Πες μου το ζώδιό του να σου πω τι μωρό έχεις!
Πες μου το ζώδιό του να σου πω τι μωρό έχεις!


Η ημερομηνία γέννησης του παιδιού δεν προσδιορίζει μόνο το πότε θα γιορτάζετε τα γενέθλιά του, αλλά αποκαλύπτει και αρκετά στοιχεία για το χαρακτήρα του

ΚΡΙΟΣ

21 Μαρτίου – 19 Απριλίου

Πλανήτης: Άρης

Στοιχείο: Φωτιά

Εξωστρεφές, ζωηρό και ατίθασο, το παιδί αυτό σίγουρα ξεχωρίζει. Προικισμένο από τη φύση του με πολλά χαρίσματα όπως θέληση, τόλμη και πειθώ, παίρνει πρωτοβουλίες και θέλει να είναι ο αρχηγός στις παρέες. Έχει κλίση στον αθλητισμό, στη γυμναστική και σε οποιαδήποτε δραστηριότητα απαιτεί δυναμισμό και ενεργητικότητα. Διαθέτει δυνατή προσωπικότητα, αγαπάει την πρόοδο και ζητάει την προσοχή και το θαυμασμό των άλλων. Δύσκολα, όμως, ακούει τους μεγαλύτερους και πολλές φορές γίνεται ξεροκέφαλο, οξύθυμο και νευρικό. Το σχολείο που ταιριάζει σε ένα τέτοιο παιδί είναι αυτό που θα το βοηθήσει να αξιοποιήσει τις ικανότητές του, που θα το αφήσει ελεύθερο να εκφραστεί και δεν θα το καταπιέσει. Με ένα παιδί Κριό θα πρέπει να είστε έτοιμοι για πολλή δράση. Μάθετέ του από νωρίς να συνεργάζεται και να παίζει αρμονικά με τα άλλα παιδάκια, μιας και ζητήματα όπως σεβασμός και μοίρασμα των παιχνιδιών δεν είναι στις προτεραιότητές του. Από μωρό ακόμη ένας Κριός ξεχωρίζει. Κάνει τα πρώτα του βήματα νωρίτερα, μιλάει νωρίτερα και θα βρει τρόπο να σας έχει στην πρίζα από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του. Το σίγουρο είναι ότι με ένα μωράκι Κριό κανείς και ποτέ δεν βαριέται, καθώς από την πρώτη κιόλας μέρα θα σας κρατά σε εγρήγορση. Μην ξεχνάτε ότι ο πλανήτης που κυβερνά τον Κριό είναι ο Άρης, γεγονός που σημαίνει μεγάλα αποθέματα ενέργειας και αυτοπεποίθησης. Στα προτερήματα του Κριού μπορείτε να υπολογίζετε τη δυναμικότητα, την ευστροφία, την ενεργητικότητα και τον ενθουσιασμό. Στα ελαττώματα, τον εγωισμό και τον παρορμητισμό. Και κυρίως θυμηθείτε: Ο Κριός αγαπά πολύ την οικογένεια, αλλά αγαπά εξίσου και την ανεξαρτησία του.

ΤΑΥΡΟΣ

20 Απριλίου – 20 Μαΐου

Πλανήτης: Αφροδίτη

Στοιχείο: Γη

Το παιδί Ταύρος είναι γενικά ήσυχο, φιλότιμο και προσγειωμένο. Αγαπάει την ηρεμία, δεν βιάζεται και κινείται συνήθως με αργούς ρυθμούς. Ως γνήσιος αντιπρόσωπος της Αφροδίτης έχει κλίση στο τραγούδι, στη ζωγραφική και στις καλές τέχνες γενικότερα Από τη φύση του διαθέτει γλυκύτητα, γοητεία και έντονο μαγνητισμό. Του αρέσει η άνετη ζωή, τα ωραία παιχνίδια και το καλό φαγητό. Συνήθως ζητάει σιγουριά και ασφάλεια από τους γύρω του και δένεται εύκολα με τα πράγματά του. Πολλές φορές, όμως, μπορεί να γίνει απαιτητικό και η αδυναμία του στα γλυκά και στις λιχουδιές να του προξενήσουν προβλήματα πάχους. Το ιδανικό σχολείο για ένα τέτοιο παιδί είναι αυτό που θα το βοηθήσει να αξιοποιήσει τα ταλέντα του, που δεν θα το ζορίσει και θα του δώσει τις βάσεις που χρειάζεται για να προχωρήσει. Οι γονείς ενός τέτοιου παιδιού θα πρέπει να έχουν κατά νου την ανάγκη του για πολλές αγκαλιές και χάδια, αλλά και για άνεση. Ένα άνετο κρεβατάκι και ένα καλαίσθητο δωμάτιο θα το κάνουν ευτυχισμένο. Αν θέλετε να του κεντρίσετε το ενδιαφέρον, θα πρέπει να του δίνετε παιχνίδια πρωτότυπα και περίεργα, διαφορετικά θα βαρεθεί. Σε ό,τι αφορά τη μάθηση, πρέπει να θυμάστε πως αυτά τα παιδιά ακολουθούν τους δικούς τους ρυθμούς, οι οποίοι δεν είναι ποτέ γρήγοροι. Ο μικρός Ταύρος θέλει το χρόνο του για να μάθει και να κατανοήσει κάθε τι καινούργιο, γι’ αυτό δεν θα πρέπει να τον πιέζετε. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι είναι τόσο επίμονα και υπομονετικά άτομα, που στο τέλος πάντοτε κατακτούν αυτό που θέλουν, είτε πρόκειται για γνώσεις είτε για οποιοδήποτε άλλο στόχο θέσουν στη ζωή τους. Οι Ταύροι δεν αντιδρούν καλά στην πίεση και στις φωνές, γι’ αυτό θα πρέπει πάντοτε να ζητάτε με ευγένεια αυτό που θέλετε για να μπορέσετε να κάνετε το μικρό σας να σας ακούσει. Στα προτερήματά του συγκαταλέγονται: η πραότητα, η επινοητικότητα και η παραγωγικότητα. Το ελάττωμά του; Η ισχυρογνωμοσύνη και το πείσμα. Δείξτε του αγάπη και εκείνο θα σας έχει για πάντα στην καρδιά του!

