Οι 11 καλύτερες παραλίες για τα παιδιά σας!
Οι 11 καλύτερες παραλίες για τα παιδιά σας!


Ψάξαμε, βρήκαμε και σου προτείνουμε τις 10+1 παραλίες που είναι 'φιλικές' προς τα παιδιά.

Είναι πολλές οι παραλίες στο νησί μας! Από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου μέχρι τη Λάρνακα, κι από τη Λεμεσό μέχρι την Πάφο, όλη η Κύπρος είναι μία παραλία. Παρόλα αυτά εμείς, ψάξαμε, βρήκαμε και σου προτείνουμε τις 10+1 παραλίες που είναι 'φιλικές' προς τα παιδιά.

Τα κουβαδάκια σου και πάμε παραλία!
Συχνά, φίλοι οικογενειάρχες μας ρωτούν ποιες παραλίες είναι εκείνες που τα παιδιά θα χαρούν περισσότερο, αυτές που προσφέρουν παιχνίδι, ανεμελιά και, φυσικά, ασφάλεια στους μικρούς μας φίλους. Και ομολογώ ότι πολλές φορές μπήκα στη διαδικασία να το σκεφτώ. Τώρα, όμως, πήρα αγκαλιά κουβαδάκια, φτυαράκια και μπρατσάκια, ξεχύθηκα στις παραλίες και είμαι έτοιμη να σου δώσω απαντήσεις! Για την πρόσβαση, το είδος της άμμου, τη θερμο κρασία νερού, πόσο φυσάει και τα tip που θα σε βοηθήσουν να περάσεις στιγμές οικογενεια κής ευτυχίας στην παραλία!

Ελ. επ. Αμμοχώστου

Παραλία Αγίας Θέκλας (Σωτήρα)
Στον χάρτη: Μόλις κατηφορίσεις από τη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου, θα δεις την πασίγνωστη παραλία να ξεδιπλώνεται μπροστά σου. Τα καταγάλανα νερά της θα σε μαγέψουν και θα σε εμπνεύσουν για βουτιές.
Strong point: Η παραλία της Αγίας Θέκλας είναι ιδανική για οικογένειες και μικρά παιδιά, χάρη στο νησάκι που βρίσκεται απέναντι, το οποίο λειτουργεί ως φυσικός κυματοθραύστης.

Sandy Bay Beach
Στον χάρτη: Φεύγοντας από το Nissi Beach με κατεύθυνση προς το κέντρο της Αγίας Νάπας, στα 500-1.000 μέτρα θα δεις το ξενοδοχείο Cyprotel Florida. Η παραλία Sandy Bay Beach είναι ακριβώς εκεί. Οργανωμένη παραλία απείρου κάλλους με ψιλή, λευκή άμμο και ρηχά νερά. Είναι δημοφιλής ιδιαίτερα στις οικογένειες με μικρά παιδιά, αφού πρόκειται για ήσυχο σημείο με ναυαγοσώστη.
Strong point: Τα προσκείμενα εστιατόρια προσφέρουν πολλές επιλογές για φαγητό, σνακ και ποτά.

Fig Tree Bay
Στον χάρτη: Από τις πλέον γνωστές παραλίες της Κύπρου και της Ευρώπης γενικότερα, έχει μήκος 270 μέτρα και 45 πλάτος. Η παραλία περιλαμβάνει δύο φυσικούς κόλπους και υπάρχει μια μικρή βραχονησίδα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την ακτή και είναι προσιτή κολυμπώντας.
Strong point: Με τα καθαρά, ρηχά νερά της και την ψιλή, χρυσή άμμο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε μικρούς και μεγάλους. Στο Fig Tree Bay υπάρχουν σύγχρονες διευκολύνσεις, συμπεριλαμβανομένων και παροχών για άτομα με κινητικά προβλήματα. Όλων των ειδών θαλάσσια αθλήματα, μπαράκια, εστιατόρια και ό,τι άλλο προστάζει η ανεβασμένη καλοκαιρινή διάθεση θα τα βρεις σε απόσταση αναπνοής.

Nissi Beach
Στον χάρτη: Όταν εισέλθεις στην Αγία Νάπα, στρίψε δεξιά και μπροστά σου θα δεις το Nissi Beach. Είναι η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία του νησιού -και όχι άδικα- μιας και έχει πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά και ψιλή αμμουδιά!
Strong point: Εδώ είναι οργανωμένα τα πράγματα και έχεις και την άπλα σου. Μπορείς να φας κάτι στα γρήγορα από το κιόσκι, που είναι πολύ ωραίο, χαλαρό και με οικολογική συνείδηση.


Λάρνακα

Παραλία Μακένζι
Στον χάρτη: Η μήκους 1 χιλιομέτρου, ιδιαίτερα δημοφιλής Παραλία Μακένζι βρίσκεται κοντά στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, έχει ψιλή άμμο, ήρεμα, καθαρά, ρηχά νερά -και καθόλου παγωμένα-, πολύ πράσινο και είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά!
Strong point: Μιλάμε για πολύ οργανωμένη παραλία, μίας και οι εγκαταστάσεις της περιλαμβάνουν τουαλέτες, ντους, αποδυτήρια, κρεβατάκια, ομπρέλες, καθώς και μια σειρά από καφετέριες και εστιατόρια, που θα σου λύσουν τα χέρια! Στα συν βάλε και την εύκολη πρόσβαση!

