Γιατί ξυπνά το μωρό τη νύχτα;
Γιατί ξυπνά το μωρό τη νύχτα;


Το να ξυπνάνε τα μωρά τη νύχτα είναι μάλλον ένα φυσιολογικό φαινόμενο. Το να ξυπνάνε τρομαγμένα είναι επίσης γνωστή υπόθεση για τους γονείς. Για διαφορετικούς όμως λόγους ένα παιδί ολίγων μηνών και ένα παιδί λίγο πριν το δημοτικό, “πετιούνται” από το κρεβάτι. Πως εξηγούν το φαινόμενο οι ειδικοί;

Οι λόγοι που «τρομάζει» ένα παιδί κατά τη διάρκεια της νύχτας ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία του. Ένα μωρό ξυπνάει γιατί του… λείπουν οι γονείς του ενώ ένας μικρός μαθητής Δημοτικού, γιατί απλά βλέπει εφιάλτες.

Από την ηλικία των 6 μηνών έως τα δυο χρόνια, τα παιδιά είναι ανήσυχα κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, γιατί νιώθουν το άγχος του αποχωρισμού! Μην τα εγκαταλείπετε, λένε ειδικοί του Κέντρου Ύπνου στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας. Συμβουλεύουν μάλιστα τους γονείς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους έστω και με ένα άγγιγμα ή μια γλυκιά κουβέντα.

Στην ηλικία των δύο ως τριών χρόνων διάφοροι φόβοι είναι αυτοί που βασανίζουν τα ανήλικα όπως ο κακός μπαμπούλας, το τέρας ή ακόμη και οι σκιές μέσα στο παιδικό δωμάτιο.

Οι ειδικοί του κέντρου ύπνου υπογραμμίζουν ότι η καλύτερη “θεραπεία” είναι η συζήτηση με το παιδί έστω κι αν η μικρή του ηλικία δεν επιτρέπει αναλύσεις. Λίγες απλές γλυκές κουβέντες καμιά φορά αρκούν…

Πηγή: Iatropedia.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!