Ήρθε η ώρα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Ήρθε η ώρα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο!


Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών και όχι άδικα. Η μαμά μαγειρεύει γλυκά, έρχεται κόσμος στο σπίτι, παίρνουν δώρα και βέβαια… υπάρχει το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Το δέντρο στα μάτια των παιδιών φαντάζει ως κάτι μαγικό, κάτι εξωπραγματικό. Λίγο τα πολύχρωμα λαμπάκια που αναβοσβήνουν, λίγο τα περίτεχνα στολίδια και τα μικρά σας δεν ξεκολλούν το βλέμμα τους από το δέντρο.

Φροντίστε να το στολίσετε όλοι μαζί, ακούγοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Με τον τρόπο αυτό, το μικρό σας θα δεχτεί όλη τη μαγεία των γιορτών και θα του μείνουν πολύ γλυκές αναμνήσεις μεγαλώνοντας.

Όσο τα παιδιά σας είναι μικρά, ξεχάστε τα μονόχρωμα φωτάκια και τις μονόχρωμες μπάλες ή στολίδια. Κανένα παιδί δε συγκινείται στη θέα ενός δέντρου που είναι σα να βγήκε από περιοδικό διακόσμησης. Βάλτε πολλά (όσο πιο πολλά γίνεται!) πολύχρωμα φωτάκια και ακόμα περισσότερα στολίδια διαφορετικών χρωμάτων και σχημάτων. Καλό θα ήταν να αποφύγετε τις γυάλινες μπάλες και γενικότερα παιχνίδια από υλικά που μπορεί να σπάσουν. Κυκλοφορούν άλλωστε τόσα ωραία πλαστικά και ξύλινα στολίδια!

Επίσης, μην ξεχάσετε τα βάλετε τη φάτνη από κάτω. Όχι με κολλημένα ζωάκια, αλλά με αποσπώμενα που θα μπορεί το παιδί να παίζει μαζί τους. Καλό θα ήταν, αν φοβάστε ότι θα τα καταπιεί, να πάρετε ζωάκια σε μεγάλο μέγεθος.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι η μαγεία των γιορτών πρέπει να απλωθεί σε όλο το σπίτι. Κεράκια και φωτάκια στο σαλόνι και την τραπεζαρία, μπισκοτιέρες με τον Άη Βασίλη και ποδιές στην κουζίνα, φωτάκια και μαξιλάρια στο παιδικό δωμάτιο! Κάντε το σπίτι όσο πιο παιχνιδιάρικο γίνεται. Σημασία έχει να πάρετε την έγκριση του μικρού σας. Μη φοβάστε να το εμπιστευθείτε! Νιώθει καλύτερα από οποιονδήποτε ενήλικα το πνεύμα των Χριστουγέννων!

Πηγή:  happymom.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!