ΔΙΔΥΜΟΙ

21 Μαΐου – 21 Ιουνίου

Πλανήτης: Ερμής

Στοιχείο: Αέρας

Υπό την επήρεια του Ερμή, του πλανήτη της νόησης και της επικοινωνίας, το παιδί αυτό ξεχωρίζει συνήθως για την εξυπνάδα, την ευελιξία και την κοινωνικότητά του. Διαθέτει από τη φύση του ζωντάνια, περιέργεια και ευστροφία και έχει κλίση στις ξένες γλώσσες, στο γράψιμο και στα μαθηματικά. Αγαπάει τις εκδρομές, τα ταξίδια, τα βιβλία, τα πνευματικά παιχνίδια και έχει πολλούς φίλους και ποικίλα ενδιαφέροντα. Του αρέσουν οι εκπλήξεις, οι φάρσες και ενθουσιάζεται εύκολα με κάθε τι διαφορετικό και καινούργιο. Λόγω της ευμετάβλητης διάθεσής του βαριέται εύκολα. Το ιδανικό σχολείο που ταιριάζει σε ένα τέτοιο παιδί είναι αυτό που θα το βοηθήσει να αναπτύξει τα πνευματικά του χαρίσματα και θα το αφήσει ελεύθερο να εκφραστεί και να δημιουργήσει. Επειδή είναι εξαιρετικά επικοινωνιακό, του αρέσει πολύ να βρίσκεται σε χώρους με άλλα παιδιά ή να συμμετέχει σε ομάδες. Από πολύ νωρίς δείχνει την ευστροφία του και μαθαίνει γρήγορα οτιδήποτε καινούργιο θέλετε να του διδάξετε. Δεν προσκολλάται στους γονείς του, αντίθετα από πολύ μικρό κοινωνικοποιείται εύκολα. Όσον αφορά τα προτερήματα των Διδύμων, από μικρή ηλικία κιόλας είναι πολυμήχανοι, πολύπλευρες προσωπικότητες με πολλά ενδιαφέροντα, συμπαθητικοί, ευχάριστοι, με μια δημιουργική περιέργεια. Επιπλέον, είναι δραστήριοι, ενεργητικοί και αποκτούν σύντομα πολλές γνώσεις, χαρακτηριστικά που τους καθιστούν ιδιαίτερα θελκτικούς και αγαπητούς. Στα ελαττώματά τους μπορείτε να καταγράψετε ένα ιδιαίτερα σημαντικό: Αγαπούν τις αλλαγές κι αν δεν βρίσκουν διέξοδο στην αγάπη τους για πολυπραγμοσύνη, χάνουν το ενδιαφέρον τους για οτιδήποτε συνηθισμένο και κοινότοπο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου

Πλανήτης: Σελήνη

Στοιχείο: Νερό

Τρυφερό, ευαίσθητο και συναισθηματικό, το παιδί Καρκίνος αγαπιέται για την ευγένειά του, την καλοσύνη του και τη γλυκύτητά του. Από τη φύση του έχει την τάση να δένεται με το σπίτι και την οικογένειά του (ιδιαίτερα με τη μητέρα του) και έχει ανάγκη από ασφάλεια, σιγουριά και προστασία. Προτιμάει συνήθως ένα ήρεμο περιβάλλον για να παίξει, να διαβάσει και να δημιουργήσει. Διαθέτει πλούσια φαντασία, διαίσθηση, γερό μνημονικό και έχει κλίση στην ιστορία, στη φιλολογία και στις κλασικές επιστήμες. Μερικές φορές μπορεί να γίνει ανασφαλές, ντροπαλό και να κλειστεί στον εαυτό του. Το σχολείο που ταιριάζει σε ένα τέτοιο παιδί είναι αυτό που θα του δώσει ζεστασιά, που θα το κάνει να νιώσει σαν στο σπίτι του και που θα το βοηθήσει να γίνει πιο εξωστρεφές, τολμηρό και θαρραλέο. Ως ζώδιο του νερού, είναι αρκετά ευαίσθητο, γι’ αυτό από πολύ νωρίς θα πρέπει να μάθετε να αντιμετωπίζετε τις γκρίνιες και τα παράπονά του. Είναι πολύ πιο συναισθηματικό από άλλα μωρά, γι’ αυτό και θα πρέπει να περιμένετε πολύ περισσότερα δάκρυα. Μην αμελείτε επομένως να το αγκαλιάζετε και να το χαϊδεύετε συνέχεια. Για το μωρό Καρκίνο η ανάγκη να νιώθει ότι το αγαπάτε και ότι το θέλετε συνέχεια κοντά σας είναι πολύ μεγάλη. Θέλει να νιώθει ασφάλεια και θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι θα αντιλαμβάνεται άμεσα οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα υπάρχει γύρω του. Γι’ αυτό, οι γονείς ενός μικρού Καρκίνου θα πρέπει να αποφεύγουν τους τσακωμούς μπροστά του, μιας και τέτοιου είδους εντάσεις θα επηρεάσουν την ψυχολογία του. Να έχετε υπόψη σας άλλωστε ότι οι εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού είναι γνωστοί για τη δυνατή τους μνήμη. Γεγονός που σημαίνει ότι κάθε τι που τους συμβαίνει, ακόμη και σε πολύ μικρή ηλικία, θα το θυμούνται για πάρα πολλά χρόνια. Ο μικρό σας Καρκίνος θα θεωρεί πάντοτε την οικογένεια πολύ πιο σημαντική από οποιαδήποτε άλλη σχέση στη ζωή του, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να του διασφαλίσετε μια άριστη οικογενειακή ατμόσφαιρα. Αν θέλετε το παιδί σας να είναι ευτυχισμένο, να του δείχνετε διαρκώς την αγάπη σας και να διατηρείτε μια ατμόσφαιρα αγάπης και ηρεμίας μέσα στο σπίτι. Στα προτερήματα του Καρκίνου συγκαταλέγονται: η ευαισθησία, η τρυφερότητα, η αγάπη για την οικογένειά του, η διαίσθηση και ο πλούσιος συναισθηματικός του κόσμος. Στα ελαττώματά του μπορείτε να καταγράψετε την ανασφάλειά του, αλλά και την τάση του να γίνεται αρκετά συχνά δύσθυμος. Εσείς που έχετε ένα μωρό Καρκίνο θα πρέπει να του δείχνετε αγάπη και να του φέρεστε με τρυφερότητα και να γνωρίζετε ότι το μικρό σας θα αγαπά ειλικρινά και βαθιά κάθε άνθρωπο που θα είναι κοντά του!

