9+1 απλά πράγματα που με το χρόνο γίνονται πιο σύνθετα!
9+1 απλά πράγματα που με το χρόνο γίνονται πιο σύνθετα!


1. Το να κοιμήσεις το παιδί σου

«Θα μεγαλώσει», μας είπαν. «Θα κοιμάται πιο εύκολα», μας είπαν. Φίλες μου, μας είπαν ψέματα. Στους 19 μήνες ζωής, μπορεί το μωρό να μην αποζητά μετά μανίας την αγκαλιά και το στήθος της μαμάς, μπορεί να έχει ξεπεράσει και τη φάση κούνημα, αλλά να είσαι σίγουρη πως κάτι άλλο θα ζητάει από σένα για να πέσει για ύπνο. Εμένα, ας πούμε, μου ζητάει την πιπίλα της. Και έπειτα το μουσικό σκυλάκι της. Και έπειτα σηκώνεται από την κούνια και μου δείχνει τον κροκόδειλο. Και έπειτα από πέντε λεπτά που νομίζω πως έχει αρχίσει να νανουρίζεται, σηκώνεται όρθια για να βγάλει από την κούνια τον κροκόδειλο γιατί την ενοχλεί. Και στη συνέχεια ψάχνει την πιπίλα της γιατί κάπου στην πορεία της έπεσε. Και αυτό συνεχίζεται για περίπου 40’. Στην καλύτερη περίπτωση.

2. Το να αλλάξεις στο παιδί σου μια πάνα

Το ότι χοροπηδάει επάνω στις αλλαξιέρες δεν είναι καινούργιο κατόρθωμα, συμβαίνει εδώ και καιρό. Τα νέα από την αλλαγή πάνας είναι ότι πλέον για να οριζοντιωθεί χρειάζεται ολόκληρη στρατηγική, που περιλαμβάνει εμένα να τραγουδάω, να παίζω κρυφτό με τις πατούσες της και να την παρακαλάω να μου βάλει «κι εμένα λίγη από αυτή την ωραία κρεμούλα». Ευτυχώς που η Pharmasept Tol Velvet Extra Calm Cream είναι όντως ωραία κρεμούλα, όπως την προτιμάω (ούτε πολύ στόκο, ούτε πολύ υδαρή). Προφυλάσσει από ερεθισμούς και συγκάματα, καταπραύνει κοκκινίλες, ενυδατώνει και έτσι την χρησιμοποιούμε σχεδόν σε κάθε αλλαγή πάνας. Εγώ μέσα στην πάνα της, εκείνη στη μύτη, το μέτωπο, το πιγούνι μου.

3. Το μαγείρεμα

Α, θυμήσου τον παλιό καλό καιρό που παραπονιόσουν γιατί ήθελες να μαγειρέψεις και το μωρό έκλαιγε στο ριλάξ. Και μουντζώσου γιατί δεν εκτιμούσες το γεγονός πως το μωρό μπορούσε να μείνει ακινητοποιημένο σε ένα σημείο. Πραγματικά δεν ξέρω τι προτιμώ: να παίζει ύποπτα αθόρυβα στο σαλόνι και να αγωνιώ για το τι διαδραματίζεται εκεί όσο ανακατεύω το σπανακόρυζο ή να παίζει στην κουζίνα και να σκαρφαλώνει σε ντουλάπια, ψυγεία, φούρνους, ενίοτε και στα πόδια μου την ώρα που τεμαχίζω το κολοκυθάκι;

4. Το να ταΐσεις το παιδί σου

Μην λέω ψέματα, χαμόγελα υπερηφάνειας ζωγραφίζονται στο πρόσωπό μου κάθε φορά που την βλέπω να πιάνει το παιδικό πιρουνάκι της και να ταΐζει μόνη της μπουκίτσες στον εαυτό της. Αλλά τα χαμόγελα σβήνονται μερικά δευτερόλεπτα μετά, που θυμάται κάτι παραπολυσημαντικό και τρέχει ουρλιάζοντας προς το υπνοδωμάτιο. Και έτσι εγώ γίνομαι εκείνη που κορόιδευα, η αρχετυπική Ελληνίδα Μάνα, που κυνηγάει το παιδί της γύρω γύρω μέσα στο σπίτι με το πιάτο στο χέρι φωνάζοντας «Ισαβέλλαααα, έλα να φας το γιουβαρλάκι σου».

