Παιδικό πάρτι στο σπίτι;
Παιδικό πάρτι στο σπίτι;


Κάποιοι γονείς επιλέγουν να κάνουν το πάρτι των παιδιών τους στο σπίτι. Τα πιο συχνά ερωτήματα που τους ταλανίζουν και στα οποία δίνουμε απαντήσεις είναι τα παρακάτω!

ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΩ;

Η ώρα να γράψεις τα προσκλητήρια έχει φθάσει κι εσύ δεν έχεις αποφασίσει ακόμα πόσα παιδάκια να καλέσεις! Υπάρχει ο κανόνας που υποστηρίζει ότι καλούμε δυο παιδιά παραπάνω από τα κεράκια που σβήνει το παιδί. Για παράδειγμα, αν το παιδί σου είναι τριών ετών, καλείς πέντε παιδάκια, αν είναι πέντε καλείς εφτά κ.ό.κ.. Η αλήθεια είναι ότι όσο πιο μικρά είναι τα παιδάκια, τόσο μεγαλύτερη προσοχή και επιτήρηση απαιτούν, οπότε, ακόμα κι αν το σπίτι σου είναι αρκετά μεγάλο και ευρύχωρο, εμείς σου προτείνουμε να μην αγνοήσεις αυτόν τον κανόνα! Σκέψου στο πάρτι του παιδιού σου να πρέπει να προσέχεις και συγχρόνως, να φροντίζεις, να απασχολείς και να διασκεδάζεις 20 τρίχρονα! Όχι και τόσο καλή ιδέα.. Δε νομίζεις;

ΝΑ ΔΩΣΩ ΔΩΡΟΣΑΚΟΥΛΙΤΣΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ;

Ξεκινώντας από την Αμερική, η συνήθεια αυτή είναι αρκετά διαδεδομένη, πλέον, και στην Ελλάδα! Ωστόσο, ίσως δεν είναι και η πιο συμφέρουσα λύση καθώς κάθε δωροσακουλίτσα στοιχίζει ,.. Εμείς σου προτείνουμε να μη στερήσεις αυτή τη χαρά από τους μικρούς καλεσμένους σου αλλά συγχρόνως, να φροντίσεις και το πορτοφόλι σου! Κι αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί να γίνει αυτό, μην ξεχνάς ότι το περιεχόμενο της δωροσακουλίτσας σου εσύ το ορίζεις, οπότε, μια σακουλίτσα με ένα μπλοκ ζωγραφικής και ξυλομπογιές ή ένα πλαστικό κουβαδάκι με ένα φτυαράκι και μια τσουγκράνα (ανάλογα και με την εποχή), θα δώσει απλόχερα ενθουσιασμό χωρίς να σου στοιχίσει ιδιαίτερα! Κι αν ακόμα δε θέλεις να ξοδέψεις καθόλου χρήματα γι’ αυτόν το σκοπό, μπορείς να ετοιμάσεις με το παιδί σου ένα καλαθάκι ή ένα σακουλάκι από χαρτόνι ή ύφασμα και να το γεμίσετε με καραμελίτσες ή ζαχαρωτά! Το χαμόγελο των μικρών σας φίλων θα είναι το ίδιο φωτεινό και στις δυο περιπτώσεις!

ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ Ή ΟΧΙ;

Από τη μία, σκέφτεσαι ότι το σωστό είναι να ανοίξεις με το παιδί τα δώρα μπροστά στους καλεσμένους καθώς το αντίθετο μπορεί και να παρεξηγηθεί. Από την άλλη, βέβαια, το να ανοίξεις τα δώρα μπροστά σε όλους, ίσως δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.. Σκέψου πόση αμηχανία μπορεί να προκαλέσει σε ένα μικρό σου καλεσμένο η χλιαρή αντίδραση του παιδιού σου ανοίγοντας το δώρο που του έφερε, σε σύγκριση με το δώρο ενός άλλου καλεσμένου που το ενθουσίασε! Αν αφήσεις απ’ την άλλη το παιδί να ανοίγει τα δώρα χωρίς την επίβλεψή το πιθανότερο είναι ότι θα χαθούν οι κάρτες και μαζί η «μπάλα» για το ποιος έφερε τι. Το καλύτερο θα ήταν ευχαριστώντας τον καθένα ξεχωριστά για το δώρο του, να τα συγκεντρώσεις όλα σε ένα συγκεκριμένο χώρο και να τα ανοίξετε με το παιδί σου, όταν το πάρτυ θα έχει τελειώσει και οι καλεσμένοι θα έχουν φύγει.

Και μην ξεχνάς…

Όσα διλήμματα κι αν αντιμετωπίσεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του πάρτι γενεθλίων του παιδιού σου, φρόντισε να μην χάσεις τη χαρά και τον ενθουσιασμό σου! Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για την επέτειο της γέννησης του παιδιού σου και αυτό τα κάνει όλα εύκολα και μαγικά! Απόλαυσέ το, λοιπόν!

Πηγή: all4mama.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!