ΛΕΩΝ

23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου

Πλανήτης: Ήλιος

Στοιχείο: Φωτιά

Δημιουργικό, εξωστρεφές και ενεργητικό, ποτέ δεν περνά απαρατήρητο. Προικισμένο από τη φύση του με πολλά ταλέντα, όπως η κλίση του στις τέχνες και στον αθλητισμό, πάντα πρωταγωνιστεί στις ομάδες και κλέβει την παράσταση στις παρέες, στο σχολείο και στο παιχνίδι. Διαθέτει δυνατή θέληση, ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια και ισχυρή προσωπικότητα. Είναι ένα παιδί τίμιο και καλόκαρδο, που ξέρει να συγχωρεί. Πολλές φορές, όμως, μπορεί να γίνει εγωκεντρικό και απόλυτο και η ανάγκη του για προβολή να του δημιουργήσει ζήλιες και αντιπάθειες. Το ιδανικό σχολείο είναι αυτό που θα το βοηθήσει να καλλιεργήσει τις κλίσεις του και τα ταλέντα του, θα του δώσει ευκαιρίες να λάμψει στην τάξη του και να διακριθεί στον τομέα του. Από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του θα διαπιστώσετε πως πρόκειται για ένα μωρό ζωηρό και φασαριόζικο. Ίσως μάλιστα τα πρώτα χρόνια να θυσιάσετε για χάρη του τον ύπνο σας, μια που ακόμα και ως μωρό θέλει να ακουστεί και θα κάνει τα πάντα για να το καταφέρει. Με ένα μωρό Λέων στην οικογένεια, τα πάντα στη ζωή σας θα περιστρέφονται γύρω από αυτό, γιατί πολύ απλά κερδίζει την προσοχή όλων. Αγαπά πολύ να έχει ακροατήριο, γι’ αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη ότι πολλοί Λέοντες επιλέγουν να βρεθούν στη σκηνή ή να σταδιοδρομήσουν στην τηλεόραση. Πρόκειται για ένα ανταγωνιστικό παιδί που όμως θα κάνει πολύ εύκολα φίλους. Πάντα θα κατακτά μια ηγετική θέση στα παιχνίδια και στις δραστηριότητες της παρέας . Είναι το παιδί που θα διαμορφώσει τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά και αυτός που δύσκολα θα τους ακολουθεί, μιας και θεωρεί τον εαυτό του βασιλιά. Οι μικροί Λέοντες δύσκολα μαθαίνουν να μοιράζονται τα πράγματά τους, να υπακούν σε κανονισμούς και να έχουν δεύτερο ρόλο σε ό,τι και αν κάνουν. Αν, επομένως, θέλετε να τα πηγαίνετε καλά μαζί του, θα πρέπει από νωρίς να μάθετε να σέβεστε την ανάγκη του να ηγείται και να διαμορφώνει εκείνο τους όρους του παιχνιδιού. Οι Λέοντες είναι ευγενικοί, μεγαλόψυχοι, γενναιόδωροι, τολμηροί, με μεγάλη αυτοπεποίθηση και ιδιαίτερα θυελλώδεις στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Ελαττώματά τους, η εριστική διάθεση αλλά και η ανάγκη τους να ηγούνται. Οι Λέοντες αγαπούν την οικογένεια για κανένα λόγο όμως δεν θυσιάζουν την ανεξαρτησία τους. Είναι πάντοτε έτοιμοι να καινοτομήσουν, να εργαστούν με μεθοδικότητα για να διακριθούν, γι’ αυτό και συνήθως κατορθώνουν να είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες. Το μωρό Λέων θέλει να βρίσκεται σε ένα φωτεινό και πρόσχαρο περιβάλλον και αγαπά ιδιαίτερα τη φύση και τα παιχνίδια. Θα αποκτήσει από νωρίς καλό γούστο και αγάπη για τις τέχνες. Αν θέλετε να έχετε το μικρό σας Λιονταράκι ευτυχισμένο, σεβαστείτε τον δυναμικό του χαρακτήρα και αφήστε το να θέτει αυτό τους όρους του παιχνιδιού αλλά και της συμβίωσής σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου

