Πρέπει να αλλάζει το ωράριο του ύπνου των παιδιών στις διακοπές;
Πρέπει να αλλάζει το ωράριο του ύπνου των παιδιών στις διακοπές;


Και ενώ εμείς οι μεγάλοι περιμένουμε πώς και τι να κοιμηθούμε λίγο παραπάνω (ή έστω να κοιμηθούμε) στις διακοπές του Πάσχα, τι γίνεται με τα παιδιά; Αλλάζουμε το ωράριο του ύπνου τους ή όχι;

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
Για να σας απαντήσουμε σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα, θέλουμε πρώτα να σας ρωτήσουμε το εξής: Πιστεύετε στα αλήθεια ότι είναι στο χέρι μας; Και δεν μιλάμε για μωράκια (αν και αυτά έχουν γνώμη πάνω στο φλέγον ζήτημα) αλλά για παιδάκια Δημοτικού.

Αν υποθέσουμε ότι στις πασχαλινές διακοπές σας, πηγαίνετε στο χωριό ή στο εξοχικό σας. Τι θα κάνει τα παιδιά που ξυπνούσαν στις 7 για να ετοιμαστούν για το σχολείο να ξυπνήσουν αργότερα; Οι κότες που κακαρίζουν ή μήπως οι φίλοι τους που είναι ήδη στην αυλή και τους περιμένουν για παιχνίδι; Το ξέρετε πως τα παιδιά όταν πρόκειται για παιχνίδι, σηκώνονται από το κρεβάτι μέσα στα κέφια με…τις κότες!

Και έτσι ποντάρετε όλες σας τις ελπίδες στο βράδυ. Δεν μπορεί, παίζουν όλη μέρα, τρέχουν, χτυπιούνται, δεν κάθονται σε χλωρό κλαρί (αντιθέτως τα καβαλάνε), το βράδυ θα πέσουν ξερά για ύπνο.

Δεν θέλουμε να σας αποκαρδιώσουμε. Αυτό εξαρτάται από το κάθε παιδάκι. Το πιο πιθανό όμως είναι να νυστάξουν την ώρα που νύσταζαν και πριν τις διακοπές, άντε λίγο νωρίτερα. Και σε περίπτωση που έχουν μαζευτεί φίλοι και συγγενείς στο σπίτι σας και περνάτε καλά, είναι μεγάλα παιδιά τώρα, δεν το χάνουν με τίποτα!
 
Με λίγα λόγια, δυο βδομάδες είναι. Μην περιμένετε κοσμοϊστορικές αλλαγές στον ύπνο.Ίσως όμως είναι πιο βαθύς, πιο ήρεμος και οι διακοπές να μας δώσουν μια τέλεια ευκαιρία να τα πάρουμε αγκαλίτσα και να χαλαρώσουμε και εμείς μαζί τους!

Πηγή: mytwins.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!