4+1 tips για να είναι καθαρό το κρεβάτι του μωρού
4+1 tips για να είναι καθαρό το κρεβάτι του μωρού


5 βασικά tips που έμαθα ως ενήλικας και πλέον ως μαμά...

Aν υποθέσουμε ότι ως ενήλικες κατά τη διάρκεια του ύπνου μας "αποβάλλουμε" ιδρώτα που καταλήγει ως υγρασία στα σεντόνια, τα μαξιλάρια και το στρώμα μας, φανταστείτε τι μπορεί να συμβαίνει σε ένα παιδικό κρεβάτι. Γι' αυτό το λόγο υπάρχουν 5 βασικά tips που έμαθα ως ενήλικας και πλέον ως μαμά για να διατηρώ όσο το δυνατόν πιο καθαρό το κρεβάτι του Οδυσσέα, της μπέμπας αλλά και το δικό μου.

Tip n.1
Mην στρώνετε ΠΟΤΕ το κρεβάτι του αμέσως μόλις σηκωθεί το πρωί. Αντιθέτως τραβήξτε τα σεντόνια και τα σκεπάσματα μέχρι το κάτω μέρος του κρεβατιού για να αεριστεί ή απλώστε στον ήλιο για μια ώρα περίπου.

Tip n.2
Aνοίγετε τα παράθυρα του δωματίου για τουλάχιστον μισή ώρα. Ακόμα και τον χειμώνα!

Tip n.3
Aλλάζετε του σεντόνια τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Θα δείτε ότι ειδικά στα μωράκια, τα σαλάκια τους λερώνουν τα σεντόνια και όταν τα ξαπλώσετε πάλι στα “λερωμένα” σεντόνια, ίσως τους μυρίζει και τα ενοχλεί.

Tip n.4
Πλένετε τα μαξιλάρια του 2 φορές απαραιτήτως το χρόνο και ανά δυο χρόνια αντικαταστήστε τα. 

Tip n.5
Το στρώμα του (αναλόγως την χρήση) πρέπει να αντικαθίσταται ανά πέντε χρόνια ενώ αν καθαρίζεται ανά δέκα χρόνια.

Extra tip! 
Μην το αφήνετε να τρώει πάνω στο κρεβάτι. Εμένα ο Οδυσσέας τρελαίνεται να τρώει το μπισκότο του στο κρεβάτι με αποτέλεσμα, τα σεντόνια να γίνονται χάλια. Είναι μια συνήθεια που την κόψαμε με αρκετό κλάμα, αλλά έπειτα από ακόμα περισσότερη συζήτηση τα καταφέραμε!

Πηγή: giatimama.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!