Πλανήτης: Ερμής

Στοιχείο: Γη

Το παιδί Παρθένος είναι ένα έξυπνο, σεμνό και διακριτικό παιδί. Αγαπάει την τάξη, την καθαριότητα και δίνει μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες. Προικισμένο από τη φύση του με πολλά χαρίσματα, όπως η ευστροφία, η φιλοτιμία και η εργατικότητα, κερδίζει εύκολα τους άλλους με την καλοσύνη του και την προθυμία του. Του αρέσουν τα πνευματικά παιχνίδια, οι κατασκευές και οι εφευρέσεις και έχει κλίση στις θετικές επιστήμες. Διαθέτει αναλυτικό μυαλό και άριστες οργανωτικές ικανότητες. Δεν αντέχει την αυστηρή κριτική και πολλές φορές η υπερβολική πίεση μπορεί να το αγχώσει και να το αποδιοργανώσει. Το σχολείο που ταιριάζει σε ένα τέτοιο παιδί είναι αυτό που θα το βοηθήσει να αξιοποιήσει τις νοητικές του ικανότητες, που θα το ενθαρρύνει και που θα το κάνει πιο εξωστρεφές και θαρραλέο. Ως μωρό είναι αρκετά φασαριόζικο, αλλά αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την τάση του ζωδίου του για τελειομανία. Θα πρέπει απλώς να συνηθίσετε το γεγονός ότι το μωρό σας ενδέχεται να είναι ιδιότροπο, αν και το μόνο που επιθυμεί είναι απλά μια σταθερή ρουτίνα. Είναι αρκετά επιλεκτικό όσον αφορά το φαγητό του, γι’ αυτό να προτιμάτε τις απλές γεύσεις. Πέρα όμως από αυτές τις επιφανειακές ιδιοτροπίες, το παιδί αυτό δεν απαιτεί πολλά. Ένα καθαρό και τακτοποιημένο δωμάτιο, απλά ρούχα και λίγη τάξη αρκούν για να το κρατούν ευτυχισμένο. Είναι ένα εύκολο παιδί, ικανό να διασκεδάζει μόνο του με τα πιο απλά παιχνίδια, χωρίς να έχει ιδιαίτερη ανάγκη για παρέα και χωρίς να διεκδικεί την προσοχή των άλλων. Αρκετά συχνά τα μωρά αυτού του ζωδίου μιλούν πολύ γρήγορα, μιας και είναι σκεπτόμενα και νιώθουν νωρίς την ανάγκη να εκφράσουν τις σκέψεις τους. Ένα ακόμη πολύ θετικό χαρακτηριστικό των Παρθένων είναι ότι θέλουν πάντοτε να βοηθούν τους άλλους, γι’ αυτό και είναι πολύ πιθανό το μωρό σας να προσπαθεί να σας βοηθά σε ό,τι κάνετε. Το διακρίνει η σύνεση και η μετριοφροσύνη και σπάνια θα το ακούσετε να περηφανεύεται για όσα κατορθώνει. Στα θετικά χαρακτηριστικά του συγκαταλέγεται η θετική του στάση απέναντι στα πράγματα, η εργατικότητα, η ανάγκη να είναι χρήσιμο και φυσικά η ιδιαίτερη ευφυΐα του. Στα ελαττώματα, η τελειομανία. Η επιθυμία του Παρθένου να γίνονται και να είναι όλα τέλεια ενδέχεται συχνά να σας δημιουργεί ένα σχετικό εκνευρισμό.

