6 tips για την επίσκεψη σε φιλικό σπίτι με το παιδί σας!
6 tips για την επίσκεψη σε φιλικό σπίτι με το παιδί σας!


Το παιδί έκανε νέο φίλο και εσείς τα λέτε καλά με τη μαμά του, οπότε αργά ή γρήγορα θα κανονιστεί επίσκεψη στο σπίτι τους. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν και κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης για να πάνε όλα καλά.

  • Μιλήστε τηλεφωνικά με την άλλη μαμά αρκετές μέρες πριν για να βρείτε τη μέρα και την ώρα που βολεύει καλύτερα για επίσκεψη. Δεν είναι ωραίο να την ειδοποιήσετε τελευταία στιγμή γιατί μπορεί να τη φέρετε άθελά σας σε δύσκολη θέση.
  • Λάβετε υπόψη τυχόν αρρώστια του δικού σας ή του άλλου παιδιού. Αν πρόκειται για κάποια ίωση, μάλλον είναι καλύτερο να γίνει όταν αναρρώσει πλήρως για να μην κολλήσει. 
  • Μπορεί να φαντάζει αυτονόητο, όμως χρήσιμο είναι να τονίσουμε ότι δεν είναι ευγενικό να πάτε με άδεια χέρι στο φιλικό σας σπίτι. Τώρα αν θα επιλέξετε κάποιο δώρο για το σπίτι ή για το παιδί της φίλης σας (ή και τα δύο αν αντέχει η τσέπη σας) είναι στη διακριτική σας ευχέρεια.
  • Μην κυνηγάτε όλη την ώρα από πίσω τα παιδιά όσο παίζουν, εκτός κι αν κάνουν επικίνδυνα πράγματα. Το ζητούμενο είναι να περάσετε κι εσείς καλά, να χαλαρώσετε και να μην είσαστε σε μόνιμη υπερένταση.
  • Αν τυχόν το παιδί σας φέρει σε δύσκολη θέση, φροντίστε να αντιδράσετε με νηφαλιότητα. Μην του βάλετε τις φωνές και φυσικά απολογηθείτε στην οικοδέσποινα για την αναστάτωση.
  • Ακόμα κι αν περνάτε όλοι όμορφα, εξασφαλίστε ότι η επίσκεψη δε θα διαρκέσει πολλές ώρες και ανανεώστε το ραντεβού για το άμεσο μέλλον. Θα εκτιμηθεί δεόντως η στάση σας ακόμα κι αν δε σας επικοινωνηθεί.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!