Έτσι θα φτιάξετε το τέλειο δωμάτιο για το παιδί
Έτσι θα φτιάξετε το τέλειο δωμάτιο για το παιδί


Όταν η κούνια φεύγει από το δωμάτιο του μωρού τίθεται το ερώτημα: τώρα που είναι αρκετά μεγάλο για να γίνει το δωμάτιό του από «μωρουδίστικο» παιδικό, αλλά δεν έχει ακόμη αναπτύξει γούστο ή προτιμήσεις, πώς θα οργανωθεί και θα διακοσμηθεί ο χώρος του; Δείτε ποια έπιπλα να προτιμήσετε και πώς να τα τοποθετήσετε, τι αξεσουάρ να προσθέσετε, τι χρώμα να βάψετε τους τοίχους και όλες τις συμβουλές που χρειάζεστε για να κάνετε το δωμάτιο του μικρού σας όμορφο, διασκεδαστικό και πρακτικό, τόσο για εσάς όσο και για εκείνο.

Πάρτε του ένα χαμηλό κρεβατάκι
Βάζοντας το κρεβάτι χαμηλά στο πάτωμα του δωματίου, θα το κάνετε πιο προσιτό στο παιδί, που δεν θα χρειάζεται να σκαρφαλώνει.

 

Και κάντε το να μοιάζει με φωλίτσα
Τα παιδιά λατρεύουν τις κρυψώνες και τις παιχνιδιάρικες φωλιές. Κάντε το καινούριο κρεβάτι σούπερ αγαπητό, βάζοντας μαξιλάρια, κρεμώντας φωτάκια, κουρτίνες ή μια κουνουπιέρα.

 

Κρεβάτι που γίνεται κουκέτα
Μπορείτε να πάρετε ένα κρεβάτι που γίνεται κουκέτα. Τα πρώτα χρόνια το πάνω μέρος της κουκέτας μπορεί να λειτουργήσει σαν ουρανός και, αργότερα, μπορείτε να ανανεώσετε τον χώρο του παιδιού ανεβάζοντας στον... επάνω όροφο το στρώμα και κάνοντας το «ισόγειο» χώρο διαβάσματος και παιχνιδιού.

 

Τοποθετήστε ράφια στο ύψος του παιδιού
Τι χρησιμότητα έχουν τα ράφια στο παιδικό δωμάτιο, αν το παιδί δεν τα φτάνει; Η αλήθεια είναι ότι αν έχει πρόσβαση στα παιχνίδια του, τότε σίγουρα θα τα ρίχνει όλα κάτω και εσείς, αργότερα, θα πρέπει να τα μαζέψετε. Ωστόσο, το δωμάτιό του είναι ο δικός του χώρος και πρέπει να είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τις ανάγκες του.

 

Bάλτε ένα φωτάκι κοντά στο κρεβάτι του
Ένα μικρό φως στο κομοδίνο ή στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι του θα εξυπηρετήσει πολύ τη διαδικασία του βραδινού ύπνου. Αφού σβήσουν τα μεγάλα φώτα, ανάψτε το φωτάκι και διαβάστε ήσυχα στο μισοσκόταδο ένα παραμύθι.

 

Προσθέστε ένα μικρό γραφείο
Βάλτε στο δωμάτιο του παιδιού ένα μικρό γραφειάκι και μια παιδική καρέκλα, για να ζωγραφίζει και να φτιάχνει χειροτεχνίες με τους φίλους του, χωρίς να χρειάζεται να κάθονται στο πάτωμα.

 

Φτιάξτε μια «γωνιά διαβάσματος»
Δεν θα θέλατε να μάθετε στο παιδάκι σας να αγαπάει τα βιβλία; Για να κάνετε την ανάγνωση πιο διασκεδαστική, διαμορφώστε μια γωνίτσα του δωματίου του ειδικά γι' αυτό. Ένα μαλακό χαλάκι, μερικά μαξιλάρια και μια κουρτίνα ή κουνουπιέρα, μπορούν να φτιάξουν ένα σπιτάκι διαβάσματος.

 

Πώς θα το βάψετε;
Το μπλε και το ροζ είναι ασφαλής και παραδοσιακή επιλογή. Μπορείτε, όμως, να «παίξετε» με περισσότερα από ένα χρώματα. Συνδυάστε απαλές παστέλ αποχρώσεις του ροζ και του γαλάζιου για κλίμα ήρεμο ή φτιάξτε χρωματικές αντιθέσεις έντονων-απαλών χρωμάτων (κόκκινο και μπεζ ή μπλε και σιέλ) για πιο φωτεινά αποτέλεσματα. Δείτε εδώ πιο αναλυτικά πώς επηρεάζει το κάθε χρώμα την ψυχολογία του παιδιού.

 

Επιπλέον διασκεδαστικές πινελιές
Κάντε το δωμάτιο του μικρού σας να μοιάζει με παιδική χαρά! Στήστε μια ινδιάνικη σκηνή (αυτοσχέδια, όπως της φωτογραφίας ή αγορασμένη) και προσθέστε έναν παιδικό πίνακα που θα κάνει το παιδί να κολλήσει με τη ζωγραφική.

 

Μπορείτε ακόμα:
1. Να προσθέσετε έναν μικρό καθρέφτη καλά στερεωμένο στον τοίχο, για να ανακαλύπτει το παιδί καθημερινά τον εαυτό του. 

2. Να κρεμάσετε έναν χάρτη σε έναν από τους τοίχους του δωματίου του για να αρχίσει να μαθαίνει για τον κόσμο.

3. Να αντικαταστήσετε την αλλαξιέρα, με ραφιέρα.

4. Να κρεμάσετε χαρούμενες γιρλάντες στους τοίχους για να κάνετε το δώματιο πιο ζωηρό.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!