Είστε σίγουρη ότι θηλάζει σωστά;
Είστε σίγουρη ότι θηλάζει σωστά;


Βάζετε το μωρό στο στήθος όποτε το ζητήσει, εκείνο έχει κολλημένο πάνω σας για ώρες αλλά, τελικά, δεν ξέρετε ότι έχει πιει αρκετό γάλα. Υπάρχουν όμως κάποια σημάδια που μπορούν να λύσουν την απορία σας.
 
 
Για να είστε σίγουρη ότι το μωρό παίρνει την απαραίτητη ποσότητα γάλακτος σε κάθε γεύμα και αναπτύσσεται σωστά, παρατηρήστε τη συμπεριφορά του στο θηλασμό. Υπάρχουν κάποια σημάδια που φανερώνουν ότι το μωρό «κόλλησε» σωστά το στοματάκι του στο στήθος σας και μπορεί να πιει όσο γάλα θέλει. Να ποια είναι αυτά: 
 
 
 
 
- Ανοίγει διάπλατα το στόμα κι έχει το κάτω χείλος γυρισμένο προς τα έξω. 
 
- Παίρνει στο στοματάκι του όλη την άλω (τη σκούρα περιοχή γύρω από τη θηλή) και όχι μόνο τη θηλή. Έχει το πιγούνι του βυθισμένο μέσα στο στήθος σας. 
 
- Όσο ρουφάει, τα μάγουλά του είναι φουσκωμένα. Εάν σχηματίζονται λακκουβίτσες, σημαίνει ότι δεν κολλά σωστά στο στήθος. 
 
- Όταν αρχίζει να τρώει, ρουφά πολύ γρήγορα. Στη συνέχεια, αρχίζει να καταπίνει πιο βαθιά και πιο αργά, χαμηλώνοντας το κάτω σαγόνι. Ακούγεται, μάλιστα, ο ήχος που κάνει καθώς καταπίνει το γάλα. 
 
- Στο τέλος του ταΐσματος, η θηλή είναι ολοστρόγγυλη. Εάν είναι μυτερή, σημαίνει ότι το μικρό δεν την είχε πιάσει σωστά και δεν ρουφούσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο θηλασμός είναι, επίσης, σωστός όταν καταλαβαίνετε ότι ρέει το γάλα και όταν δεν νιώθετε κανένα πόνο στο στήθος. Τσουξίματα και μικρά γδαρσίματα είναι ενδείξεις ότι το μωρό δεν ρουφάει σωστά.
 
Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!