4 tips για εσάς που φοβάστε μήπως το παιδί σας αγαπάει περισσότερο τη νταντά!
4 tips για εσάς που φοβάστε μήπως το παιδί σας αγαπάει περισσότερο τη νταντά!


Θα σας έχει συμβεί ίσως. Το μικρό σας είναι νυσταγμένο, πεινασμένο ή στις μεγάλες γκρίνιες του επειδή ίσως βγάζει δόντια και είναι αδύνατον να το παρηγορήσετε. Αντιθέτως, στην αγκαλιά και στα παιχνίδια της νταντάς του ξεχνιέται σχεδόν αμέσως.

Μοιραία, νιώθετε ότι κάπου χάθηκε η μπάλα και το μικρό σας άρχισε να αναγνωρίζει την νταντά του ως πιο δικό του πρόσωπο αντί εσάς. Ότι αγαπάει την νταντά του περισσότερο από εσάς τη μαμά του. Πόση αλήθεια χωρά αυτό; Καθόλου. Φυσικά και δεν την αγαπάει περισσότερο. Δείτε όμως όλα εκείνα που πρέπει να σκεφτείτε αντί να κυριαρχεί στο μυαλό σας η σκέψη ότι αποτύχατε ως μητέρα από τώρα.

-Χαρείτε το! Έχετε μια νταντά που λατρεύει το παιδί σας…
Πριν απ’ όλα θα πρέπει να χαρείτε και να νιώσετε ευτυχία και ευγνωμοσύνη που επιλέξατε μια τόσο τέλεια νταντά. Το παιδί σας την αγαπάει τόσο πολύ γιατί και η ίδια το αγαπάει, το προσέχει και του συμπεριφέρεται καλά. Τα παιδιά –όπως πολύ καλά γνωρίζετε- δεν χαρίζονται και είναι αυστηρά. Σκεφθείτε ψύχραιμα όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους το παιδί σας αγαπά τη νταντά του και ηρεμήστε. Είναι σε καλά χέρια και αυτή τη στιγμή αυτό θα έπρεπε να σας ηρεμεί και όχι να σας κάνει να ζηλεύετε.

-Βρείτε χρόνο να αγκαλιάσετε το παιδί σας

Τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη μόνο για τροφή, καλές συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης. Τα παιδιά χρειάζονται το παρηγορητικό σας χάδι και αγκαλιά χωρίς ειδικό λόγο. Βρείτε χρόνο να καθίσετε στον καναπέ με το παιδάκι σας αγκαλιά. Χάδια, γλυκόλογα και τρυφερότητα χωρίς να συμβαίνει κάτι, αποτελούν τη μαγική συνταγή. Και φυσικά, όχι ανταγωνιστική συμπεριφορά προς τη νταντά του παιδιού σας ή λόγια όπως «Δεν νομίζω να αγαπάς τη νταντά περισσότερο;»… Μην δηλητηριάσετε το παιδάκι σας με τέτοιες σκέψεις και ατυχείς συγκρίσεις.

-Αν κρίνετε ότι πρέπει, επαναπροσδιορίστε τους ρόλους. Θα χρειαστεί θυσίες από την πλευρά σας

Αν κρίνετε ότι πράγματι το παιχνίδι πάει να χαθεί και το παιδί σας δεν σας αναγνωρίζει ως τη βασική «προστάτιδά» του τότε πρέπει να επαναπροσδιορίσετε τους ρόλους. Αυτό δεν σημαίνει ότι η νταντά κάνει κάτι λάθος. Η νταντά κάνει τη δουλειά της εξαιρετικά καλά και γι’ αυτό το παιδί σας την αγαπάει τόσο. Δεν προσπαθεί να οικειοποιηθεί τον ρόλο σας. Μην νομίζετε κάτι τέτοιο και της κάνετε τη ζωή δύσκολη γιατί αυτές οι νταντάδες που αγαπιούνται τόσο πολύ από τα παιδιά, είναι περιζήτητες και θα την χάσετε. Θυσιάστε χρόνο από την καριέρα σας –αν αυτό δεν βάζει σε κίνδυνο τη δουλειά σας- ώστε να ασχοληθείτε με το παιδί σας περισσότερο. Δεν είναι απλό και στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να το κάνετε εις βάρος της δουλειάς σας ειδικά τέτοιες εποχές, αν όμως δεν νιώθετε καλά με αυτό που συμβαίνει, κάντε το ώστε να πάψετε να βασανίζεστε.

-Τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη

Αν πάλι θέλετε να προσπαθήσετε να πάρετε τον ρόλο σας πίσω, τότε πρέπει να ξέρετε ότι αυτό δεν θα αλλάξει αν πάρετε μια εβδομάδα άδεια από τη δουλειά ή αν για έναν μήνα επιστρέφετε στο σπίτι δύο ώρες νωρίτερα. Η θυσία θα πρέπει να είναι ουσιαστική. Αφενός γιατί τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, αφετέρου γιατί δεν αποκλείεται με την επιστροφή στις αρχικές σας συνήθειες να διαπιστώσετε ξανά την προτίμηση του παιδιού σας στην νταντά του.

Εκείνο που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι εσείς είστε η μαμά του παιδιού και αυτό τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει. Θα βρείτε ποιοτικό χρόνο για να κάνετε πιο ισχυρό ακόμα τον δεσμό σας και θα δείτε ότι ανέκαθεν εσάς αναγνώριζε ως μητέρα του και όχι τη νταντά του. Δεν υπάρχει τίποτα επί της ουσίας να σας απασχολεί με κακό τρόπο.

Πηγή: nanny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!