ΖΥΓΟΣ

23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου

Πλανήτης: Αφροδίτη

Στοιχείο: Αέρας

Ως γνήσιος εκπρόσωπος της Αφροδίτης, το παιδί Ζυγός είναι ένα χαριτωμένο, κοινωνικό και γλυκομίλητο παιδί. Κερδίζει γρήγορα τους άλλους και έχει κλίση στη μουσική, στη ζωγραφική, στο χορό και στο τραγούδι. Από τη φύση του διαθέτει ευγένεια, διπλωματία και έντονο μαγνητισμό. Αγαπάει την ομορφιά, την αισθητική, τα ωραία πράγματα και συνήθως επιδιώκει την ισορροπία και την αρμονία στο περιβάλλον του. Είναι ένα παιδί τρυφερό, εκδηλωτικό και συνεργάσιμο. Του αρέσει να βρίσκεται με κόσμο και κάνει εύκολα φίλους. Μερικές φορές, όμως, μπορεί να γίνει αναποφάσιστο και να δυσκολεύεται να πάρει πρωτοβουλίες. Το ιδανικό σχολείο για ένα τέτοιο παιδί είναι αυτό που θα το βοηθήσει να καλλιεργήσει τα ταλέντα του και που θα το κάνει πιο δυναμικό και αποφασιστικό. Από πολύ νωρίς θα σας αποκαλύψει πόσο πολύ του αρέσει να κερδίζει την προσοχή των ανθρώπων γύρω του. Ο μικρός Ζυγός κατορθώνει εύκολα να κατακτά τη συμπάθεια των άλλων και θα το επιτυγχάνει αυτό απλά και χωρίς καμιά προσπάθεια. Ίσως είναι ο τρόπος που χαμογελά, ίσως το γλυκό του ύφος ή πολύ απλά η εύνοια της Αφροδίτης που καθιστά τους Ζυγούς τόσο ελκυστικούς και αγαπητούς. Το μωρό αυτό λατρεύει την παρέα, του αρέσει να του δείχνουν προσοχή και αγάπη και για να ευχαριστήσει όσους είναι κοντά του θα έχει το πιο γλυκό του ύφος. Πρόκειται για ένα κοινωνικό παιδί που θα αποκτήσει πολύ γρήγορα φίλους. Στις παρέες θα κερδίζει την εκτίμηση των άλλων και θα κατορθώνει να διαχειρίζεται με επιτυχία κάθε είδους διαφωνία. Με αυτό τον τρόπο θα εξασκεί τα διπλωματικά του χαρίσματα από νωρίς. Μην ξεχνάτε ότι οι Ζυγοί αποτελούν το ζώδιο της ισορροπίας και της αρμονίας. Του αρέσει πολύ να νιώθει ωραίο και ελκυστικό, γι’ αυτό καλό θα ήταν να φροντίζετε ιδιαίτερα τα ρούχα και την εμφάνιση του μικρού σας Ζυγού. Η ομορφιά -τόσο όσον αφορά τους ίδιους, όσο και σε ό,τι αφορά το χώρο γύρω τους- είναι πολύ σημαντική. Φροντίστε επομένως να διατηρείτε το δωμάτιό του περιποιημένο και καθαρό, γιατί διαφορετικά θα αντιμετωπίζετε την γκρινιάρικη διάθεσή του. Αν, τώρα, αυτό σας δημιουργεί την αίσθηση ότι ο μικρός σας Ζυγός θέλει να ελέγχει εσάς αλλά και το χώρο γύρω του, δεν κάνετε λάθος. Το θετικό όμως είναι ότι οι Ζυγοί γνωρίζουν τόσο καλά να επηρεάζουν και να κατευθύνουν τους άλλους, ώστε δεν χρειάζεται ποτέ να απαιτήσουν κάτι. Τα κερδίζουν όλα με την ευστροφία, τη γλυκιά τους διάθεση και την εξαιρετική τους συμπεριφορά. Στα θετικά του συγκαταλέγονται η διπλωματικότητα, η κοινωνικότητα, η δημοτικότητα, αλλά και η ευγένειά του απέναντι στους άλλους. Το κυριότερο αρνητικό του είναι η φιλαρέσκεια. Για εσάς πάντως που έχετε έναν μικρό Ζυγό θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά τα παιδιά λατρεύουν να μιλάνε, να παίζουν με τα άλλα παιδάκια και χάρη στην κοινωνικότητά τους γίνονται οι ιδανικοί φίλοι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου

Πλανήτες: Άρης & Πλούτωνας

Στοιχείο: Νερό

Πρόκειται για ένα παιδί με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο που ξεχωρίζει για τη σωστή του κρίση, την ψυχραιμία και την οξυδέρκειά του. Προικισμένο από τη φύση του με πολλά χαρίσματα, όπως η διαίσθηση, η φαντασία και η αναλυτική σκέψη, έχει την τάση να δένεται με αυτούς που αγαπάει και συνήθως δεν ξεχνάει όταν κάποιος το πειράξει ή του κάνει κακό. Έχει κλίση στις θετικές επιστήμες και το τραβάει κάθε τι παράξενο και μυστηριώδες. Διαθέτει αντοχή, λογική, γερό ψυχισμό και ξέρει καλά να ψυχολογεί τους άλλους. Πολλές φορές, όμως, μπορεί να γίνει εσωστρεφές, επιφυλακτικό και καχύποπτο. Το σχολείο που ταιριάζει σε ένα τέτοιο παιδί είναι αυτό που θα το βοηθήσει να αξιοποιήσει τα πλούσια ψυχικά του προσόντα, που θα του δώσει ζεστασιά και που θα το κάνει πιο αυθόρμητο και κοινωνικό. Από την πρώτη κιόλας στιγμή της γέννησής του θα απαιτεί η προσοχή όλων να είναι στραμμένη πάνω του. Πρόκειται για ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ζωδίου και βρίσκεται σε τέτοιο βαθμό μέσα στη φύση των Σκορπιών που θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι το μωρό σας θα διεκδικεί δυναμικά την προσοχή σας. Θα έχει βέβαια την ικανότητα να σας κατευθύνει εκεί που θέλει χωρίς να το καταλαβαίνετε, και αυτό γιατί οι εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού είναι τεχνίτες στο να χειραγωγούν τους άλλους. Θα πρέπει να θυμάστε πως πρόκειται για πολύ δυναμικά άτομα και πολλές φορές θα θέλει (και θα απαιτεί) να διαμορφώνετε το πρόγραμμά σας ανάλογα με τις δικές του διαθέσεις. Το θετικό βέβαια σε αυτή τη δυναμικότητα του μικρού σας είναι ότι όταν θα θέλει κάτι θα το διατυπώνει με σαφήνεια. Επίσης, λατρεύουν την καθαριότητα, γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίζετε να του αλλάζετε συχνά την πάνα του και αργότερα να του έχετε πάντοτε πολύ καθαρά και περιποιημένα τα ρούχα του. Οι Σκορπιοί είναι άτομα με δυνατό ένστικτο, κάτι που τους βοηθάει να διακρίνουν τις παγίδες που παραμονεύουν και να γλιτώνουν έτσι από μεγάλες δυσκολίες στη ζωή τους. Ακόμη όμως και αν τους τύχουν δυσκολίες, είναι τόσο δυναμικά και αποφασιστικά άτομα ώστε τίποτα δεν τους σταματά και τίποτε δεν τους κάμπτει. Θα πρέπει επομένως να περιμένετε ότι το μικρό σας θα εξελιχθεί σε έναν δυναμικό ενήλικο, με έντονη θέληση για ζωή και επιτυχία. Θα έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να αγαπά, καθώς οι Σκορπιοί βιώνουν την αγάπη πάντοτε ανάμεικτη με αισθήματα μίσους, και αυτά τα δύο σε πολύ έντονο βαθμό. Στα προτερήματα τους μπορούμε να καταγράψουμε τη δύναμη του χαρακτήρα, το μαγνητισμό που ασκούν στους ανθρώπους γύρω τους, καθώς και το πάθος και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν όταν αναλαμβάνουν κάτι που πραγματικά τους αρέσει. Στα αρνητικά τους, η ζήλια και η καταπίεση προς τους γύρω τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου

