Θα κοιμηθούμε παραπάνω τώρα που έκλεισαν τα σχολεία;
Θα κοιμηθούμε παραπάνω τώρα που έκλεισαν τα σχολεία;


Πείτε μου ότι μετράτε κι εσείς αντίστροφα! Πως περιμένετε τη μέρα που δεν θα χρειαστεί να ξυπνήσετε αξημέρωτα για να ετοιμάσετε τα παιδιά για το σχολείο.

Όλοι οι γονείς ελπίζουμε ότι τώρα στις διακοπές του Πάσχα θα κοιμηθούμε λίγο περισσότερο. Κι αν έχουμε πάρει και λίγες μέρες άδεια, να ξεκουραστούμε γιατί το χρειαζόμαστε.

Βέβαια για να γίνει αυτό πρέπει να κοιμηθούν και τα παιδιά και να μην σηκώνονται από τις 7 για να δουν παιδικά στην τηλεόραση φωνάζοντας «Έλααα, μαμά, σήκω να μου βάλεις το γάλα μου!».

Και σκέφτεσαι: Μήπως να αλλάξουμε το ωράριο; Καλή ιδέα;

Καλή αλλά μάλλον δύσκολο να πραγματοποιηθεί στην πράξη καθώς τα μικρούλια μας ναι μεν νυστάζουν και βαριούνται όταν είναι να πάνε σχολείο, όταν όμως πρόκειται να σηκωθούν για να παίξουν, ε, τότε, μπορεί να σηκωθούν με τις κότες!

Εννοείται ότι δεν είναι όλα τα παιδιά το ίδιο αφού κάποια απολαμβάνουν τον πρωινό ύπνο όταν δεν έχουν υποχρεώσεις.

Και το βράδυ; Μήπως με τόσο παιχνίδι κουραστούν και κοιμηθούν λίγο νωρίτερα; Χμ, και εδώ οι στατιστικές δείχνουν ότι σε περιόδους διακοπών συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Και γιατί να κοιμηθούν νωρίς αφού την άλλη μέρα δεν έχουν σχολείο; Για πείτε.

Το μυστικό είναι να μην έχουμε προσδοκίες. Να σκεφτόμαστε μόνο να περάσουμε όμορφα με την οικογένειά μας και εάν κανένα πρωινό γίνει η έκπληξη και μας πάρει ο ύπνος λίγο παραπάνω, ουυυ, ας το χαρούμε!

Πηγή: mothersbird.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!