5+1 μυστικά για να αισθανθεί το παιδί σας πραγματικά μοναδικό
5+1 μυστικά για να αισθανθεί το παιδί σας πραγματικά μοναδικό


Πολλές φορές τα παιδιά παραφέρονται μόνο και μόνο για να τραβήξουν την προσοχή των γονιών τους, αφού ακόμα και η αρνητική προσοχή για εκείνα θεωρείται καλύτερη από την αδιαφορία. 

Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να πάψετε να ασχολείστε με το μικρό σας μόνο όταν κάνει σκανταλιές, αλλά αντίθετα να του δείχνετε όλη σας την προσοχή και να το κάνετε να αισθάνεται μοναδικό. Ας δούμε με ποιους τρόπους:

Προσέξτε τη βλεμματική επαφή: Είναι σημαντικό να κοιτάτε το παιδί σας στα μάτια όταν σας μιλά και όχι να έχετε στραμμένο το βλέμμα στο κινητό ή τον υπολογιστή σας.

Αφιερώστε του χρόνο μόνο για εκείνο καθημερινά: Δε χρειάζεται να είναι πολύς χρόνος, ακόμα και δέκα λεπτά για να του διαβάσετε ένα βιβλίο ή να παίξετε μαζί χωρίς διακοπές είναι αρκετός.

Κάντε τις σωστές ερωτήσεις: Μη ρωτάτε απλά «πώς πέρασες στο σχολείο σήμερα;». Κάντε του ερωτήσεις που δείχνουν ότι νοιάζεστε πραγματικά για τα συναισθήματα και τις εμπειρίες του.

Αγαπήστε ό,τι αγαπά: Δείτε μαζί μια παιδική ταινία που του αρέσει, παίξτε το αγαπημένο του παιχνίδι και γενικά δείξτε ενδιαφέρον για αυτά που του αρέσουν.

Δημιουργήστε αναμνήσεις: Δημιουργήστε τις δικές σας οικογενειακές παραδόσεις και έθιμα, που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό και την καρδιά του.

Μην ξεχνάτε τις αγκαλιές: Καθημερινά φροντίζετε να δείχνετε στο παιδί σας με αγκαλιές και φιλιά πόσο πολύ το αγαπάτε. Ακόμα κι αν προέρχεστε από οικογένεια που δε συνήθιζε να εκδηλώνει τα συναισθήματά της, δεν υπάρχει κανένα λόγος να το συνεχίσετε στη δική σας οικογένεια.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!