Πλανήτης: Δίας

Στοιχείο: Φωτιά

Ο μικρός Τοξότης είναι γενικά ένα εξωστρεφές, ζωντανό και κεφάτο παιδί. Ως γνήσιος εκπρόσωπος του επεκτατικού και ευεργετικού πλανήτη Δία, συνήθως κερδίζει τους άλλους με την ευγενική του φύση, το χιούμορ του και την αισιοδοξία του. Διαθέτει εξυπνάδα, ευελιξία και εφευρετικότητα και έχει κλίση στις ξένες γλώσσες, στον αθλητισμό και στις κλασικές επιστήμες. Αγαπάει τα ταξίδια, την περιπέτεια, τη διασκέδαση και του αρέσει να νιώθει ελεύθερο. Είναι ένα παιδί πρόσχαρο, ευγενικό και καλόκαρδο που ξέρει να συγχωρεί. Πολλές φορές, όμως, μπορεί να γίνει ανυπάκουο, επιπόλαιο και αδιάφορο. Το σχολείο που ταιριάζει σε ένα τέτοιο παιδί είναι εκείνο που θα του εξασφαλίσει ελεύθερες συνθήκες για να σκέφτεται και να κινείται, αλλά ταυτόχρονα αυτό που θα του μάθει να είναι επιμελές και υπεύθυνο. Από μωρό θα διαπιστώσετε πως πρόκειται για έναν πρόσχαρο χαρακτήρα, τυχερό και πολύ αγαπητό από τους άλλους. Ακόμα, είναι ιδιαίτερα περίεργο, γι’ αυτό και θα θελήσει από πολύ νωρίς να περπατήσει, για να έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει κάθε πιθανό χώρο μέσα και έξω από το σπίτι. Οι Τοξότες αγαπούν την ελευθερία τους, γι’ αυτό και θέλουν άπλετο χώρο να κινούνται, ακόμη και όταν είναι σε πολύ μικρή ηλικία. Αν το περιορίσετε και δεν του επιτρέψετε να κινείται ελεύθερα, θα του προκαλέσετε πολύ μεγάλη αναστάτωση. Τα παιδιά αυτά είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητα και για το λόγο αυτό όποτε το συνοδεύετε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, μια που οπωσδήποτε θα προσπαθήσει να γνωρίσει νέα μέρη και νέους χώρους γύρω του. Η αγάπη του για εξερεύνηση συνδυάζεται με μια ιδιαίτερη ικανότητα να αντιλαμβάνεται γρήγορα και να μαθαίνει διαρκώς νέα πράγματα. Οι φιλίες και τα ταξίδια είναι οι δύο μεγάλες αγάπες του Τοξότη, ο οποίος όσο αγαπά να γνωρίζει νέους ανθρώπους άλλο τόσο αγαπά να γνωρίζει και νέα μέρη. Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν μεγαλώνοντας ο μικρός σας Τοξότης αποκτήσει τη συνήθεια να ταξιδεύει συχνά. Πρόκειται για ιδιαίτερα αισιόδοξα παιδιά, γι’ αυτό και κατορθώνουν να αφήνουν πίσω τους δυσάρεστα συναισθήματα και εμπειρίες. Πιστεύουν ότι η ζωή επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις σε όσους τολμούν και προσπαθούν. Επομένως, θα πρέπει να περιμένετε ότι ο μικρός σας Τοξότης θα καταφέρει αργά ή γρήγορα να επιτύχει τους στόχους που θα θέσει στη ζωή του. Αν θέλετε να δείτε τον μικρό σας Τοξότη ευτυχισμένο, θα πρέπει πάντοτε να του αφήνετε αρκετά περιθώρια ελευθερίας ή τουλάχιστον να του δίνετε την εντύπωση ότι είναι ελεύθερος να τολμά και να πραγματοποιεί όσα επιθυμεί. Στα θετικά χαρακτηριστικά αυτού του ζωδίου θα πρέπει να αναφέρουμε την αισιοδοξία, την ειλικρίνεια και την καθαρή τους σκέψη, καθώς και την ιδιαίτερη αγάπη τους για την περιπέτεια. Ελάττωμά τους, η έντονη ανυπομονησία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Πλανήτης: Κρόνος

