9+1 ονόματα από την αρχαιοελληνική μυθολογία για το αγόρι σας
9+1 ονόματα από την αρχαιοελληνική μυθολογία για το αγόρι σας


Αν ψάχνετε όνομα για τον γιο σας, εμπνευστείτε από την αρχαιοελληνική μυθολογία κια προσθέστε στη λίστα σας ονόματα ξακουστών ηρώων, θεών, ημίθεων, βασιλιάδων κ.ο.κ. Το καθένα από αυτά κρύβει πίσω του έναν μύθο ή μια ιστορία που το κάνει μοναδικό...

Αίας: ήταν βασιλιάς της Σαλαμίνας, ένας από τους πιο γενναίους ήρωες της Ιλιάδας και αναφέρεται ως ένας μεγαλόσωμος και επιβλητικός άντρας. Εκτός από την ιστορία του, πάντως, το όνομά του είναι δισύλλαβο, εύηχο και δεν είναι συνηθισμένο, αν ψάχνετε κάτι ιδιαίτερο. 

Απόλλωνας: ο θεός του φωτός, της μουσικής και της ποίησης που φημιζόταν για την ομορφιά του. Δεν θα σας άρεσε να φωνάζατε τον γιο σας με ένα από τα ομορφότερα ονόματα του δωδεκάθεου;

Άρης: μπορεί να μην θέλετε να δώσετε στον γιο σας το όνομα ενός πολεμοχαρούς θεού, όμως σκεφτείτε τι άλλο αντιπροσωπεύει: την ανδρεία, τη γενναιότητα και τη δύναμη- όλα θετικά χαρακτηριστικά!

Ηρακλής: τον ξέρουμε όλοι για τους 12 άθλους του και την απίστευτη δύναμή του. Είναι μάλλον ο πιο γνωστός ήρωας της ελληνικής μυθολογίας ενώ οι θεοί τον τίμησαν κάνοντάς τον ημίθεο στον Όλυμπο. Σκεφτείτε πόσο θα αρέσει στον γιο σας η ιστορία που κρύβεται πίσω απ’ το όνομά του.

Θησέας: η μυθολογία τον θέλει βασιλιά της Αθήνας, είναι όμως πιο γνωστός για τη μάχη του με τον Μινώταυρο, τον οποίο κατάφερε τελικά να σκοτώσει χάρη στη γενναιότητά του...

Ιάσωνας: ήρωας της αργοναυτικής εκστρατείας, που κατάφερε να πάρει το χρυσόμαλλο δέρας και να το φέρει στην Ελλάδα. Προέρχεται από το ρήμα ιώμαι που σημαίνει θεραπεύω, μάλλον γιατί ο Ιάσωνας ήταν ένας πολυπράγμων άνδρας που είχε και γνώσεις ιατρικής.

Ίκαρος: γιος του Δαίδαλου και γνωστός για τον ομώνυμο μύθο. Πατέρας και γιος κατάφεραν να δραπετεύσουν από τον Λαβύρινθο του Μινώταυρου φτιάχνοντας φτερά από κερί. Ο Ίκαρος, όμως, πλησίασε πολύ κοντά στον ήλιο με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα, δίνοντας το όνομά του σε ένα από τα πιο... κεφάτα νησιά της Ελλάδας.

Νέστορας: ο μύθος τον θέλει βασιλιά της Πύλου, που πήρε μέρος και στον τρωικό πόλεμο. Είχε την εύνοια της Μοίρας και έζησε πολύ ενώ είχε τη φήμη του σοφού και του γενναίου άντρα. Μας αρέσει πολύ και το όνομα και η καλοτυχία που το συνοδεύει.

Οδυσσέας: ο πρωταγωνιστής του ομώνυμου έπους του Ομήρου και βασιλιάς της Ιθάκης σύμφωνα με την Οδύσσεια, ήταν έξυπνος, ευρηματικός, θαρραλέος και δυνατός. Αρκούν αυτά τα χαρακτηριστικά για να το επιλέξετε.  

Πάρης: όπως ξέρουμε, ο Πάρης απήγαγε την Ωραία Ελένη και τραυμάτισε θανάσιμα τον Αχιλλέα στο πιο αδύναμο σημείο του, κάτι που δεν είχε καταφέρει κανείς μέχρι τότε. Μπορεί να μην έχει την καλύτερη φήμη, έχει όμως ένα από τα πιο όμορφα ονόματα που δεν θα βαρεθούμε να ακούμε ποτέ!

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!