Γιατί έχει (πάλι) πονοκέφαλο;
Γιατί έχει (πάλι) πονοκέφαλο;


Ο πονοκέφαλος στα παιδιά είναι ένα πρόβλημα που προκαλεί έντονη ανησυχία στους γονείς αφού δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν την αιτία του προβλήματος.Τα παιδιά υποφέρουν από πονοκεφάλους για πολλούς και διάφορους λόγους.

Όμως, οι περισσότεροι πονοκέφαλοι στα παιδιά οφείλονται σε κάποια ασθένεια, όπως λοίμωξη, ή πυρετό . Άλλες καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους περιλαμβάνουν ιγμορίτιδα (φλεγμονή των ιγμορείων), φαρυγγίτιδα (φλεγμονή ή λοίμωξη του φάρυγγα), ή ωτίτιδα (λοίμωξη του αυτιού).

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε απέδειξε ότι τα περισσότερα παιδιά υποφέρουν από ημικρανίες όταν έχουν και άλλα μέλη της οικογένειας αντίστοιχο πρόβλημα.

Έτσι όταν και οι δύο γονείς έχουν ιστορικό ημικρανιών, οι πιθανότητες να έχει το παιδί αντίστοιχο πρόβλημα φτάνει στο 70% .

 
Εάν μόνο ένας γονέας έχει ένα ιστορικό ημικρανιών, ο κίνδυνος μειώνεται στο 25% -50%.

Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι:

Το στρες , το άγχος , η κατάθλιψη , αλλαγές στην καθημερινότητα ή στον ύπνο, το έντονο φως, δυνατοί θόρυβοι η φυσική δραστηριότητα και το συναισθηματικό στρες που σχετίζεται με την οικογένεια, το σχολείο, ή τους φίλους.

Άλλες αιτίες των πονοκεφάλων περιλαμβάνουν την καταπόνηση των ματιών και του λαιμού ή και τη κακή στάση του σώματος. Στην περίπτωση που οι πονοκέφαλοι επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου και παρουσιάζονται και άλλα νευρολογικά συμπτώματα, όπως απώλεια της όρασης, προβλήματα στην ομιλία, ή μυϊκή αδυναμία καλό είναι να απευθυνθείτε στο θεράποντα ιατρό αφού μπορεί η κατάσταση αυτή να κρύβει άλλες αιτίες όπως:

 
Μηνιγγίτιδα (μία λοίμωξη ή φλεγμονή της μεμβράνης που καλύπτει τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό)

Εγκεφαλίτιδα (φλεγμονή του εγκεφάλου)

Αιμορραγία (αιμορραγία στον εγκέφαλο)

Όγκος

Σοβαρός τραυματισμός

Ο γιατρός θα ζητήσει μια φυσική εξέταση και αξιολόγηση πονοκέφαλο. Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να ζητήσει αξονική ή μαγνητική τομογραφία ιδιαίτερα εάν τα συμπτώματα επιδεινώνονται ή γίνονται πιο συχνά.

Πηγή: Iatropedia.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!