Στοιχείο: Γη

Το παιδί Αιγόκερως είναι ένα σοβαρό, προσγειωμένο και φιλότιμο παιδί. Προικισμένο από τη φύση του με πολλά χαρίσματα, όπως η εργατικότητα, η τιμιότητα και η υπευθυνότητα, από μικρό δείχνει ώριμο, συνετό και μυαλωμένο. Αγαπάει την τάξη, την οργάνωση, τον προγραμματισμό και έχει κλίση στις κατασκευές, στα μαθηματικά και στις οικονομικές επιστήμες. Διαθέτει εξυπνάδα, ψυχραιμία, σωστή κρίση και αφοσιώνεται στα πράγματα που το ενδιαφέρουν πραγματικά. Είναι ένα παιδί ώριμο, φιλόδοξο, πειθαρχημένο, που βάζει υψηλούς στόχους στη ζωή του. Μερικές φορές, όμως, μπορεί να γίνει στενόμυαλο, απαιτητικό και να κλειστεί στον εαυτό του. Το ιδανικό σχολείο που του ταιριάζει είναι αυτό που θα του δώσει τα μέσα για να αποδείξει τις ικανότητές του και που θα έχει περισσότερο πρακτικό παρά θεωρητικό χαρακτήρα. Από μικρή κιόλας ηλικία οι Αιγόκεροι είναι αρκετά σοβαροί, με πειθαρχία, μέθοδο και οργάνωση σε ό,τι θέλουν να επιτύχουν. Η περιπέτεια είναι κάτι που δεν τους ενθουσιάζει. Γι’ αυτό ίσως κάποιες φορές δίνουν την εντύπωση ότι είναι βαρετοί, αλλά αυτό είναι μια επιφανειακή εικόνα. Στην πραγματικότητα, οι Αιγόκεροι έχουν ιδιαίτερη δύναμη στο να κρίνουν και να κατανοούν τα πάντα γύρω τους. Προτιμούν να δείχνουν χαμηλών τόνων, ενώ στην πραγματικότητα ελέγχουν και ζυγίζουν τα πάντα γύρω τους. Οι μικροί Αιγόκεροι ίσως είναι λίγο αργοί στο να μαθαίνουν τα μαθήματά τους. Από πολύ μικρός ο Αιγόκερως θέλει να νιώθει σημαντικός και χρήσιμος, γι’ αυτό μη διστάσετε να του αναθέσετε μικρές ευθύνες. Θα κάνει τα πάντα για να μη σας απογοητεύσει. Άλλωστε, οι Αιγόκεροι σε ό,τι κάνουν, ακόμη και αν χρειαστούν περισσότερο χρόνο από τους υπόλοιπους, φροντίζουν να το κάνουν άριστα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αργούν λίγο να κατακτήσουν τα διάφορα στάδια ανάπτυξης, αλλά στο τέλος ξεπερνούν τους υπόλοιπους, μιας και μαθαίνουν τα πάντα σε εξαιρετικό βαθμό. Σε μεγαλύτερη ηλικία αποκτούν την ικανότητα να μαθαίνουν νέα πράγματα πολύ γρήγορα και αυτό γιατί στα πρώτα τους χρόνια αφιέρωσαν πολύ χρόνο στο να οργανώσουν και να κατακτήσουν κάθε τι σωστά. Οι Αιγόκεροι παραμένουν σε όλη τους τη ζωή πολύ σοβαροί, έμπιστοι και με ιδιαίτερη ανάγκη να κερδίζουν το σεβασμό των γύρω τους. Δεν τους αρέσει να τους κρίνουν αρνητικά, γι’ αυτό και είναι πάντοτε προσεκτικοί σε ό,τι κάνουν και δεν συνηθίζουν να χάνουν τον έλεγχο. Στα θετικά χαρακτηριστικά τους συγκαταλέγονται η φιλοδοξία, η εργατικότητα, η αποφασιστικότητα, η σοβαρότητα, αλλά και οι οργανωτικές τους ικανότητες. Στα αρνητικά αυτού του ζωδίου μπορούμε να αναφέρουμε το συντηρητισμό και συχνά την τσιγκουνιά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου

Πλανήτης: Ουρανός

Στοιχείο: Αέρας

Με κυβερνήτη του τον Ουρανό, τον πλανήτη της πρωτοτυπίας και της εφευρετικότητας, το παιδί Υδροχόος είναι ένα έξυπνο, φιλικό και ανεξάρτητο παιδί. Γεννημένο με πολλά χαρίσματα, όπως η υψηλή αντίληψη για τα πράγματα, η διορατικότητα και ο ανθρωπισμός, έχει την τάση να κάνει εύκολα παρέες και να βοηθάει τους άλλους. Διαθέτει ζωντάνια, αυθεντικότητα, πειθώ, σωστή κρίση και έχει κλίση στην τεχνολογία και στις θετικές επιστήμες. Του αρέσει κάθε τι μοντέρνο και συνήθως πάει κόντρα στο κατεστημένο. Μερικές φορές, όμως, μπορεί να γίνει ανυπάκουο, ξεροκέφαλο και επιπόλαιο. Το ιδανικό σχολείο για αυτό το παιδί είναι εκείνο που θα του εξασφαλίσει ελεύθερες συνθήκες και θα το οδηγήσει στην έρευνα, στους υπολογιστές. Ως μωρό ίσως σας δώσει την εντύπωση μιας μοναχικής προσωπικότητας. Η αλήθεια είναι ότι οι Υδροχόοι, σε αντίθεση με άλλα ζώδια, δεν εκφράζουν από νωρίς την κοινωνικότητά τους και τις περισσότερες φορές δίνουν την εντύπωση ότι προτιμούν να είναι μόνοι. Ακόμη κι όταν κλάψει για κάποιο λόγο, ενδέχεται να προτιμήσει να μείνει μόνο του παρά να έχει κάποιον να το παρηγορεί. Καθώς το μωρό Υδροχόος μεγαλώνει, θα αρχίσει να εκτιμά τη συντροφιά των άλλων παιδιών, αλλά δεν θα ξέρει πώς ακριβώς να εκφράσει αυτή του την επιθυμία. Οι Υδροχόοι άλλωστε είναι το ζώδιο των εκπλήξεων και του απρόσμενου.. Πολλές φορές θα δείτε συμπεριφορές που ίσως τις παρεξηγήσετε. Γιατί ως παιδιά του Ουρανού, έχουν μια δική τους φιλοσοφία ζωής. Για τα παιδιά αυτά η αντιλογία είναι ο κύριος τρόπος έκφρασής τους. Σπάνια, αν όχι ποτέ, δέχονται κάτι έτσι όπως ειπώθηκε, και ακόμη πιο σπάνια το εφαρμόζουν. Αν αυτή η τάση τους δεν τιθασευτεί από νωρίς, το πιο πιθανό είναι, μεγαλώνοντας, να μην μπορούν να επικεντρωθούν σε έναν στόχο και να τον πραγματοποιήσουν, διότι θα αμφισβητούν τα πάντα και θα τα ανατρέπουν. Αν πάντως προσπαθήσετε να καταστείλετε την ανεξαρτησία του, τότε μάλλον θα βρεθείτε μπροστά σε επανάσταση. Συζητήστε μαζί του, αναλύστε του τις απόψεις σας και αφήστε να σας πει τη δική του άποψη. Άλλωστε, το παιδί Υδροχόος  έχει τεράστια ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί σας και ακόμη περισσότερο να συνεργαστεί. Επειδή είναι απρόβλεπτο θα πρέπει βρίσκεστε κοντά του χωρίς να νοιώθει καταπίεση. Με τη φιλική σχέση θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε το ρυθμό του και τις αγωνίες του.

