Επίσης εάν ταξιδεύετε καλοκαίρι καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας κρέμα για το τσίμπημα των κουνουπιών και τα ειδικά βραχιόλια για να μην πλησιάζουν το μικρό σας κουνούπια!

Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας ένα θερμόμετρο και αντιπυρετικά καθώς και σιρόπι για τον πόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΑΣ

Εάν το παιδί σας είναι σε ηλικία που καταλαβαίνει τότε καλό θα ήταν να το προετοιμάσετε για το ότι πρόκειται να ταξιδέψετε , για το αεροπλάνο , το αεροδρόμιο και την περιοχή που θα επισκεφτείτε.

Αντιγόνη Μάρκου

www.diaryontheroad.com

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!