Όσα μαθαίνουν τα παιδιά στην παιδική χαρά…
Όσα μαθαίνουν τα παιδιά στην παιδική χαρά…


Η παιδική χαρά, ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις όπου οι δυνατότητες σωματικής δραστηριότητας είναι σαφώς περιορισμένες, αποτελεί τον κατεξοχήν χώρος αναψυχής όπου τα παιδιά παίζουν και συναναστρέφονται με άλλα.

Πρόκειται για ένα μέρος που πολλά ερεθίσματα αλλά και εμπειρίες μαθησιακές που βοηθούν κατά πολύ τα παιδιά Ακόμα λοιπόν κι αν κάποιες φορές βαριέστε, συνοδέψτε το παιδί σας στην παιδική χαρά και ενισχύστε τη δραστηριότητα αυτή, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει για υγιή ανάπτυξη και καλή διαπαιδαγώγηση.

Τι μαθαίνουν τα παιδιά στην παιδική χαρά 
Αρχικά αναπτύσσουν και εξασκούν, τις κινητικές τους δεξιότητες και αποκτούν συναίσθηση του σώματός του, προσπαθώντας να το συντονίσουν αλλά και σε σχέση με τις κινήσεις των άλλων παιδιών γύρω τους. 

Επίσης το παιχνίδι στην παιδική χαρά αναπτύσσει και ενισχύει την αυτοπεποίθηση του παιδιού, καθώς δοκιμάζει τις νέες ικανότητές του (π.χ. να κατέβει μόνο του από την ψηλή τσουλήθρα ή να διασχίσει τη γέφυρα) και έτσι αισθάνεται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του εαυτού του. 

Με το παιχνίδι στην παιδική χαρά τοπ παιδί αποκτά καλύτερη συναίσθηση του εαυτού του και των ορίων του (σε σχέση με τα άλλα παιδιά ή αντικείμενα, στο χώρο).

Η παιδική χαρά το βοηθάει να κοινωνικοποιηθεί, αφού εκεί μπορούν να προκύψουν νέες φιλίες ενώ παράλληλα είναι ένας χώρος όπου το παιδί μαθαίνει τι σημαίνει μοίρασμα και σεβασμός στον άλλον. Μέσα από την συναναστροφή του με τα άλλα παιδιά μαθαίνει τα πρώτα ομαδικά παιχνίδια και να ακολουθεί κανόνες. 

Τέλος σε ένα χώρο όπως η παιδική χαρά, το παιδί βιώνει καθημερινά τις αλλαγές στην εξέλιξη των ικανοτήτων του (μέχρι χτες φοβόμουν την τσουλήθρα, τώρα ανεβαίνω) και αντιμετωπίζει τους φόβους του (ψηλά μέρη, απότομα μέρη, να χάσει τα παιχνίδια του).

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!