7+1 τρόποι για να απομακρύνετε τα έντομα από το σπίτι
7+1 τρόποι για να απομακρύνετε τα έντομα από το σπίτι


Με τρία πράγματα συνδέουμε το καλοκαίρι: με την παραλία, τις διακοπές αλλά και τα… έντομα που υπερ-πολλαπλασιάζονται τους θερινούς μήνες και που προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τα εξουδετερώσουμε.

Όταν, μάλιστα, αυτά στήνουν το σπίτι τους, μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, δεν γίνεται να μην αναλάβουμε δράση. Πώς όμως;

Αυτοκόλλητες σήτες
Ένας από τους πιο οικονομικούς και εύκολους τρόπους να εμποδίσετε την είσοδο των ανεπιθύμητων πετούμενων στον χώρο σας. Κυκλοφορούν αυτοκόλλητες σήτες με βέλκρο, που είναι ιδανικές για παράθυρα, ή με μαγνήτη για τις μπαλκονόπορτες, για να μπαινοβγαίνετε άνετα χωρίς να χρειαστεί να τις ανοιγοκλείνετε συνέχεια.

Τάπες για τους σωλήνες
Οι αγαπητές μας κατσαρίδες έχουν αδυναμία στους σωλήνες, γι’ αυτό και συνηθίζουν να μπαινοβγαίνουν απ’ αυτούς. Η λύση είναι μία: οι τάπες που «βεντουζώνουν» πάνω στις τρύπες των σωληνώσεων και εμποδίζουν την είσοδό τους στο σπίτι.

Ηλεκτρική εντομοπαγίδα
Η μικρογραφία της εντομοπαγίδας με το μπλε φωτάκι που έχουν στα κρεοπωλεία, αποδεικνύεται πέρα για πέρα χρηστική και για οικιακή χρήση, εξοντώνοντας τα μυγάκια και τα κουνούπια. Θα δείτε πόσο αποτελεσματική είναι όταν αρχίσετε να μετράτε τα έντομα που έχουν παραδώσει ψυχή και πνεύμα πάνω στις μπλε λωρίδες της.

Λευκό ξίδι για «ασπίδα»

Ψεκάστε με λευκό ξίδι τα πλαίσια της μπαλκονόπορτας που συνήθως αφήνετε ανοιχτή για να αερίζεται το σπίτι, αλλά και των παραθύρων. Η μυρωδιά του, πιστεύεται ότι απωθεί τις κατσαρίδες και τα κουνούπια και αποτρέπει την εισβολή τους.

Και λευκό κρασί για να μεθύσετε τα πετούμενα

Ειδικά η κουζίνα αποτελεί πόλο έλξης για τα πετούμενα που δεν μπορούν να αντισταθούν στις μυρωδιές της αλλά και τα υπολείμματα τροφών (όσο καλά και να καθαρίζετε, η κουζίνα ποτέ δεν μπορεί να είναι τέλεια όταν έχεις παιδιά!). Το κόλπο, λοιπόν, για να μην πηγαίνουν τα ανεπιθύμητα έντομα στα φαγητά σας, είναι να αφήσετε ένα μικρό μπολ με λευκό κρασί στον πάγκο της κουζίνας. Σε χρόνο dt, θα ορμήξουν για μια βουτιά…

Ελέγξτε το σπίτι και το μπαλκόνι για νερά που λιμνάζουν

Το νερό που λιμνάζει ελκύει τα κουνούπια σαν μαγνήτης, γι’ αυτό φροντίστε να απομακρύνετε τα νερά μετά το πότισμα στο μπαλκόνι και να ελέγχετε συχνά μήπως τρέχει κάποιος σωλήνας. Στην ίδια λογική, θα πρέπει να είστε προσεκτική με τα σκουπίδια αλλά και την ανακύκλωση. Στα πρώτα, τα υγρά που αποβάλλουν τα απορρίμματά μας μπορεί να «καλέσουν» τα κουνούπια κοντά τους, ενώ στην ανακύκλωση ακόμα και λίγες σταγόνες υγρών που έχουν ξεμείνει στα άδεια μπουκάλια, είναι αρκετές για να κάνουν το κακό.

Καφές για τις σφήκες

Ειδικά αν περνάτε αρκετό καιρό το καλοκαίρι στο εξοχικό σας, παρέα με τις… σφήκες, θα πρέπει να μεριμνήσετε για την ησυχία και φυσικά την ασφάλειά σας. Κάψτε λίγο ελληνικό καφέ σε ένα μπολ, λοιπόν, και τοποθετήστε το στον χώρο που μαζεύονται οι περισσότερες σφήκες. Η μυρωδιά του θα τις απωθήσει!

Λεμόνι στο μπαλκόνι (χωρίς τσάι!) για τα μυρμήγκια

Ψεκάστε χυμό λεμονιού στα επίμαχα σημεία που έχετε εντοπίσει τα μυρμήγκια- είτε αυτά είναι το μπαλκόνι είτε η κουζίνα- ο χυμός, εξάλλου, είναι φυσικό προϊόν και δεν θα απειλήσει την υγεία σας.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!