Οι μαμάδες με τα καθαρά σπίτια έχουν ευτυχισμένα παιδιά!
Οι μαμάδες με τα καθαρά σπίτια έχουν ευτυχισμένα παιδιά!


Είμαι μια οργανωμένη μαμά. Είμαι καθαρή μαμά. Το σπίτι μου είναι πολύ καθαρό και οργανωμένο το 99% της ημέρας. Σε κάποιο σημείο της κοινωνίας μας αυτό έχει σχεδόν μετατραπεί σε κακό πράγμα. Βλέπω δημοσιεύσεις όπως «Οι ακατάστατες μαμάδες μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά» ή «Το σπίτι σας είναι ακατάστατο; Τα παιδιά σας πρέπει να ζουν εκεί» ή «Δεν έχω χρόνο να καθαρίσω, είμαι πολύ απασχολημένη παίζοντας με τα παιδιά μου».

Οι δημοσιεύσεις αυτές είναι ωραίες και αληθινές για πολλούς ανθρώπους, αλλά πολλές φορές βρήκα τον εαυτό μου να θέλει να σχολιάσει: «Παίζω με το παιδί μου κάθε μέρα, πάρα πολλές ώρες και το σπίτι μου είναι καθαρό! Το ορκίζομαι!»

Είναι περίεργο συναίσθημα να ντρέπεται που έχει καθαρό σπίτι. Το χειρότερο είναι όταν έρχεται σπίτι σας και σας λέει, «Ζουν άνθρωποι με παιδιά εδώ;» Μερικές φορές θέλω απλά να πω «Όχι, τα παιδιά τα κοιμίζω στην αυλή!».

Κάθε μέρα η κόρη μου κάνει τρία πράγματα χωρίς αποτυχία: ρίχνει φαγητό στο πάτωμα, αδειάζει όλα τα συρτάρια με αξεσουάρ για τα μαλλιά και στέκεται στον επάνω όροφο και ρίχνει τα πράγματα κάτω από τα κάγκελα. Παίζουμε επίσης με μερικά από τα 500 παιχνίδια της, τα οποία πάντα γεμίζουν το σαλόνι μας. Παίζουμε με την αγαπημένη της  μπάλα καθημερινά, και ζούμε την καλύτερη ζωή μας στο καθαρό σπίτι μας.

Δεν υπάρχει σημαντικό μυστικό ή θυσία, απλά καθαρίζω αφού φάει ή αφού κοιμηθεί. Χρειάζομαι επιπλέον 5 ή 10 λεπτά μετά τα γεύματά της για να καθαρίσω το χώρο της. Ενώ ακόμα κάθεται στην καρέκλα της μιλώντας σε μένα, καθαρίζω τα τρόφιμα που έχει ρίξει. Λίγο υγρό χαρτί κουζίνας είναι το τέλειο εργαλείο για μια τέτοια δουλειά. Τα πράγματα που ρίχνει κάτω από τον πάνω όροφο είναι εύκολο να τα καθαρίσω γιατί της τα πετάω πίσω σαν παιχνίδι.  Αφού πάει στο κρεβάτι της το βράδυ, μαζεύω όλα τα παιχνίδια στα κουτιά που έχει γι αυτό το σκοπό – είναι 10 λεπτά υπόθεση. Δύο φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού της ύπνο, καθαρίζω το μπάνιο, σφουγγαρίζω και ξεσκονίζω. Ο σύζυγός μου με βοηθά να κρατώ τον τόπο καθαρό, επειδή όλοι λειτουργούμε καλύτερα και πιο ήρεμα σε έναν οργανωμένο χώρο.

Πραγματικά δεν χρειάζονται πολλά για να διατηρείται το σπίτι καθαρό και τακτοποιημένο και δεν θέλω να αναρωτιέμαι αν είμαι καλή μητέρα μόνο και μόνο διότι το σπίτι μας δεν είναι ακατάστατο.

Σας παρακαλώ, μην προσπαθήστε να με κάνει να νιώθω λιγότερο καλή μητέρα απλά γιατί μου αρέσει να ζω σε ένα καθαρό σπίτι. Οι καθαρές μητέρες μπορούν και αυτές να έχουν ευτυχισμένα παιδιά!

Πηγή: babyradio.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!