4+1 πράγματα που δεν θέλουν τόσο συχνό καθάρισμα όσο νομίζετε!
4+1 πράγματα που δεν θέλουν τόσο συχνό καθάρισμα όσο νομίζετε!


Όσο καλή νοικοκυρά κι αν είστε και όσο κι αν σας αρέσει να έχετε το σπίτι σας στην εντέλεια, υπάρχουν 5 αντικείμενα που δεν χρειάζεται να πλένετε τόσο συχνά όσο νομίζετε!

Ρούχα που φορέσατε μόνο μια φορά. Σαφώς και τα ρούχα του γυμναστηρίου χρειάζονται πλύσιμο αμέσως μόλις τα βγάλετε, όμως κάποια φορέματα που φορέθηκαν μόνο μια φορά και δεν λερώθηκαν ή τα τζιν, δεν πρέπει να τα πλένετε κάθε φορά! Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταστραφούν γρηγορότερα.

Τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων. Το πλυντήριο κάνει πολύ καλή δουλειά και δνε υπάρχει κανένας λόγος να ξεπλένετε τα πιάτα σας πριν τα βάλετε μέσα. Απλά πετάξτε τα αποφάγια και κατευθείαν μέσα στο πλυντήριο πιάτων.

Τα φωτιστικά. Το να σκαρφαλώνετε στην σκάλα ή σε κοντινά έπιπλα για να καθαρίσετε το φωτιστικό σας  είναι απλά περιττό. Αφήστε το για μια φορά το μήνα. 

Ζακέτες και μπουφάν. Πρόκειται για ρούχα που δεν έρχονται σε επαφή με το δέρμα σας και δεν λερώνονται τόσο συχνά όσο νομίζετε. Επίσης, τα περισσότερα είναι πολύ ευαίσθητα. Έτσι, καλό θα ήταν να μην τα πλένετε κάθε φορά που τα φοράτε, αλλά όποτε υπάρχει εμφανής βρωμιά και σε κάθε αλλαγή σεζόν.

Κουρτίνες. Παρόλο που είμαστε σίγουροι οτι το πλύσιμο των κουρτινών το θεωρείται κομμάτι της γενικής καθαριότητας, θα σας πούμε οτι οι κουρτίνες χρειάζονται πλύσιμο μόνο 2 φορές το χρόνο! Αυτό σημαίνει οτι μπορείτε να περιοριστείτε στο να τις πλένετε κάθε φορά που τις αλλάζετε με την αλλαγή της εποχής, ή απλά κάθε 6 μήνες, όποτε βολεύει εσας!

Πηγή: babyradio.gr

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!