4 ιδέες για μία αξέχαστη βάφτιση
4 ιδέες για μία αξέχαστη βάφτιση


Η προετοιμασία μιας βάφτισης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ακόμα κι αν διαβάζεις δεκάδες άρθρα την ημέρα ή ρωτάς τη γνώμη των μαμαδοφίλων σου για να πάρεις ιδέες, είναι πιθανό να μπερδευτείς περισσότερο και στο τέλος να «πελαγώσεις» με όλες τις αποφάσεις που πρέπει να πάρεις.

Για να σας βοηθήσουμε να ξεκαθαρίσετε τη σκέψη σας, εστιάσαμε σε 4 βασικά σημεία που θα κάνουν το επικείμενο γεγονός αξέχαστο για όλους: για εσάς, τους καλεσμένους αλλά και το... τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, που μπορεί να μην θυμάται αυτή τη μέρα αλλά σίγουρα θα καταλάβει πόσο ξεχωριστή ήταν, όταν μεγαλώνοντας, βλέπει τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει.

Φτιάξτε τις δικές σας μπομπονιέρες
Για τους μικρούς καλεσμένους, μπορείτε να φτιάξετε τσάντες-λαγουδάκια (αριστερή φωτογραφία). Με έναν μαρκαδόρο ζωγραφίστε τις τελείες πάνω στην τσάντα (αναζητήστε τις ως τσάντες craft) και κάντε μία τρύπα στο πάνω μέρος της με τον διακορευτή. Στη συνέχεια, σχηματίστε τα αυτιά στο χαρτόνι με ένα μολύβι, κόψτε τα και κολλήστε τα με ταινία διπλή όψης στη τσάντα. Τέλος, γεμίστε την με τα κουφέτα και κλείστε την με τον σπάγκο.

Εναλλακτικά, οι μπομπονιέρες-βαζάκια είναι πολύ όμορφες και χρήσιμες (δεξιά φωτογραφία). Απλώς γεμίστε τις με κουφέτα και στη συνέχεια στολίστε το καπάκι με τούλι, φιόγκους και ό,τι άλλο σας αρέσει.

Τα κέρασμα που θα κάνει τη διαφορά
Μαζί με τις μπομπονιέρες, το κέρασμα είναι μάλλον το δεύτερο σημείο που θα πρέπει να προσέξετε για να... γλυκάνετε τους καλεσμένους. Γι’ αυτό, είτε επιλέξετε να το προσφέρετε στο προαύλιο της εκκλησίας είτε στο τραπέζι της βάφτισης, αν κάνετε, ίσως χρειαστεί να το «ψάξετε» λίγο παραπάνω. Εμείς καταλήξαμε σε δύο πολύ πρωτότυπες ιδέες:

Ένα λαχταριστό candy bar

Το candy bar μπορεί να περιέχει από γλυκά σε σφηνάκια, cupcakes (που είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια) και ζαχαρωτά μέχρι και λεμονάδα για να δροσιστείτε! Θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους τόσο οπτικά όσο και γευστικά, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν μόνοι τους ό,τι θέλουν ξανά και ξανά. Φυσικά, μπορείτε να το προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα ενώ η διακόσμησή του καλό θα είναι να ταιριάζει με τον υπόλοιπο στολισμό και τα χρώματα της βάφτισης. 

Εδώ το καλό παγωτό!

Οι ζέστες άρχισαν δειλά δειλά κι αυτό σημαίνει ένα πράγμα: έφτασε ο καιρός για τα πρώτα παγωτά. Δεν σας προτείνουμε απλώς να σερβίρετε παγωτό ως επιδόρπιο στο τραπέζι αλλά να το... αναδείξετε στο επικρατέστερο γλυκό της βάφτισης. Ένα καροτσάκι παγωτού από τα ζαχαροπλαστεία Zuccherino που θα περιέχει μέχρι και 5 διαφορετικές γεύσεις για να διαλέγει ο κάθε καλεσμένος ό,τι προτιμά, θα θυμίσει στους γονείς κάτι από τα παιδικά τους χρόνια και θα ενθουσιάσει τα παιδιά, που σίγουρα θα φάνε πάνω από ένα χωνάκι το καθένα!

Δωράκια απ’ τα χεράκια σας
Εκτός από τις μπομπονιέρες, ένα επιπλέον δωράκι θα χρησιμεύσει ως ένα ακόμα ενθύμιο της βάφτισης του μικρού σας. Οι επιλογές είναι πολλές. Μπορείτε, για παράδειγμα, μέσα σε πρωτότυπα κουτάκια ή σε πουγκάκια από τούλι να βάλετε σαπουνάκια ή βραχιολάκια. 

Διασκεδαστής για τα παιδιά
Σίγουρα εκτιμάμε την πρόθεση του πάντα χαμογελαστού θείου και της ξαδέρφης που αγαπάει τα παιδιά και παίζει για αρκετή ώρα μαζί τους στο τραπέζι της βάφτισης, όμως αυτό δεν αρκεί. Αντίθετα, ένας ανιματέρ θα τα κρατήσει απασχολημένα με παιχνίδια, δραστηριότητες και άφθονο γέλιο. Κάντε μία έρευνα αγοράς στο ίντερνετ και ρωτήστε άλλες μαμάδες -σίγουρα θα έχουν κάποιον να σας προτείνουν! Ακόμα κι αν σας φαίνεται περιττό έξοδο, σας συμβουλεύουμε να σκεφτείτε σοβαρά την πρότασή μας για έναν επιπλέον λόγο: οι γονείς θα είναι ξέγνοιαστοι στο τραπέζι και θα περάσετε όλοι καλύτερα!


Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!