5. Το μπάνιο

Είμαι χαρούμενη που το παιδί μου αναπτύσσει την περιέργεια και την φαντασία του, αλλά ας πούμε πως το μπάνιο δεν είναι πια εύκολη υπόθεση όταν σηκώνεται όρθια και εξερευνά τα σιφόνια, τα τηλέφωνα του ντους, τις σαπουνοθήκες και ό,τι μπουκαλάκι υπάρχει τριγύρω. Οπότε χρειάζεσαι ένα μπουκαλάκι και καλό, να κάνει την δουλειά γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε να μην καταπίνει το παιδί σου το σαμπουάν όσο εσύ του πλένεις με αφρόλουτρο τις μασχάλες. Το Tol Velvet Mild Bath για σώμα και μαλλιά δεν περιέχει αλκάλια ή σαπούνι (και έτσι μια – δυο φορές που της έχει πέσει στα μάτια δεν την τσούζει), καθαρίζει απαλά και μυρίζει τέλεια.

6. Τα παιχνίδια κατά τη διάρκεια του μπάνιου

Εννοείται πως τα ελεφαντάκια στο κομψό μπουκάλι του Tol Velvet Mild Bath είναι φίλοι μας, όπως και οτιδήποτε άλλο υπάρχει εκεί τριγύρω. Όλα συμμετέχουν στην ιεροτελεστία του μπάνιου, όλα είναι έτοιμα κάθε απόγευμα να πρωταγωνιστήσουν στο παιδικό show υπερπαραγωγή «Στο Μπάνιο». Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω πως το σπίτι μας έχει ένα μπάνιο, όποτε μετά το πέρας της παιδικής παράστασης, πρέπει να μαζέψω γοργόνες, cupcakes, ψάρια, υποβρύχια, ιππόκαμπους, ιπποπόταμους, κοχύλια, αστερίες, καλαμάρια, χταπόδια και κουρδιστούς πιγκουίνους για να κάνω ένα ντους σαν άνθρωπος (και όχι, ας πούμε, σαν θαλάσσιο μαλάκιο).

7. Το να διατηρήσεις το σπίτι σου αξιοπρεπώς καθαρό

Ίσως το πιο δύσκολο project απ’ όλα. Η δική μου συμβουλή; Χαλάρωσε και απόλαυσέ το. Και ξεκίνα από τώρα σε έναν κουμπαρά να μαζεύεις λεφτά για τις καινούργιες κουρτίνες, τον καινούργιο καναπέ και τα καινούργια έπιπλα που θα χρειαστείς σε δύο-τρία χρόνια από τώρα.

8. Το να διατηρήσεις το παιδί σου αξιοπρεπώς καθαρό

Το παιδί σου, πάλι, δεν θα μπορέσεις να το αποσύρεις σε δύο-τρία χρόνια και να πάρεις ένα καινούργιο, οπότε δεν μπορείς και να το αφήνεις να λερώνεται ανεπανόρθωτα. Οπλίσου με υπομονή και πολλά υγρά μαντηλάκια (βλέπε Pharmasept Tol Velvet Baby Soft Wipes για χέρια και πρόσωπο, χωρίς οινόπνευμα, με aloe vera, αληθινά υπέροχα) και κράτα μαρκαδόρους και μπογιές στο minimum, αλλά και το πρόσωπό του από αυτούς πεντακάθαρο, μιας και είναι ιδανικά για τέτοιου είδους χρήσεις. Άσε που η βολική τους συσκευασία σε βοηθά να τα έχεις πάντα και παντού μαζι σου, για παν ενδεχόμενο!

9. Το να δένεις το παιδί σου στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου

Μετά τη συγκεκριμένη μάχη, όχι μόνο είσαι κουρέλι σωματικά αλλά είναι και ράκος ψυχικά, γιατί το παιδί σου σε κάνει να αισθάνεσαι πως το βάζεις με τη βία να καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα.

10. Το να διατηρείς την ψυχραιμία σου

Και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τα περίφημα “terrible twos”…

Πηγή: missbloom.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!