6+1 λάθη που κάνετε όταν βγάζετε φωτογραφίες με μαγιό!
6+1 λάθη που κάνετε όταν βγάζετε φωτογραφίες με μαγιό!


Σύμφωνα με έγκυρες μελέτες 999,99 στις 1.000 γυναίκες πιστεύουν ότι δεν έχουν καθόλου φωτογένεια. Μήπως, όμως, απλώς δεν γνωρίζουν βασικά tips που μπορούν να εξασφαλίσουν την τέλεια λήψη;

Αν αυτό το καλοκαίρι έχετε κάθε διάθεση να παίξετε με τον φακό, αλλά ο φακός σας κάνει τον δύσκολο, δείτε τι κάνετε λάθος, διορθώστε το και φωτογραφηθείτε δίχως αύριο.

7 λάθη που κάνετε όταν βγάζετε φωτογραφίες με μαγιό

Πόδια σε παράλληλη θέση

Λάθος: Όταν τα πόδια είναι σε παράλληλη θέση, δημιουργείται η εντύπωση ενός… μεγάλου ποδιού και το αποτέλεσμα δεν είναι κολακευτικό.

Σωστό: Το ένα πόδι είναι σε ψηλότερη θέση από το άλλο, ούτως ώστε να είναι μεταξύ τους διακριτά και να φαίνονται πιο μακριά και λεπτά.

Κοντινή λήψη από πάνω

Λάθος: Μια κοντινή λήψη από ψηλά, διαταράσσει τις αναλογίες του προσώπου –ο λαιμός εξαφανίζεται κι όλα τα χαρακτηριστικά φαίνονται πιο «βαριά».

Σωστό: Ο φακός πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των ματιών σας. Έτσι, τα χαρακτηριστικά σας θα φαίνονται πιο «μαλακά» και ο λαιμός σας πιο ψηλός.

Πολύ κοντά στο νερό

Λάθος: Όταν το πιγούνι είναι πολύ κοντά στο νερό χάνεται ο λαιμός απ’ τη φωτογραφία και το πρόσωπο δείχνει πιο τετράγωνο.

Σωστό: Αντίθετα, αν το πιγούνι είναι 10-15 εκατοστά πάνω απ’ την επιφάνεια του νερού, τότε το αποτέλεσμα είναι γοητευτικότερο και κολακευτικότερο.

Γόνατα στην κάμερα

Λάθος: Όταν τα γόνατα «κοιτάζουν» την κάμερα, το σώμα και τα άκρα δείχνουν πιο κοντά.

Σωστό: Η θέση «τρία τέταρτα» κολακεύει τις καμπύλες και αναδεικνύει τα πόδια.

Στρατιωτική «Προσοχή»

Λάθος: Αυτή η πόζα κάνει τις καμπύλες ανύπαρκτες, το σώμα πιο άκαμπτο και εξαφανίζει τα γόνατα.

Σωστό: Στρίψτε ελαφρώς τον κορμό σας και γυρίστε σε θέση «τρία τέταρτα». Έτσι, τα πόδια σας θα φαίνονται πιο μακριά και η μέσα σας πιο λεπτή.

Ακουμπάτε πάνω σε πολυθρόνες κ.λπ.

Λάθος: Όταν ακουμπάτε τον αγκώνα σας πάνω σε πολυθρόνες/ ξαπλώστρες κ.λπ. και στηρίζετε μ’ αυτό το χέρι σας, δίνετε την εντύπωση ότι είστε κουρασμένη και κάνετε το σώμα σας να δείχνει πιο βαρύ.

Σωστό: Μην αφήνετε όλο σας το βάρος να πέφτει σε ένα σημείο. Ενώστε τα γόνατα και στηριχτείτε στο χέρι σας, σε ελαφριά κλίση.

Προσέξτε τη στάση του σώματός σας

Λάθος: Καμπουριάζετε εξαφανίζοντας τον λαιμό και εμφανίζοντας την κοιλίτσα.

Σωστό: Κρατήστε ίσια την πλάτη σας, σαν να στηριζόσασταν σε έναν τοίχο.

Πηγή: brightside.me


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!