ΙΧΘΥΕΣ

19 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου

Πλανήτης: Ποσειδώνας

Στοιχείο: Νερό

Πρόκειται για ένα παιδί ευγενικό και γλυκό που διαθέτει πολλά ταλέντα, αλλά δύσκολα τα προβάλλει προς τα έξω, γιατί φοβάται το συναγωνισμό. Η αποτυχία μπορεί εύκολα να πικράνει ένα μικρό Ιχθύ, από την άλλη προσαρμόζονται εύκολα   σε νέες συνθήκες. Τα καλλιτεχνικά τους ταλέντα είναι πολλά  και καλό θα ήταν να καλλιεργηθούν από νωρίς. Μέσα σε αυτά επίσης που πρέπει να του μάθετε είναι να μπορεί να εκφράζει την γνώμη του και να ζητά αυτό που θέλει χωρίς να φοβάται. Μάθετέ τα να μην πληγώνονται τόσο εύκολα, να μη θίγονται με το παραμικρό και να «απογειώνονται» μόνο όταν και εφόσον η καθημερινότητα το επιτρέπει. Ναι τα μικρά ψαράκια είναι τρομερά ευαίσθητα και εύθικτα. Η αποτυχία μπορεί εύκολα να πικράνει τα παιδιά αυτά. Το ότι η διάθεσή τους μεταβάλλεται με τρομερή ταχύτητα δεν χρειάζεται να σας φοβίζει. Απλώς, η καρδιά τους είναι πλημμυρισμένη σαν θάλασσα από συναισθήματα και η ψυχή τους μοιάζει με τον απέραντο βυθό. Μπορούν πολύ εύκολα να δείχνουν προσαρμόσιμα σε νέες συνθήκες, αλλά και να σας κάνουν να… βγαίνετε εκτός εαυτού με τις ιδιοτροπίες τους. Τα ταξίδια, είτε πραγματικά είτε φανταστικά, η μουσική, ο χορός, η ζωγραφική, το τραγούδι είναι μερικά από τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους. Τα ταλέντα τους, πάντως, στην τέχνη είναι εκπληκτικά, και καλό θα ήταν να καλλιεργηθούν κατάλληλα. Η τέχνη θα παίξει καθοριστικό ρόλο και αργότερα στη ζωή τους, ενώ τώρα θα γίνει η γέφυρα για να μπορέσουν, όσο γίνεται πιο ανώδυνα, να αντιληφθούν τον κόσμο των μεγάλων. Αφήστε τα να ζωγραφίσουν και μελετήστε αργότερα τις δημιουργίες τους. Είναι σίγουρο ότι θα έχετε στα χέρια σας πολλά μηνύματα για τις ανησυχίες τους και για ό,τι άλλο απασχολεί τα Ψαράκια σας. Η φαντασία τους μπορεί να είναι υπερβολική για τα δικά σας κριτήρια, για εκείνα όμως είναι έκφραση, είναι ζωή! Έχουν συνήθως υποσυνείδητους φόβους και συχνά εκφράζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τη διαίσθησή τους. Μην την αγνοήσετε, γιατί ο μικρός σας θησαυρός «πιάνει στον αέρα» πράγματα που αργότερα μπορεί να σας καταπλήξουν. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των παιδιών αυτού του ζωδίου είναι η ανάγκη τους να πάρουν και να δώσουν τρυφερότητα. Όταν είναι σίγουρα για την αγάπη των γύρω τους, πραγματικά μπορεί να γίνουν αξιολάτρευτα. Έχουν έντονη την αίσθηση του ρυθμού και της αρμονίας, με αποτέλεσμα οτιδήποτε έχει σχέση με αυτά να το αξιολογούν και να το αξιοποιούν ιδιαίτερα. Αναζητούν πολύ έντονα την αγάπη των γονιών τους, και πολλές φορές θα παρατηρήσετε ότι «τρέφονται» από αυτήν. Η σκληρή ή απότομη συμπεριφορά σας μπορεί να τα κάνει πραγματικά δυστυχισμένα. Έχουν την τάση να λένε αθώα ψεματάκια, προκειμένου να ξεφύγουν. Ξεφεύγουν από οτιδήποτε μπορεί να θεωρήσουν πιεστικό με πολύ εύκολο τρόπο. Ξέρουν να γίνονται αξιολάτρευτα, ακόμη και όταν απειθαρχούν, με αποτέλεσμα συχνά να… γλιτώνουν από τις τιμωρίες, που τόσο απεχθάνονται.

Πηγή:Tromaktiko


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!