Η θερινή ώρα κάνει καλό στην υγεία των παιδιών!
Η θερινή ώρα κάνει καλό στην υγεία των παιδιών!


Επανήλθε η θερινή ώρα και μαζί με αυτή και τα οφέλη της για την υγεία, τη δική μας αλλά και των παιδιών μας.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, η θερινή ώρα... μεγαλώνει γερά παιδιά. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, αν τα ρολόγια έμεναν μόνιμα στη θερινή ώρα, τα παιδιά θα είχαν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους να ασκηθούν σωματικά και γενικά να κάνουν διάφορες δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου μετά το σχολείο, επειδή ο ήλιος θα έδυε πιο αργά. 

Η έρευνα δείχνει ότι η δραστηριότητα των παιδιών είναι αυξημένη κατά 15% έως 20% σε καθημερινή βάση τις μέρες του καλοκαιριού σε σχέση με εκείνες του χειμώνα. Όταν, αντίθετα τα ρολόγια πάνε πίσω, τα απογεύματα γίνονται λιγότερο φωτεινά, οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτό έχει ως συνέπεια να μη διευκολύνονται τα παιδιά μετά το σχολείο να παίζουν, να ασκούνται και γενικά να κάνουν διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, κάτι που είναι γνωστό ότι βοηθά στη σωματική και ψυχική υγεία τους. 

Με αυτό το σκεπτικό, οι Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ρολόγια θα πρέπει να ρυθμιστούν μόνιμα μια ώρα πιο μπροστά και να μην γυρίζουν πίσω κάθε Οκτώβριο, κάτι που, όπως λένε, θα ωφελούσε τη δημόσια υγεία. Το ζήτημα αυτό έχει κατά καιρούς απασχολήσει σοβαρά μερικές χώρες, ιδιαίτερα τη Βρετανία, όπου έχει συζητηθεί και στο Κοινοβούλιο, αλλά χωρίς να ληφθεί απόφαση 

Τα οφέλη της θερινής ώρας και για τους μεγάλους 
Η διατήρηση μίας επιπλέον ώρας με φως ημέρας το απόγευμα έχει οφέλη και για εμάς, μια που όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, η αύξηση των επιπέδων βιταμίνης D, μας «ενθαρρύνει» να ασκούμαστε περισσότερο. 

Σημειωτέον, ότι σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη έχει χαμηλότερα των βέλτιστων επίπεδα βιταμίνης D, η έλλειψη της οποίας είναι παράγοντας κινδύνου για ραχίτιδα. 

Ένα άλλο πολύ σημαντικό όφελος από τη θερινή ώρα είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Μελέτες που έχουν γίνει απέδειξαν ότι στη διάρκεια της περιόδου εφαρμογής της θερινής ώρας, οι θάνατοι των πεζών από τροχοφόρα δυστυχήματα ελαττώνονται κατά τέσσερις φορές!

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!