Οι κίνδυνοι για το παιδί από τις δραστηριότητες εκτός σπιτιού
Οι κίνδυνοι για το παιδί από τις δραστηριότητες εκτός σπιτιού


Τα παιδιά τρελαίνονται να πηγαίνουν στις κούνιες και να παίζουν εκτός σπιτιού με φίλους και δεν πρέπει να τους το στερείτε. Απλά φροντίστε να λάβετε τα μέτρα σας, προκειμένου να εκμηδενίσετε τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά τους:

Κλασικός «πονοκέφαλος» για κάθε μανούλα είναι να ντύσει το παιδί της κατά πώς πρέπει για να έχει σωστή θερμοκρασία σώματος, τόσο στη μετάβαση, όσο και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ούτε δηλαδή να κρυώνει, ούτε να ζεσταίνεται και βέβαια καλείται να προνοήσει ακόμα και για απότομη αλλαγή καιρού.

Μια κρύα ή βροχερή ημέρα ενδέχεται να κρύβει κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα του παιδιού. Αποφύγετε τη μετάβαση στην παιδική χαρά αν έχει πάγο ή είναι βρεγμένα τα πάντα. 

Την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι απαραίτητο να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας του παιδιού από τον ήλιο για λόγους υγείας. Βάλτε του αντηλιακό, φορέστε του καπελάκι και ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Βεβαιωθείτε ότι είναι συνεχώς ενυδατωμένο και μην περιμένετε να σας ζητήσει από μόνο του να πιεί νερό, καθώς είναι εξαιρετικά αβέβαιο αν θα συμβεί. 

Να έχετε πάντα στο οπτικό σας πεδίο το παιδί και την προσοχή σας πάνω του για την αποφυγή τραυματισμών. Όταν δηλαδή δείτε ότι κάνει παράτολμα πράγματα, παροτρύνετέ το να τα σταματήσει.

Είναι πολύ εύκολο για τα παιδιά να τσακωθούν για οποιαδήποτε ασήμαντη και μη λεπτομέρεια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!