4+1 αλήθειες που μαθαίνεις ΜΟΝΟ όταν γίνεσαι γονιός
4+1 αλήθειες που μαθαίνεις ΜΟΝΟ όταν γίνεσαι γονιός


«Θα κάνεις παιδί και θα δεις» έλεγε η μαμά σου. Και τώρα είδες! Και έμαθες.

Η μητρότητα, λένε, και η πατρότητα φέρνει στην επιφάνεια ζεστά συναισθήματα αλλά και πραγματικότητες που δεν φανταζόσουν ότι θα βιώσεις. Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που παίρνεις αγκαλιά το μωράκι σου στο μαιευτήριο γεμίζεις με σκέψεις και πρωτόγνωρα συναισθήματα. Οι επόμενες  μέρες, οι επόμενοι μήνες και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν σου μαθαίνουν πράγματα που δεν ήξερες για τον εαυτό σου αλλά και καταστάσεις που σε ξαφνιάζουν.

1. Τι σημαίνει το μετάνιωσες; 
Δεν τολμάς να το πεις σε κανέναν αλλά έχει περάσει η σκέψη από το μυαλό σου «ωραία περνούσα πριν το μωρό». Μπορεί να μην μετάνιωσες που γέννησες το μωράκι σου αλλά πολλές φορές αμφισβητείς την απόφαση του να γίνεις γονιός.

2. Που πήγαν οι φίλοι σου;
Οι πραγματικοί φίλοι είναι ακόμα εκεί. Σε βλέπουν συχνά και δεν σου λένε (ή στο λένε κιόλας) ότι βαριούνται κάθε φορά που βάζεις το μωρό να τους «μιλήσει» στο τηλέφωνο. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που μόλις καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να ξαναβγείς μετά τις 10, δεν σε υπολογίζουν κάθε φορά που κανονίζουν την έξοδο της παρέας. Αυτοί χάνουν!

3. Δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου. 
Που πήγε η κοπέλα που ήταν cool, δεν έκλαιγε με τίποτα και ήταν δυναμική; Δεν ασχολείσαι με τα χόμπι σου, δεν ακούς μουσική, δεν πηγαίνεις σινεμά. Μπορεί να αφιερώνεις όλο τον χρόνο σου στο παιδί αλλά αυτός ο καινούριος σου εαυτός έχει κάτι που δεν είχε ο παλιός. Ένα παιδί που λιώνει για σένα.

4. Δεν σε γεμίζει ο νέος σου «ρόλος»
Πίστευες ότι η μητρότητα θα σε γεμίσει. Η καριέρα σου δεν θα είχε σημασία και το παιδί θα έδινε νέο νόημα στη ζωή σου. Η αλήθεια είναι ότι οι μαμάδες που είναι ικανοποιημένες από τη ζωή τους (πριν γίνουν μαμάδες) είναι περισσότερο ικανοποιημένες και μετά. Το παιδί γέμισε τη ζωή σου αλλά αν είχες πολλά «κενά» τότε πρέπει να τα συμπληρώσεις μόνη σου και να μην περάσεις αυτό το «βάρος» στο παιδί.

5. Η ζωή σου δεν θα είναι πια η ίδια. 
Θα νιώθεις κάθε μέρα τύψεις, θα νιώθεις μια καινούρια-άλλου τύπου- κούραση, θα μετανιώνεις για κάθε επιλογή, θα κλαις και μετά θα είσαι αποφασιστική. Μια μαμά σκέφτεται το παιδί της όλη μέρα, ειδικά όταν είναι μακριά του. Ναι, η ζωή σου δεν θα είναι πια η ίδια, από πολλές απόψεις. 

Πηγή: giatimama.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!