Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο παιχνίδι!
Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο παιχνίδι!


Σύμφωνα με τις έρευνες το πλέον ακατάλληλο παιχνίδι για τα παιδιά είναι το τραμπολίνο. Οι Αμερικανοί γιατροί μάλιστα εξέδωσαν αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με τη χρήση του κυρίως από τα παιδιά. 

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής ανέφεραν, ότι το τραμπολίνο μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία, καθώς εκτιμούν ότι, μόνο στις ΗΠΑ, τραυματίζονται κάθε χρόνο περίπου 98.000 άτομα – μεταξύ τους και πολλά μικρά παιδιά – εξαιτίας της χρήσης του. Γι’ αυτόν, άλλωστε, τον λόγο, με νέα σύστασή της, η Ακαδημία ζητά από τους παιδιάτρους να αποθαρρύνουν τη χρήση τραμπολίνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς. «Οι γονείς πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι πολλοί τραυματισμοί συμβαίνουν επάνω στο τραμπολίνο. Τα πρόσφατα στοιχεία, μάλιστα, δείχνουν ότι η τοποθέτηση διχτυού γύρω από το τραμπολίνο δεν μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού», δήλωσε η Δρ. Μισέλ ΛαΜποτζ, μία από τους συγγραφείς της νέας έκθεσης της Ακαδημίας.


Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι περισσότεροι τραυματισμοί συμβαίνουν όταν επάνω στο τραμπολίνο βρίσκονται περισσότερα από ένα άτομα, ενώ η ομάδα του πιο «υψηλού κινδύνου» φαίνεται να αφορά τα παιδιά κάτω των 5 ετών, καθώς αντιμετωπίζουν αυξημένες πιθανότητες να τραυματιστούν σοβαρά. 

Από την πλευρά τους, ειδικοί από την βρετανική Βασιλική Εταιρεία σχετικά με την Προστασία από τα Ατυχήματα, σημειώνουν ότι το τραμπολίνο μπορεί να αποτελέσει μια πολύ διασκεδαστική ενασχόληση, η οποία γυμνάζει συγχρόνως το σώμα, με την προϋπόθεση να ακολουθούνται κάποιοι απλοί κανόνες. Για παράδειγμα, το τραμπολίνο είναι σωστό να τοποθετείται επάνω σε μια μαλακή επιφάνεια, όπως είναι το γρασίδι, και όχι σε σκληρή, όπως είναι το μπετόν. Πολύ σημαντικό είναι, επίσης, να μπαίνει γύρω από το τραμπολίνο δίχτυ ασφαλείας και να υπάρχει πάντα επίβλεψη ενηλίκου όταν παίζουν επάνω σε αυτό παιδιά.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!