Παραλία Φοινικούδων
Στον χάρτη: Ο πιο διάσημος, παραλιακός δρόμος της Λάρνακας, οι Φοινικούδες, είναι μήκους 600 μέτρων και με φοίνικες για background, φτιάχνοντας ένα σκηνικό βγαλμένο από καρτ-ποστάλ! Πλαισιώνεται από τη μαρίνα με την αποβάθρα της και το ψαρολίμανο στη μια άκρη και μια δεύτερη αποβάθρα και το Μεσαιωνικό Κάστρο στην άλλη.
Strong point: Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής παραλία για οικογένειες με πιτσιρίκια, καθώς έχει πολύ ρηχά νερά, είναι οργανωμένη, διαθέτει ό,τι τραβά η όρεξή σου από φαγητό και ποτό, με πολύ εύκολη πρόσβαση και -σημαντικό- με ναυαγοσώστες.

Λεμεσός

Lady's Mile
Στον χάρτη:
Βρίσκεται στην περιοχή Ζακακίου (κοντά στο MYMALL Limassol) στη Χερσόνησο Ακρωτηρίου και κάποιοι φανατικοί δεν την αλλάζουν με τίποτα. Έχει ψιλή αμμουδιά και τα νερά είναι ρηχά, σχεδόν σε όλη την ακτογραμμή, γι' αυτό εκεί συχνά θα συναντήσεις όλες τις ηλικίες.
Strong point: Το γεγονός ότι είναι φιλική και εύκολα προσβάσιμη για όλες τις ηλικίες. Άσε που εκεί μπορείς να γευτείς καλό φαγητό στα εστιατόρια, τα οποία διαθέτουν ξαπλώστρες, ομπρέλες και εξωτερικά ντους, ενώ σε κάποιο σημείο μπροστά στο Oceania Beach Bar And Restaurant υπάρχουν φουσκωτά και άλλα παιχνίδια στο νερό!

Παραλία Δασούδι
Στον χάρτη: Βρίσκεται στην καρδιά της τουριστικής περιοχής, απέναντι από το εργοστάσιο της ΚΕΑΝ και συγκεκριμένα απέναντι από το ολοκαίνουριο Caff Nero της παραλιακής. Αποτελεί σταθερή αξία, αφού είτε επιλέξεις τις ξαπλώστρες στην άμμο είτε ένα σημείο στο Δασούδι, θα περάσεις super. Η παραλία είναι πανέμορφη και η άμμος χωρίς καθόλου χαλίκι.
Strong point: Στη δασώδη έκταση υπάρχει παιδική χαρά, γήπεδο πετοσφαίρισης και το oλυμπιακό κολυμβητήριο! Ακόμα υπάρχουν εστιατόρια, που μπορούν να 'χορτάσουν' την πείνα και τη δίψα όλης της οικογένειας σερβίροντάς σου από ψάρι μέχρι γρήγορα σνακ!

Ακτή Ολυμπίων Α' και Β'
Στον χάρτη: Η πιο κεντρική παραλία της Λεμεσού για όσους προτιμούν να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Δύο παραλίες με άμμο, με την Α' να ξεκινά από το Ξενοδοχείο Crowne Plaza μέχρι την αποβάθρα του Εναερίου και τη Β΄ να συνεχίζει μέχρι τον Μόλο. Έχει σκούρα, γκρι άμμο και ήσυχα, πεντακάθαρα νερά, που την καθιστούν κατάλληλη για όλους, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών με παιδιά. Στα συν βάλε και τους ναυαγοσώστες.
Strong point: Η παραλία είναι ιδανική για όσους δεν θέλουν να φεύγουν εκτός πόλης με εύκολη πρόσβαση με τα πόδια και το αυτοκίνητο και έχει ποικιλία ανέσεων, ακόμα και παιδική χαρά. Επίσης, σε όλο το μήκος υπάρχουν καφετέριες (Θαλασσάκι, Θαλασσοκόριτσο, Θεατράκι) με ωραίο περιβάλλον, για σνακ, καφέ και γρανίτα.

Πάφος
Coral Beach

Στον χάρτη: Περνώντας μέσα από τα εστιατόρια και τις καφετέριες του Coral Bay, θα βρεις ταμπέλες που οδηγούν σε αυτή. Είναι η πιο γνωστή, οργανωμένη παραλία της περιοχής. Πρόκειται για μια έκταση περίπου 500 μέτρων, με ολόχρυση άμμο, ρηχά και αρκετά ήρεμα νερά. Ωστόσο, ο άνεμος επηρεάζει εύκολα την κατάσταση.
Strong point: Εδώ θα πας, αν δεν σε ενοχλεί η πολυκοσμία και η φασαρία, αν θες ασφάλεια και κάτι κοντινό -υπάρχει οργανωμένο beach bar- για το μεσημέρι που θα πεινάσουν τα παιδιά.

Φάρος
Στον χάρτη: Είναι η πρώτη παραλία μετά τον Φάρο της πόλης και το Κάστρο, προς τους Τάφους των Βασιλέων. Αν αναζητάς μια ήσυχη παραλία κοντά στο Λιμανάκι, αλλά και στο κέντρο, για να επιστρέφεις εύκολα στη βάση σου -εάν μένεις σε ξενοδοχείο του παραλιακού- δοκίμασε την παραλία του Φάρου.
Strong point: Με μήκος 300 μέτρα σε αμμώδη έκταση και μεγάλο μήκος, τα κρεβατάκια και οι ομπρέλες εδώ είναι σκορπισμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην γίνεσαι φιλαράκι με τον διπλανό σου. Το beach bar διαθέτει wi-fi και παιδότοπο που θα ξετρελάνει τους μικρούς μας φίλους!

Πηγή: timeoutcyprus.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!